Print this page
09 Απριλίου 2011

Οι Παγκόσμιες Στρατιωτικές Δαπάνες το 2011

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση της Έκθεσης του Ινστιτούτου

Τρίτη 12 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Μιχ. Τρεμόπουλου

Η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση των στοιχείων για τις δημόσιες εξοπλιστικές δαπάνες το 2011 που συγκεντρώνει και εκδίδει το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο SIPRI, θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 12 Απριλίου υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Η συνέντευξη Τύπου, που οργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των στρατιωτικών δαπανών, θα αρχίσει στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Τύπου Anna Politkovskaya του ευρωκοινοβουλίου (PHS 0A50).

Τα ετήσια δεδομένα για τις στρατιωτικές δαπάνες, που θα

δοθούν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), είναι μια από τις εγκυρότερες διεθνείς αναλυτικές μελέτες για τις δημόσιες δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

 

Η Έκθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, η οποία -παρά τις μειώσεις και την ύφεση- ήταν μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων πελατών όπλων σε απόλυτα μεγέθη για την περίοδο 2005-2009.

Την πανευρωπαϊκή παρουσίαση των δεδομένων για το 2011 θα κάνει ο Sam Perlo-Freeman, υπεύθυνος προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών του SIPRI.

Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τον Derek Brett, επίτιμο αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Αντιρρησιών Συνείδησης (EBCO).

 

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο, στο http://www.livestream.com/ecogreenstv

Last modified on Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 01:28