Print this page
28 Απριλίου 2014

Γιατί διεκδικώ την επανεκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο


Tου Νίκου Χρυσόγελου
, Ευρωβουλευτή των Πράσινων

 

NIKOSCHRYSOGELOSΚαθώς βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές, αυτό που κυρίως πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πολίτες είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ζήτημα συνδέεται αναμφίβολα με την μετέπειτα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Παρά την κρίσιμη συγκυρία, η πολιτική συζήτηση στη χώρα μας για το ποια Ευρώπη θέλουμε δεν έχει ανοίξει. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα ανθίσει ο λαϊκισμός, ο νεοναζισμός και ο εθνικός απομονωτισμός ή θα επικρατήσουν οι πολικές δυνάμεις που προωθούν την ιδέα της δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής, ευρωπαϊκής ομοσπονδίας;

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές μετράει και η ψήφος στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς. Με 1.500.000 άνεργους και πάνω από 3.000.000 στα όρια επιβίωσης, δεν μας παίρνει να σπαταλάμε χρόνο και δημόσιους πόρους. Επιπλέον, προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής. Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον με αξιοπρεπή εργασία, επαρκή στέγαση, σωστή διατροφή, διασφαλισμένα δημόσια αγαθά, καθαρή ενέργεια. Οραματιζόμαστε μια κοινωνική Ελλάδα και Ευρώπη, με περισσότερη δημοκρατία, λιγότερες ανισότητες, εξασφαλισμένα δικαιώματα, προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Δίνουμε φωνή σε αυτούς που δεν έχουν και προασπίζουμε τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων. Ενδυναμώνουμε τη δημοκρατία, ώστε να συνδιαμορφώνονται οι αποφάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με τη συμμετοχή των πολιτών. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε εθνικισμό, μιλιταρισμό, ρατσισμό, βία και ξενοφοβία, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας.

Ως ευρωβουλευτής των Πράσινων αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την προβολή στο Ευρωκοινοβούλιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα, την ενίσχυση των πολιτικών για τους νέους, την προώθηση ενός διαφορετικού αναπτυξιακού μοντέλου, την προστασία των δικαιωμάτων, ιδίως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε περιφερειακό επίπεδο, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, την προώθηση των πράσινων επαγγελμάτων και της κοινωνικής συνεργατικής οικονομίας, το πρασίνισμα των περιφερειακών Ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής, την προετοιμασία των περιφερειών με συμμετοχικό τρόπο για την επόμενη προγραμματική περίοδο, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση και ανάδειξη των δημοσίων αγαθών. Η δουλειά αυτή δεν περιορίστηκε μόνο μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά ήταν συνεχής μέσα στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, μια διαρκής προσπάθεια διαλόγου, συνεργασίας και ενημέρωσης.

Δείτε αναλυτικά τον απολογισμό της θητείας μου στο: www.chrysogelos.gr

Διεκδικώ την επανεκλογή μου με το ευρωψηφοδέλτιο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για ριζική μεταρρύθμιση θεσμών, πολιτικών και πρακτικών που θα αλλάξουν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πολιτική προτεραιότητά μου: κανένας άνθρωπος να μην είναι αποκλεισμένος από την εκπαίδευση, την υγεία, την ποιοτική διατροφή, τη στέγαση και την αξιοπρεπή διαβίωση, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ζητώ τη ψήφο των πολιτών για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Πράσινη Δημοκρατική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οραματίζομαι μια Κοινωνική Δημοκρατική Ομοσπονδιακή Ευρώπη των πολιτών και όχι των πολυεθνικών και των τραπεζών. Ως ευρωβουλευτής θα παλέψω για την ισότιμη αντιμετώπιση της Ελλάδας σε θέματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, επαναγοράς ομολόγων και διαχείρισης του χρέους με τρόπο ώστε να γίνει βιώσιμο χωρίς να επιβαρυνθούν κι άλλο οι πολίτες. Χρειαζόμαστε μία Πράσινη Νέα Συμφωνία, ένα πρόγραμμα δημοσίων και τοπικών, μικρών και μεσαίων,ιδιωτικών και κοινωνικών πράσινων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη οικονομία, δημιουργία ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας, προώθηση του πολιτισμού, αναβάθμιση της παιδείας, κοινωνική συνοχή, προστασία του περιβάλλοντος, συμμετοχική δημοκρατία, καινοτομία, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομοσπονδιακή, δημοκρατικότερη και περισσότερο αλληλέγγυα Ευρώπ αποτελούν τους βασικούς άξονες της δράσης μου για την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία, αν επανεκλεγώ.

Η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο είναι πια θέμα επιβίωσης. Πάρε μέρος στις Ευρωεκλογές. Μην αφήσεις να γκεμίσουν την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι. Η αποχή δεν είναι λύση. Βοήθησε να αλλάξουμε Ευρώπη και Ελλάδα, ψήφισε ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία.

________________________________________

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στις 28/4/14 στον δικτυακό τόπο www.eklogika.gr

 

Last modified on Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 12:22