Print this page
22 Ιουλίου 2013

Ο Νίκος Χρυσόγελος στην Κάλυμνο

Ημερίδα για καλές πρακτικές στην οδική ασφάλεια το Νοέμβριο στη Ρόδο

 

 

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος και ο συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Ν. Αιγαίου Δ. Γρηγοριάδης βρέθηκαν στην Κάλυμνο στις 19 και 20 Ιουλίου όπου συνομίλησαν με φορείς και πολίτες του νησιού και έδωσαν Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο περιοδείας των Οικολόγων Πράσινων στα Δωδεκάνησα που ξεκίνησε από την Πάτμο, όπου ο Ν. Χρυσόγελος συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεχίστηκε στη Κάλυμνο ενώ ακολουθούν  επισκέψεις στην Κάρπαθο και την Κάσο από 21 έως 25 Ιουλίου.

 

 

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν με πολίτες, φορείς και εκπροσώπους φορέων οι οποίοι κατέθεσαν απόψεις για τα σημαντικότερα προβλήματα της Καλύμνου (ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ, κυκλοφοριακό και ηχορύπανση, ολοκλήρωση αποχέτευσης, προβλήματα και προοπτικές στον τουρισμό και τους παραγωγικούς τομείς, κλείσιμο ΔΥΟ κλπ).

 

Συνομίλησαν με τον  πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ν. Αιγαίου Γ.  Κατσοτούρχη  και με μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Παναγιά Υπαπαντή», η οποία δραστηριοποιείται στην μεταποίηση και τυποποίηση αλιευμάτων χαμηλού κόστους, συζήτησαν περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα με εκπροσώπους  περιβαλλοντικής οργάνωσης του νησιού αλλά και ενεργούς πολίτες και   παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε Το Σωματείο Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου – Αθήνας και η Διεθνής Ένωση Νεοελληνιστών «Καλύμνικη Φιλία».

 

Ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα και αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση των σημαντικότερων από αυτά. Συμφωνήθηκε ότι η Κάλυμνος έχει  καλές προοπτικές στον ειδικό τουρισμό αλλά και σε τομείς του πρωτογενή τομέα (αλιεία, μελισσοκομία κλπ)αλλά πρέπει αυτό να γίνει με ένα συνεκτικό και οργανωμένο τρόπο ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα για το σύνολο του πληθυσμού του νησιού. Επίσης συμφωνήθηκε μέσα από ένα δίκτυο ενεργών πολιτών να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα παραπάνω θέματα.

 

Στη συνέχεια της επίσκεψης τους στην Κάλυμνο οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν το Σάββατο στη Ρόδο με την Ελένη Καρύδη, πρόεδρο της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ). Συμφωνήθηκε να οργανωθεί στη Ρόδο ημερίδα για την οδική ασφάλεια με την παρουσία εκπροσώπων χωρών από την Ευρώπη που θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα τους στον τομέα της οδικής ασφάλειας.