Print this page
24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ν. Χρυσόγελος διοργανωτής ημερίδας στο Ευρωκοινοβούλιο για την «κοινωνική συνοχή την εποχή της κρίσης»

 

Δείτε το βίντεο εδώ: http://greenmediabox.eu/archive/2014/02/19/social-cohesion-in-times-of-recession/

Δείτε φωτογραφίες εδώ: http://www.flickr.com/photos/chrysogelos/sets/72157641295281535/

«Σε περιόδους κρίσης χρειαζόμαστε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Εάν δεν έχουμε τους πόρους να έχουμε υψηλά μεροκάματα ή εισοδήματα, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων μέσα από άλλες πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Στα θέματα υγείας, εκπαίδευσης και της κοινωνικής πολιτικής το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκφράσει πολλές φορές μέσα από διάφορες εκθέσεις ότι αυτές οι πολιτικές που ακολουθούνται και αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να αξιολογούνται συνεχώς και να παρακολουθούμε τις επιπτώσεις που έχουν. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πιστεύουμε πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος και να καταργούμε τη δημοκρατία, αλλά θα πρέπει να αξιολογούνται και να αναπροσαρμόζονται όταν βλέπουμε ότι αποτυγχάνουν στους στόχους ή ότι δημιουργούνε μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που προσπαθούνε να επιλύσουν», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων με αφορμή σχετική ημερίδα που συν-διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Η κοινωνική συνοχή την εποχή της κρίσης».

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, από τους Πράσινους ευρωβουλευτές, Νίκο Χρυσόγελο (Ελλάδα), Yves Cochet (Γαλλία) και Philippe Lamberts (Βέλγιο) συμμετείχαν ως ομιλητές η Alice Canabate, PHD στην πολιτική κοινωνιολογία και συγγραφέας της έκθεσης "Κοινωνική συνοχή σε περιόδους κρίσης", ο Paul Jorion, ανθρωπολόγος- κοινωνιολόγος και καθηγητής στα πανεπιστήμια Βρυξελλών, Cambridge, Paris VIII και Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο Joan Martinez Alier, Οικονομολόγος, Καθηγητής Οικονομικών και Ιστορίας της Οικονομίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ο Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Yannick Vanderborght, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο St Louis Universté, η Barbara Helfferich, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας (EAPN ) και η Θεοδότα Νάντσου, υπεύθυνη Πολιτικής του WWF Ελλάς.

Η δημόσια ακρόαση περιέλαβε αναφορές στις αιτίες της κρίσης αλλά και το δημιουργικό δυναμικό, από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη, που δημιουργεί αυτή η κρίση. Η Ισπανία και η Ελλάδα, οι χώρες που πλήττονται περισσότερο μέχρι στιγμής από την ύφεση, ήταν οι περιπτώσεις που θα συζητήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/imerides/item/3611-social-cohesion

Last modified on Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 19:27