Print this page
10 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις από την συνέντευξη Τύπου στην 77η ΔΕΘ

Μεταρρύθμιση κι αναζωογόνηση της οικονομίας, δημιουργία θέσεων εργασίας, έλεγχος περιουσιών

 

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ έδωσαν σήμερα, Δευτέρα, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, συν- εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

 

Στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στο αδιέξοδο και την κρίση που οδήγησε τη χώρα  η πολιτική όλων των προηγουμένων ετών, και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις αναγκαίες  πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με κάθε τρόπο αλλά και για τις δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελληνική οικονομία με προσανατολισμό τη βιώσιμη ανάκαμψή της, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

 

Ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, άσκησε κριτική στη διαχείριση της κρίσης χρέους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

«Παρά τα επίσημα ειωθότα, οι παρενέργειες σε χώρες, όπου είχαν συσσωρευθεί στρεβλώσεις και ανεπάρκειες ήταν ιδιαίτερα κεραυνοβόλες. Στην προβληματική και κοντόθωρη ελληνική οικονομία, τις γνωρίζουμε πλέον όλοι. Οι ενέργειες των πολιτικών δυνάμεων αποδείχθηκαν αναιμικές και αδιέξοδες. Αλλά και οι υποδείξεις ή και η επιβολή υποτίθεται εξειδικευμένων τεχνοκρατών από την αλλοδαπή εξ ίσου ασυλλόγιστες και συνεχώς αυτοδιαψευδόμενες από την πορεία των πραγμάτων.

 

Η πολιτική που χαράχθηκε για την έξοδο από την κρίση φαινόταν εξ αρχής τουλάχιστον προβληματική. Γιατί σε οποιονδήποτε τομέα, ένα κακό ή μια σωρεία κακών αποτελεσμάτων, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί …εκ του αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα είναι συνάρτηση αιτιών. Κι αν δεν ειδωθούν από αυτή τη σκοπιά, κάθε αλόγιστη παρέμβαση θα οδηγήσει απλώς σε χειρότερα αποτελέσματα και αδιέξοδα. Στη δίνη των οποίων είναι ήδη η χώρα μας.»

 

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, αναφερόμενος στις δυνατότητες διεξόδου από την κρίση δήλωσε ότι:

 

«Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει την δημοσιονομική εξυγίανση ενισχύοντας όμως και όχι καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή και την πραγματική οικονομία, προωθώντας την πράσινη στροφή της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους. 

 

Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επαρκή χρόνο για να τα καταφέρει. Ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην Ευρώπη αλλάζοντας, είτε θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερο Ευρώπη, τραπεζική ένωση, νομισματική και οικονομική ένωση αλλά και πολιτική ένωση. Το έχουμε υποστηρίξει σταθερά οι Πράσινοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνουμε ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση. Ζητάμε από την Κομισιόν να υποβάλλει μια έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για την προσαρμογή των όρων του Μνημονίου στις ευρωπαϊκές πολιτικές και τους στόχους τους, όσον αφορά στην απασχόληση, την εξάλειψη της φτώχειας, τον κοινωνικό διάλογο και την αειφορία (βιωσιμότητα).»

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

 

 

 

Τα κείμενα των εισηγήσεων του Νίκου Χρυσόγελου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα βρείτε αντίστοιχα στους παρακάτω συνδέσμους:

 

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3644

 

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3643

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://ecogreensalonika.wordpress.com/for-the-press/

 

Last modified on Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 21:26