Print this page
29 Αυγούστου 2018

Διαβούλευση ενός μήνα για μια επιλογή ζωής ή θανάτου!

Είναι συνυπεύθυνοι στην κυβέρνηση (οι Οικολόγοι Πράσινοι), τους φτύνουν (περνάνε το πιο μεγάλο πρόγραμμα ερευνών και παραχώρησης εξορύξεων υδρογονανθράκων με τεράστιες περιβαλλοντικές και οικονομικές-κοινωνικές επιπτώσεις), κεντρικό πολιτικό θέμα όχι μόνο ενός "οικολογικού" κόμματος αλλά και διεθνών συμφωνιών και πολιτικών αντιπαραθέσεων, κι αυτοί απλώς βγάζουν ένα δελτίο τύπου για να πουν ότι ...έχουν άλλη άποψη.

Μια διαβούλευση παρωδία ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - στην κορύφωση των διακοπών για τους πολλούς - για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η "Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης».!!!! Δεν μιλάμε για την ποιότητα της μελέτης και την αδιαφορία για τα θέματα περιβάλλοντος και κλίματος....

"Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Α.Ε., ως Αρχή Σχεδιασμού του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης», σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην KYA με Α.Π. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/5.9.06 (Β΄ 1225):
α. Ανακοινώνει ότι, τόσο η ίδια όσο και τα Περιφερειακά Συμβούλια των Περιφερειών Κρήτης, Πελοποννήσου και Αττικής διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω προγράμματος, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.
β. Προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως ή ηλεκτρονικά και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής.
Η ΣΜΠΕ βρίσκεται επίσης αναρτημένη στο διαδίκτυο  στη διεύθυνση:

  https://www.greekhydrocarbons.gr/en/News_en.html.

Ντροπή και στους Οικολόγους Πράσινους (υπολείμματα) και σε όσους/ες παραμένουν ακόμα εκεί (οι περισσότεροι/ες έχουμε φύγει). Τελικά μόνο οι καρέκλες τους/τις ενδιαφέρουν, Και αυτοί/ες που τρέχουν σε διεθνείς συνδιασκέψεις για το κλίμα και φωτογραφίζονται ενθουσιασμένοι/ες αλλά είναι καλά παιδιά (ούτε καν μια παραίτηση από ΔΣ οργανισμών;) στο εσωτερικό ή αυτοί /ες που τρέχουν και φωτογραφίζονται σε συνέδρια του ευρωπαϊκού πράσινου κόμματος δεν ντρέπονται λίγο να μας εξευτελίζουν όλους σε ένα από τα πιο συμβολικά πολιτικά ζητήματα;

Ντροπή όμως και στους ευρωπαίους πράσινους που ανέχονται να ευτελίζονται οι πράσινες αξίες και ιδέες συνεχίζοντας να έχουν ως μέλος τους ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με οικολογία αλλά με προσωπικές και μόνο φιλοδοξίες και τακτοποιήσεις. Είναι σοβαρή δικαιολογία ότι κάποτε - τότε που οι Οικολόγοι Πράσινοι όντας εκπροσωπούσαν πράσινες πολιτικές - είχαν συμμετάσχει στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πράσινων Κομμάτων κι αυτονόητα έγιναν μέλος τότε;

Όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι όσοι/ες έχουν πράσινες αξίες και πραγματικά αγωνίζονται για πράσινες πολιτικές είναι πλέον εκτός Οικολόγων Πράσινων και δεν θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας το παράδειγμα προς αποφυγή στα θέματα της ενέργειας, των εξορύξεων πετρελαίου, της προσκόλλησης στην οικονομία της καταστροφής του πλανήτη.