Print this page
31 Μαρτίου 2014

Εκλογές για το Δήμο Αθηναίων

 

ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ υποψηφίους με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη

ανακοινώνουν οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»

  

Kaminis Chrysogelos TheodorikakouΟ Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», και η Όλγα Θεοδωρικάκου, μέλος της Γραμματείας του νέου πολιτικού φορέα και υποψήφια για τις ευρωεκλογές, συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για να γίνει η Αθήνα μια πόλη βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή, περιβαλλοντικά καινοτόμα, κλιματικά φιλική, ζωντανή, νεανική, πόλη του πολιτισμού, που θα την απολαμβάνουν και θα την αγαπούν οι κάτοικοί της, οι νέοι, αλλά και οι επισκέπτες. Ο Νίκος Χρυσόγελος και η Όλγα Θεοδωρικάκου συζήτησαν με τον Γιώργο Καμίνη τι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική του Δήμου και  ανακοίνωσαν την κριτική υποστήριξή τους και τη συμμετοχή  υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του φορέα «ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» στο συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για όσα πρέπει να γίνουν, αλλά και όσα πρέπει να διορθωθούν την επόμενη περίοδο. «Δεν θα μείνουμε απλοί σχολιαστές, θα συμμετάσχουμε συνειδητά, με προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η πόλη», δήλωσαν οι δυο εκπρόσωποι των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Αναλυτικά για την συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη

Τα δυο στελέχη των ΠΡΑΣΙΝΩΝ επισήμαναν στον Δήμαρχο Αθηναίων ότι αξιολογώντας το συνολικό έργο του στο Δήμο και ζυγίζοντας τα θετικά που έγιναν, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις τους για όσα θεωρούν ότι έπρεπε να γίνουν αλλιώς ή και τις διαφωνίες τους σε επιμέρους θέματα, πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια να αλλάξει η Αθήνα. Δεν θα μείνουμε παρατηρητές, θέλουμε να συμμετάσχουμε με τις προτάσεις, τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε μια νέα πλειοψηφία στο Δήμο, με Δήμαρχο τον Γιώργο Καμίνη για:

  • Ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής συνοχής και προνοιακής πολιτικής που θα στηρίξει όσους και όσες έχουν βρεθεί στο όριο της επιβίωσης, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να ενταχθούν στην κοινωνική ζωή και την εργασία με αξιοπρέπεια.
  • Οικολογική και πολιτιστική αναγέννηση της πόλης, στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ, καθώς και ενίσχυση των ελεύθερων χώρων και των δράσεων πολιτισμού σε κάθε γειτονιά για να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή των πολιτών, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και η πόλη να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα.
  • Ανάπτυξη από το Δήμο κοινωνικής πολιτικής για τη στέγαση που θα βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους νέους. Παράλληλα, προτείνεται η αναβάθμιση εγκαταλειμμένων κτιρίων και υποβαθμισμένων γειτονιών και η διεκδίκηση κατάλληλων φορολογικών κινήτρων για ενοικίαση σε παρόμοιες ομάδες των κλειστών σήμερα διαμερισμάτων.
  • Επεξεργασία και υλοποίηση στρατηγικής για την υγεία και την πρόληψη των ασθενειών.
  • Μείωση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής μηδενικών αποβλήτων.
  • Παροχή κάθε δυνατής στήριξης για τη νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, συμεπριλαμβανομένης της δημιουργίας κοινωνικών συνεργατικών επιχειρήσεων.
  • Εισαγωγή κοινωνικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων σε κάθε σύμβαση του Δήμου για προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσα από δράσεις και αλλαγές, ώστε όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, φύλου, σωματικών χαρακτηριστικών να συμμετέχουν ισότιμα και δημιουργικά στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση της πόλης και της ζωής σε αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε έμφαση στις μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας, δημοψηφισμάτων, αλλά και τη θεσμοθέτηση της διαβούλευσης για θέματα που αφορούν τη ζωή των κατοίκων της πόλης.  


Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία προτείνουν, στο πλαίσιο εναλλακτικών και κατάλληλων μορφών χρηματοδότησης των καινοτόμων και αλληλέγγυων πρωτοβουλιών, ο Δήμος να συμβάλει στη θεσμοθέτηση εναλλακτικού τοπικού - ανταλλακτικού νομίσματος, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ευρώ, αλλά και να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία «Ηθικής, Κοινωνικής Συνεταιριστικής Τράπεζας». Προτείνουν, επίσης, η νέα δημοτική αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα δικτυώσει όλα τα κοινωνικά ιατρεία - φαρμακεία, παντοπωλεία, φροντιστήρια, ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά, να αξιοποιούνται οι εκατοντάδες ομάδες εθελοντών που μαζεύουν τρόφιμα, φάρμακα κ.λ.π. για να υπάρξει εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση και βοήθεια σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη όταν την χρειάζονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί ο Δήμος να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί από τις ίδιες τις κοινωνικές δομές ένα συντονιστικό όλων των οργανώσεων αλληλεγγύης, στο οποίο ο Δήμος Αθηναίων να λειτουργήσει ως υποστηρικτικός μηχανισμός.  

Οι αναλυτικές προτάσεις μας για τον Δήμο Αθηναίων θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, 2 Απριλίου μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζουμε για τον Δήμο Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

facebook.com/prasinoi  twitter.com/greensgr

Last modified on Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 01:28