parajumpers sale duvetica jas moncler jas polo ralph lauren sale goedkope nike air max canada goose sale moncler jassen mbt nederland gucci riem parajumpers jassen uggs kopen parajumpers jas michael kors tassen woolrich jas woolrich jassen uggs nederland nike air max goedkoop timberland laarzen duvetica jassen canada goose jas woolrich jas dames
http://chrysogelos.gr Thu, 14 Nov 2019 08:31:16 +0200 el-gr Εναλλακτικές προτάσεις για δικαιώματα προς τον κ. Βούγια http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/deltia-typou/item/2087-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/deltia-typou/item/2087-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ο Μ. Τρεμόπουλος ζήτησε απόσπαση της τραυματισμένης ειδικής φρουρού 

    Την πρόθεσή του να ζητήσει απόσπαση της 23χρονης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού, που πυροβολήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

   Η κίνηση αυτή, ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση  που είχε σήμερα, στα γραφεία των  Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, με αντιπροσωπεία του κόμματος και άκουσε τις προτάσεις τους για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
   «Θέλουμε  να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας  σε ένα θύμα μιας δολοφονικής ενέργειας, που στηρίζεται στην απαράδεκτη αρχή της συλλογικής ευθύνης», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Θέλουμε να συμμεριστούμε και την αγωνία μιας νέας που μετά την αποκατάστασή της πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Κι αν κρίνουμε από την τύχη άλλων περιστατικών, το μέλλον της είναι επισφαλές. Προσφέρουμε, λοιπόν, αυτή τη δυνατότητα, τουλάχιστον για όσο καιρό χρειαστεί η αποθεραπεία της».  
   Επισημαίνουμε πως ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος  δεν έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για  απόσπαση αστυνομικού φρουρού.  
 
   Η εναλλακτική ατζέντα  για τα δικαιώματα
   Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων  Πράσινων ενημέρωσε τον κ. Βούγια για τις θέσεις του κόμματος στο  θέμα της μετανάστευσης, της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking), των διακρίσεων στην Αστυνομία (πολυμορφία), της ασφάλειας των μετακινήσεων και του παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα για τα θέματα αυτά.
   Στο πλαίσιο της συζήτησης, έγινε  ευρύτερη αναφορά στα ζητήματα μετανάστευσης, με αφορμή τόσο την επίσκεψη του κ. Βούγια στον καταυλισμό της Παγανής, όσο και αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ανέφεραν στον κ. Βούγια το παράδειγμα ενός παιδιού από τη Σομαλία, το οποίο έχει πρόσφατα γεννηθεί στην Ελλάδα και φιλοξενείται στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αγωνία τους για την ανάγκη της άμεσης εφαρμογής της πρόσφατης κυβερνητικής εξαγγελίας για παροχή ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας και παράλληλα παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την ανάγκη αλλαγής αντιμετώπισης των νεοεισερχομένων στη χώρα μας.
   Ως  προς το ζήτημα της εμπορίας προσώπων οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι απαιτείται η ορθή εφαρμογή του σχετικά ικανοποιητικού θεσμικού πλαισίου και η προώθηση νέων προσπαθειών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μελών της Αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών. Ακόμη, πρότειναν τη δημιουργία ευέλικτου και αποτελεσματικού μηχανισμού εποπτείας, ελέγχου αναγνώρισης και παραπομπής σε αρωγή θυμάτων διεθνικής σωματεμπορίας, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων Μ.Κ.Ο.
   Για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Αστυνομία οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι χρειάζονται μέτρα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που προέρχονται από ειδικές κοινωνικές ομάδες (μετανάστες, Ρομά, θρησκευτικές και άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες), την επιμόρφωσή τους σε θέματα πολυμορφίας και διακρίσεων, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εμβάθυνση στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική για την καταπολέμηση των διακρίσεων, τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας προς όλους τους αστυνομικούς κτλ.
   Σε  ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφάλειας των μεταφορών μέσα στην πόλη, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων εξέφρασε την ανάγκη προστασίας των πεζών και των ποδηλατών και κατέθεσε στον Υφυπουργό τις προτάσεις της για το πώς μπορούν να συνδράμουν οι υπηρεσίες της τροχαίας στην απελευθέρωση του κέντρου της πόλης από τα αυτοκίνητα.
   Οι  Οικολόγοι Πράσινοι εξέφρασαν την  πεποίθηση τους, ότι οι συγκεκριμένες  προτάσεις τους μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά από τα ζητήματα, που παραμένουν εκκρεμή, διότι κυριαρχεί η λογική του πολιτικού κόστους και της αδράνειας και τόνισαν ότι, εάν η κυβέρνηση τις υιοθετήσει, θα τη στηρίξουν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένοι να απευθυνθούν στην κοινωνία των πολιτών και να διεκδικήσουν την υλοποίησή τους.
   Στην  αντιπροσωπεία των Οικολόγων  Πράσινων συμμετείχαν η νομαρχιακή σύμβουλος και αντιπρόεδρος των  γυναικών μεταναστριών Β.Ε. Ελεονόρα Ζώτου, η δικηγόρος Ελέαννα Ιωαννίδου, από τη θεματική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Σοφία Σκουλίδη και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Χρήστος Μάτης, ενώ τον κ. Βούγια συνόδευαν τα στελέχη του γραφείου του, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σταμάτης Εμμανουηλίδης και ο συνεργάτης του Νίκος Νυφούδης. 
]]>
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Mon, 09 Nov 2009 17:52:44 +0200
Σιγή ιχθύος για την Κορώνεια http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2086-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AE-%CE%B9%CF%87%CE%B8%CF%8D%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2086-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AE-%CE%B9%CF%87%CE%B8%CF%8D%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1

