Print this page
16 Νοεμβρίου 2010

Δυτικά Βαλκάνια, κρίση και διεύρυνση: Να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική διάσταση

Ημερίδα αύριο στο ευρωκοινοβούλιο υπό την αιγίδα του Μιχ. Τρεμόπουλου

Διεθνής ημερίδα στο ευρωκοινοβούλιο για την κοινωνική και εργασιακή διάσταση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία και χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας) οργανώνεται αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών) με θέμα  «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Διεύρυνση: Τι χρειάζονται τα Βαλκάνια για να βγουν από την κρίση;»

Την ημερίδα οργανώνουν, υπό την αιγίδα των ευρωβουλευτών Μιχάλη Τρεμόπουλου (Οικολόγοι Πράσινοι) και Goran Farm (Σουηδοί Σοσιαλιστές), σειρά μεγάλων διεθνών ΜΚΟ όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων ENOP, το δίκτυο ΜΚΟ για την Κοινωνική Δικαιοσύνη Solidar, το Διεθνές Κέντρο Ούλαφ Πάλμε και η ευρωπαϊκή καμπάνια συνδικάτων και ΜΚΟ Decent Work, Decent Life.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα απευθύνει στην ημερίδα τον εναρκτήριο χαιρετισμό, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης αλλά και ως μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στις χώρες της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της κρίσης και των προτάσεων διεξόδου. Θα μιλήσουν επίσης οι ευρωβουλευτές Jelco Kacin (φιλελεύθερος, Σλοβενία), Marian-Jean Marinescu (χριστιανοδημοκράτης, Ρουμανία) και Marijie Cornelissen (Πράσινη, Ολλανδία) καθώς και εκπρόσωποι της Κομισιόν και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας είναι αναρτημένο στο http://cms.horus.be/files/99931/MediaArchive/RT_WBalkans_prog.pdf

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 01:00