Print this page
26 Αυγούστου 2009

Σημαντικές επαφές Τρεμόπουλου κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο

Τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια συναντάει αύριο ο Μ. Τρεμόπουλος

Σημαντικές επαφές και επίσκεψη στην Αμμόχωστο από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων
 
Αύριο Πέμπτη, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, στις 12 το μεσημέρι, ο Μ. Τρεμόπουλος θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Από το Σάββατο 22 Αυγούστου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος βρίσκεται σε επίσημη περιοδεία στην Κύπρο, προσκεκλημένος του Πράσινου κυπριακού κόμματος (Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών) και του βουλευτή τους Γ. Περδίκη.
Τη Δευτέρα 24/8, παραβρέθηκε στο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων στη Λευκωσία, προς τους συνέδρους του οποίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο, οι απόδημοι καλό είναι να μένουν έξω από τις κομματικές αντιπαραθέσεις και να μην χρησιμοποιούνται ούτε ως δεξαμενή ψήφων ούτε ως μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής. Οι απόδημοι είναι πρέσβεις πολιτισμού και όχι υπηρέτες του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών. Χρειάζεται συνεχής διασύνδεσή τους με ό,τι συμβαίνει στην πατρίδα, καλύτερη πληροφόρηση τους, αλλά και ανατροφοδότησή μας από την πλευρά τους για τις καινούργιες ιδέες που αναπτύσσονται στις νέες τους χώρες. Δικαιούνται, τέλος, περισσότερο σεβασμό απέναντί τους, δικαίωμα επιστολικής ψήφου όπως και δικαίωμα λόγου στα τεκταινόμενα στην πατρίδα.
Προσωπικά είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που μου παρέχονται στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη των θεμάτων των αποδήμων».
Χτες Τρίτη 25/8, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε, μαζί με αντιπροσωπεία των Κύπριων Πράσινων, την αποκλεισμένη περιοχή της Αμμοχώστου και τον αρχαιολογικό χώρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας και είχε επαφές με Τουρκοκυπρίους.
Στη συνέχεια είχε συνάντηση και συζήτηση μιάμισης ώρας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου.
Σήμερα Τετάρτη 26/8, ο Έλληνας Πράσινος ευρωβουλευτής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Μάριο Καρογιάν και, στη συνέχεια, με τον γενικό γραμματέα του Τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» κ. Μουράτ Κανακλή.
Το μεσημέρι είναι προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ και το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε Οικο-Συμπόσιο με θέμα: «Η Ελλάδα και η Κύπρος σε αναζήτηση μιας άλλης Ευρώπης».

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 20:11