 Δραματική απάντηση του Επιτρόπου Δήμα στην ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου  

Στην ερώτηση προς την ΕΕ που είχε υποβάλει στις 7 Σεπτεμβρίου ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος σε σχέση με την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαδικασία παράβασης που κίνησε η Επιτροπή εναντίον της Ελλάδας σχετικά με την τροποποίηση του προγράμματος αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, απάντησε χθες ο Επίτροπος Στ. Δήμας.
Στην απάντηση επισημαίνεται ότι η ΕΕ δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τις ελληνικές αρχές στην επίσημη προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στην Ελλάδα, στις 26 Ιουνίου 2009 και στην οποία η χώρα μας έπρεπε να είχε απαντήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου! Η Επιτροπή δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και, βάσει της απάντησης των ελληνικών αρχών στην επίσημη προειδοποιητική επιστολή, ή ελλείψει αυτής, οι υπηρεσίες της θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα.
Όσον αφορά το αν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης και αναδιάρθρωσης του προγράμματος, η Επιτροπή απαντά ότι «εξετάζει την αίτηση τροποποίησης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές» και «περιμένει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αίτημα τροποποίησης, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της». Τέλος, επισημαίνει ότι «το έργο της Κορώνειας βασίζεται σε διεξοδικό ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο εξασφαλίζει συνολική προσέγγιση του πολυδιάστατου αυτού περιβαλλοντικού έργου» και ότι «ορισμένες τεχνικές πτυχές της εφαρμογής υπάγονται στις αρμοδιότητες των κρατών μελών».
Από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν μέχρι χθες, ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε: «Για ορισμένα θέματα, όπως η σωτηρία της Κορώνειας, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για μια νέα κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και από την απάντηση του κ. Δήμα, αν δεν απαντήσει έστω και εκπρόθεσμα η ελληνική κυβέρνηση στην προειδοποιητική επιστολή, προβλέπονται νέες νομικές περιπέτειες για τη χώρα μας. Από τη μεριά μας θεωρούσαμε ότι βάσει και άλλων ερωτήσεων που έγιναν από συνάδελφους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα προεκλογικά, η νέα κυβέρνηση θα είχε ήδη μια εικόνα και ένα σχέδιο για τα επόμενα βήματα του καυτού αυτού ζητήματος. Όπως και η ΕΕ δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, ελπίζουμε μόνο να μην είναι για πολύ».
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της Επιτροπής
 
