Print this page
15 Απριλίου 2013

"Ξαναζωντανεύει" η έκθεση φωτογραφίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μεσόγειος, το κοινό μας σπίτι» το διάστημα 12 – 27 Απριλίου 2013, στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο (Λεωφόρος Ιωνίας 315, Σταθμός Ηλεκτρικού Άνω Πατήσια). Η έκθεση περιλαμβάνει 50 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τα πολλά, ετερόκλητα πρόσωπα της Μεσογείου, το δοκιμαζόμενο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της, την απαράμιλλη γοητεία των τοπίων της.


Η Έκθεση δημιουργήθηκε το 1999 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε δεκάδες περιοχές, σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολυχώρους τέχνης, φεστιβάλ, κ.λ.π. στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με τελευταίο σταθμό την Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2012. Στη συνέχεια η έκθεση εμπλουτίστηκε και με νέες φωτογραφίες, επίσης εμπνευσμένες από τα τοπία, τις ανθρώπινες μορφές και τα σπάνια είδη της Μεσογείου.


Τα 50 έργα που θα εκτεθούν αποτελούν απότοκα επαγγελματικής αλλά και ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας κι έχουν διατεθεί στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από τους δημιουργούς τους. Πιο συγκεκριμένα, την έκθεση θα κοσμούν έργα που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς οι Θοδωρής Αθανασιάδης, Andrea Bonetti, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Σκουλάς, Αλέξανδρος Φραντζής, Τζέλη Χατζηδημητρίου, Γιώργος Χείρας, Νίκος Χρυσόγελος και η οργάνωση Πράσινη Γραμμή από το Λίβανο.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα & Παρασκευή 11:00-21:00
Tρίτη & Πέμπτη 10:00-18:00
Σάββατο 17:00-21:00
Παράλληλες Δραστηριότητες:
Σάββατο 13 Απρίλιου στις 19:00 – Εγκαίνια Έκθεσης & Παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με έμφαση στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Σάββατο 20 Απριλίου 19:00-21:00 – Συμμετοχικό Εργαστήριο με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων πάνω στην υλοποίηση περιβαλλοντικών παιχνιδιών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..