Print this page
11 Απριλίου 2013

Πασχαλινό Εργαστήρι Upcycling

 

 Ανακυκλώνουμε Δημιουργικά και για το Πάσχα του 2013!
Μοναδικό εργαστήρι στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 13/04/2013
 
 Εργαστήρια Upcycling και φέτος από το yiuco.com! Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 17:00-19:00, σας περιμένουμε με τα σκουπίδια σας στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Άνω Πατήσια για να στολίσουμε τα Πασχαλινά μας με ανακύκλωση!
 
Ελάτε να κατασκευάσουμε διακοσμητικά για λαμπάδες και για το σπίτι καθώς και άλλες δημιουργίες με παλιά, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια.
Γνωρίστε από κοντά την πρακτική του Upcycling ως τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και δείτε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών σας.
Παράλληλα με το εργαστήρι, θα πραγματοποιείται έκθεση Upcycled αντικειμένων στον ίδιο χώρο, για να γνωρίσετε, να αποκτήσετε και να εμπνευστείτε!
 
Απαραίτητες προϋποθέσεις:
  • Να δηλώσετε συμμετοχή στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε με τηλέφωνο / φαξ στο 210-2525421.
  • Να φέρετε μαζί σας λαμπάδες, πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού.
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
 
Τι είναι όμως το Upcycling?
 
Είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών σε νέα υλικά ή προϊόντα καλύτερης ποιότητας ή υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας. Με το upcycling αποφεύγουμε την απόρριψη στα σκουπίδια χρήσιμων υλικών, γιατί τα ξαναχρησιμοποιούμε μειώνοντας την κατανάλωση πρώτων υλών για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η μείωση της κατανάλωσης νέων πρώτων υλών οδηγεί σε μείωση της χρήσης ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης των υδάτων, ακόμη και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
 
Λίγα λόγια για το Yiuco: Theupcyclingsociety!
 
Τo yiuco.com πρωτοστατεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά επιτρέποντας την αγορά, πώληση και ανταλλαγή προϊόντων που προέρχονται μόνο από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής, φιλικών προς το περιβάλλον, ιδεών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην πράξη.
 
Upcycle – Recycle – Reuse: Με άξονα τις τρεις αυτές έννοιες, το yiuco.comδίνει τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους κατασκευαστές, δημιουργούς, καλλιτέχνες ακόμα και εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους online shop και να πουλήσουν προϊόντα που έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο ζωής και ξεκινούν έναν καινούργιο. Από ρούχα, κοσμήματα και έργα τέχνης, μέχρι είδη για το σπίτι τον κήπο, το παιδί, και από μουσική και ταινίες, μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνίδια.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.yiuco.com
 

 
Η Φιλοξενία μας στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο: μια πρόκληση.
 
Το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Άνω Πατήσια είναι μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία με την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, στροφή προς την οικολογία, ανάδειξη της δημιουργίας καιαντιμετώπιση του πολιτισμού ως ανάγκη της καθημερινότητας.
 
Στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και φίλων του και παρά το γεγονός ότι έχει την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι μια ανεξάρτητη – μη κομματική πρωτοβουλία πολιτών.
 
Για εμάς τους ανθρώπους του yiuco.com, δεν είναι μόνο τιμή αλλά και ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμαστε σε αυτόν τον χώρο και να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας πάνω στην επαναχρησιμοποίηση και το Upcycling στους φίλους του Κέντρου.
 
Περισσότερες πληροφορίες και χάρτης της περιοχής: http://stekianopatisia.wordpress.com

 

Last modified on Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:32