E-4432/09EN
Απάντηση του κ. Δήμα  εξ ονόματος της  Επιτροπής
(04.11.2009)
1, 2. 
Όπως αναφέρεται στο  σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε1, η Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα, στις 26 Ιουνίου 2009, επίσημη προειδοποιητική επιστολή βάσει του άρθρου 226 της Συνθήκης. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση από τις ελληνικές αρχές.  
Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει  να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την  κατάσταση και, βάσει της απάντησης  των ελληνικών αρχών στην επίσημη προειδοποιητική επιστολή, ή ελλείψει αυτής, οι υπηρεσίες της θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα.  
3.  
Το έργο της Κορώνειας  αφορά την αποκατάσταση της ομώνυμης λίμνης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 26 910 000 ευρώ, εκ των οποίων η εισφορά του Ταμείου Συνοχής ανέρχεται σε 20 182 500 ευρώ. Η Επιτροπή εξετάζει την αίτηση τροποποίησης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή περιμένει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αίτημα τροποποίησης, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της. Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο της από κοινού διαχείρισης, ορισμένες τεχνικές πτυχές της εφαρμογής υπάγονται στις αρμοδιότητες των κρατών μελών. Πέραν τούτου, το έργο της Κορώνειας βασίζεται σε διεξοδικό ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο εξασφαλίζει συνολική προσέγγιση του πολυδιάστατου αυτού περιβαλλοντικού έργου.

 


 

 

]]>
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Sun, 08 Nov 2009 15:59:58 +0200
Συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου με τον Επίτροπο Στ. Δήμα http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis/item/2085-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CF%83%CF%84-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis/item/2085-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CF%83%CF%84-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1

Παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου

"Η Επιτροπή θέλει ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο και η άποψη του Δανού πρωθυπουργού κ. Ρασμούνσεν, για ένα πολιτικά μόνο δεσμευτικό κείμενο είναι προσωπική", δήλωσε χτες ο αρμόδιος Επίτροπος Στ. Δήμας απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου στη συζήτηση με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου για τη στάση της ΕΕ στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.
Από τη συζήτηση έγινε  σαφές επίσης πως η ΕΕ δεν πρόκειται να υιοθετήσει μονομερώς στόχους για το κλίμα συμβατούς με τις προτάσεις των επιστημόνων ενώ απουσιάζει ακόμα και ένας οδικός χάρτης για την περίπτωση αύξησης του στόχου μειώσεων από 20% σε 30% που θεωρητικά αφήνει ακόμα ανοικτή η Κομισιόν.

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Τρεμόπουλος είπε:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το έργο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα και ευχόμαστε την ανανέωση της θητείας του.
Παρόλα  αυτά, βλέπουμε μια  διαρκή προσπάθεια να υποβαθμιστεί η νομική δέσμευση που θα απορρέει από το COP 15, καθώς στην αρχή μιλάγαμε για «Συνθήκη» (treaty), μετά για «Πλαίσιο» (framework) και τώρα για μια απλή πολιτική δέσμευση (declaration), όπως δήλωσε χτες στη Μόσχα ο Δανός Πρωθυπουργός και προεδρεύων της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης.
Τελικά, φαίνεται πως το κρίσιμο  σχετικά με τη στάση  της ΕΕ ενόψει της  Συνδιάσκεψης της  Κοπεγχάγης είναι  η απροθυμία της  να υιοθετήσει τις  προτάσεις της  επιστημονικής κοινότητας και να επιδείξει  ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στην κλιματική  αλλαγή. Η επιστημονική ομοφωνία, όπως αυτή αποτυπώνεται στην Έκθεση του IPCC, είναι πως οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 30-40% το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και 80% μέχρι το 2050, αν είναι να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τις κλιματικές αλλαγές.
Θα  ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση επίτευξης διεθνούς συμφωνίας, οπότε και η ΕΕ θα ανεβάσει το στόχο μείωσης σε 30% και πλέον, ποιες είναι εκείνες οι πολιτικές και τα μέτρα που η Επιτροπή θα πρότεινε να αναθεωρηθούν;
Έχει  συζητήσει η Επιτροπή το θέμα αυτό με τις εθνικές κυβερνήσεις ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Για ποιο λόγο η Επιτροπή αντιτίθεται σε δεσμευτικούς στόχους ενεργειακής  αποδοτικότητας;».
Ο  Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας απάντησε ότι ευχαριστεί τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για την εκτίμηση στο πρόσωπό του αλλά ότι την επιλογή των επιτρόπων κάνουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες δεν παίρνουν πάντα υπόψη τους κριτήρια επάρκειας.

