13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. προσκάλεσαν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να επισκεφθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να τους παρουσιάσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πανεπιστήμια αλλά και τις μεγάλες επιδόσεις και διεθνείς διακρίσεις του Α.Π.Θ., στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. συναντήθηκαν στην Πρυτανεία, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με την αντιπροσωπεία την Οικολόγων Πράσινων και τον

ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλο ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Πάντα υπερασπιζόμασταν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Οραματιζόμαστε και υποστηρίζουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στις νέες ιδέες. την καινοτομία. την έρευνα και στη δημοκρατία. Στο όνομα της αποτελεσματικότητας επιτρέπεται πια να απαξιώνεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, να εισχωρούν συμφέροντα και νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε «Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια. Επισήμανα τις πλευρές του νέου νόμου για τα ΑΕΙ οι οποίες καταργούν το δημόσιο, ακαδημαϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα των πανεπιστημίων καθώς και τις αντιφάσεις του και τις δυσλειτουργίες που η εφαρμογή του θα προκαλέσει. Πρόκειται για τις πλευρές του νόμου που βρίσκουν και τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν σήμερα τα πανεπιστήμια.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις μεγάλες επιδόσεις και τις διεθνείς διακρίσεις του πανεπιστημίου μας, στην εκπαίδευση και την έρευνα, σε πείσμα όσων τα αποκαλούν “πανεπιστήμια δεύτερης κατηγορίας” και τα κατηγορούν ότι δεν παράγουν έργο γιατί είναι απαξιωμένα. Ειδική αναφορά έγινε στα 49 καινοτομικά προϊόντα του Α.Π.Θ. που παρουσιάζονται στη ΔΕΘ, τις 40 παγκόσμιες διακρίσεις και τις αριστείες που είχε το Α.Π.Θ. τα τελευταία 3 χρόνια και οι οποίες παρουσιάζονται κι αυτές στη ΔΕΘ. Το Α.Π.Θ. επιμένει ακαδημαϊκά παρά τις τεράστιες δυσκολίες της εποχής».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ όπως το παρουσίασε η ΕΤ-3

 

 

Last modified on Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 04:53