Για τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Δανίας (η οποία και φιλοξενεί τη Συνδιάσκεψη) από τη Μόσχα, απάντησε ότι "αναφέρθηκε μεν σε ένα πολιτικά δεσμευτικό κείμενο αλλά μιλούσε εξ ιδίων", καθώς "και το Συμβούλιο αλλά κυρίως η Επιτροπή θέλουν ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο" ως απόρροια των διαπραγματεύσεων της Κοπεγχάγης.

 

]]>
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Thu, 05 Nov 2009 14:20:30 +0200
Για την προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα στην Κύπρο http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2083-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2083-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF

 Η ΠΡΩΤΗ «ΚΥΠΡΙΑΚΗ» ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ

Την πρώτη του ερώτηση  στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο για  θέμα αμιγώς κυπριακού  ενδιαφέροντος κατάθεσε χθες ο ευρωβουλευτής  των Οικολόγων  Πράσινων Μιχάλης  Τρεμόπουλος.
Η ερώτηση  αναφέρεται στην προστασία της χερσονήσου του Ακάμα, στο ΒΔ άκρο της Κύπρου.
Χώρος στρατιωτικών ασκήσεων των  Βρετανών επί δεκαετίες, ο Ακάμας έμεινε έξω από την άγρια ανάπτυξη της εποχής και σήμερα φιλοξενεί  μια εξαιρετικά πλούσια χερσαία  και θαλάσσια βιοποικιλότητα. Παρόλο όμως το φυσικό του πλούτο,  τις μελέτες που τον τεκμηριώνουν, και τα αιτήματα των κυπριακών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ο Ακάμας δεν έχει περιληφθεί στις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης για τις περιοχές NATURA 2000, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές και η προστασία του να είναι   ανεπαρκής.
Ως μόνος  Πράσινος ευρωβουλευτής από την  Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ευρύτερη ΝΑ. Ευρώπη, ο  Μιχάλης Τρεμόπουλος έχει αναλάβει να προωθεί στο ευρωκοινοβούλιο θέματα ενδιαφέροντος όλων αυτών των χωρών. Η ερώτηση για τον Ακάμα έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψής του στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο και των επαφών που είχε με το πράσινο κόμμα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και με οργανώσεις της κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών.
«Έχω  επισκεφθεί ο ίδιος  τον Ακάμα και  έχω προσωπική  εικόνα για το φυσικό του πλούτο και  την ανάγκη να προστατευθεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η ένταξή του στο πανευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να ζητήσει, και πρέπει να γίνει άμεσα. Στην επίσκεψή μου είχα θέσει το θέμα στον Πρόεδρο κ. Χριστόφια και σε άλλους κυβερνητικούς παράγοντες. Ελπίζω η ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο να συμβάλει θετικά στις προσπάθειες των Οικολόγων και των άλλων φίλων μας στην Κύπρο».

 

]]>
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Wed, 21 Oct 2009 12:45:21 +0300
Αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από 500 εκ. ευρώ για την πρόληψη κινδύνων στην Ελλάδα http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2082-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-500-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/questions/item/2082-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-500-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Απάντηση  της Ε.Ε. σε ερώτηση  του Μ. Τρεμόπουλου

Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Samecki στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί πως έχουν διατεθεί οι ευρωπαϊκοί  πόροι για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων στην Ελλάδα.
"Η  χώρα μας έχει  αποδειχθεί κατώτερη  των περιστάσεων  σε ότι αφορά  τη διαχείριση  του φυσικού της  πλούτου αλλά και  την πρόληψη των  κινδύνων που αντιμετωπίζει.  Οι περιβαλλοντοκτόνες  πολιτικές, η ανικανότητα  της διοίκησης  να διαχειριστεί καταστάσεις κρίσεων, καθώς και η ελλειπής απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς αυτή τη κατεύθυνση, θα πρέπει να εγκαταλειφθούν άμεσα", δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής  (P-4293/09EL, 5.10.2009): "τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής σε ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 για παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης των κινδύνων φθάνουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 479 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για την πρόληψη των κινδύνων (συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και εφαρμογής σχεδίων και μέτρων για την πρόληψη και διαχείριση των φυσικών και των τεχνολογικών κινδύνων) και τα 114 εκατομμύρια ευρώ για άλλα μέτρα διαφύλαξης του περιβάλλοντος και πρόληψης των κινδύνων".
Όμως  και σύμφωνα πάντα με την ίδια απάντηση, η Επιτροπή δεν έχει γνώση πως διατέθηκαν αυτά τα κονδύλια: "Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει πληροφορίες σε επίπεδο δεικτών προγράμματος ώστε να αξιολογήσει την πρόοδο της εφαρμογής του επιχειρησιακού προγράμματος 2007-2013".
Επίσης, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή για  το πως αξιοποιήθηκαν τα χρήματα  του Γ΄ ΚΠΣ για την πρόληψη κινδύνων και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών το 2007 η Επιτροπή απάντησε: "Σύμφωνα με το 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, τα επιχειρησιακά προγράμματα 2000-2006 στα οποία εμπίπτει η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές του θέρους 2007 έτυχαν ενός έτους παράτασης της προθεσμίας για την επιλεξιμότητα των δαπανών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Επομένως, τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σ' αυτό τον τομέα αναμένεται να αξιολογηθούν μετά την περάτωση των εν λόγω προγραμμάτων".

Σε ότι  αφορά τη συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών μελών και της ΕΕ επί θεμάτων που άπτονται της πρόληψης και καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών καθώς και της προστασίας των πολιτών η επιτροπή κρίνει ότι: "Σ' αυτόν τον τομέα, υπήρχε αφενός κενό ικανοτήτων και αφετέρου ανάγκη να βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος για τη συμπλήρωση των εθνικών δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των πλέον δυσχερών καταστάσεων".
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της Επιτροπής

P-4293/09EL
Απάντηση του κ. Samecki εξ ονόματος της  Επιτροπής
(5.10.2009)
1. Όπως αναφέρεται  στην απάντηση της Επιτροπής  στην προηγούμενη γραπτή ερώτηση  P-4190/09 του κ. Χουντή1, τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής σε ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 για παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης των κινδύνων φθάνουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 479 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για την πρόληψη των κινδύνων (συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και εφαρμογής σχεδίων και μέτρων για την πρόληψη και διαχείριση των φυσικών και των τεχνολογικών κινδύνων) και τα 114 εκατομμύρια ευρώ για άλλα μέτρα διαφύλαξης του περιβάλλοντος και πρόληψης των κινδύνων. Σύμφωνα με τα κριτήρια διαχωρισμού στα ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013, τα Ταμεία αυτά μπορούν να παρεμβαίνουν για τη συγχρηματοδότηση εξοπλισμού των μονάδων δασοπυρόσβεσης, ενώ το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να παρεμβαίνει για έργα αναδάσωσης και πρόληψης των πυρκαγιών.
Το πρόγραμμα αγροτικής  ανάπτυξης της περιόδου 2007-2013 για  την Ελλάδα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα μέτρο το οποίο αποσκοπεί  στην αποκατάσταση του δασοκομικού  δυναμικού και την εισαγωγή δράσεων  πρόληψης και το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες πρόληψης των πυρκαγιών και έργα αποκατάστασης. Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) που διατίθεται από το πρόγραμμα γι' αυτές τις δράσεις ανέρχεται σε 136 εκατομμύρια ευρώ.
Το συνολικό ποσό ΕΤΠΑ για την Ελλάδα ανέρχεται σε 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι συνολικές δαπάνες στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Ελλάδα ανέρχονται σε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν συμβολή του ΕΓΤΑΑ.
 
2α. 2β. Η Επιτροπή  έχει αναλάβει πλήρως τη δέσμευση  να επικουρεί τα κράτη μέλη  στη βελτίωση της πρόληψης  και απόκρισης σε καταστροφικές  δασικές πυρκαγιές.  Κατ' εφαρμογή  της αρχής της επικουρικότητας, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση και την εφαρμογή των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Γι' αυτό, επιλέγονται ειδικά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται από τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές. Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει πληροφορίες σε επίπεδο δεικτών προγράμματος ώστε να αξιολογήσει την πρόοδο της εφαρμογής του επιχειρησιακού προγράμματος 2007-2013.
2γ. Σύμφωνα με  το 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, τα επιχειρησιακά προγράμματα 2000-2006 στα οποία εμπίπτει η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές του θέρους 2007 έτυχαν ενός έτους παράτασης της προθεσμίας για την επιλεξιμότητα των δαπανών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Επομένως, τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σ' αυτό τον τομέα αναμένεται να αξιολογηθούν μετά την περάτωση των εν λόγω προγραμμάτων.
 
3α. Η πολιτική  συνοχής  έχει παράσχει, και  εξακολουθεί να παρέχει, σημαντική  υποστήριξη στα διασυνοριακά, διεθνικά  και διαπεριφερειακά έργα συνεργασίας  σχετικά με την πρόληψη των φυσικών καταστροφών που αποτελεί στόχο προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, πρώην προγράμματα INTERREG. Σ' αυτό το πλαίσιο, υπάρχει εκτενής συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών μελών στα σχέδια που αφορούν την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση έτσι ώστε να γίνεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρογνωσίας και ορθής πρακτικής.
Το θέρος του 2009 έδειξε ακόμη μια φορά  την  προθυμία των κρατών μελών να βοηθήσουν  το ένα το άλλο όποτε είναι σε θέση να διαθέσουν εθνικούς πόρους όπως πυροσβέστες και αεροσκάφη πυρόσβεσης. Αυτή η βοήθεια παρασχέθηκε κυρίως μέσω του κοινοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και, μερικές φορές, κυρίως όσον αφορά τη διασυνοριακή συνεργασία, μέσω διμερούς συνεργασίας. Εντούτοις, οι πυρκαγιές στα δάση, σε διάφορες περιπτώσεις, έχουν πλήξει συγχρόνως πλείονα κράτη μέλη. Σ' αυτόν τον τομέα, υπήρχε αφενός κενό ικανοτήτων και αφετέρου ανάγκη να βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος για τη συμπλήρωση των εθνικών δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των πλέον δυσχερών καταστάσεων. Η Τακτική Ευρωπαϊκή Εφεδρεία Πυρόσβεσης της ΕΕ (EUFFTR), που υλοποιείται σε πιλοτική φάση και περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη υψηλής χωρητικότητας που διατίθεται κατ' αίτηση της Επιτροπής, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο υποβοηθώντας τα κράτη μέλη που επλήγησαν από μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Το EUFFTR καθιερώθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού έργου του 2008 για τις δασικές πυρκαγιές.
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων  της Επιτροπής σχετικά με τις  δασικές πυρκαγιές παρέχει μια  μόνιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή  πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης, όπως και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Όλες οι μεσογειακές χώρες που εκτίθενται σε κινδύνους πυρκαγιάς συμμετέχουν στο EFFIS.

3β. Η Επιτροπή  θεωρεί ότι η Κοινότητα πρέπει  να αναλάβει δράση τόσο για την αντιμετώπιση όσο και για την πρόληψη με ισόρροπο τρόπο. Επομένως, τον Φεβρουάριο του 2009 η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση για μια «Κοινοτική προσέγγιση για την πρόληψη φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών»2. Στόχος της είναι να προσδιορίσει τα μέτρα που θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια κοινοτική στρατηγική για την πρόληψη φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. 
 

 

 

 

]]>
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Thu, 08 Oct 2009 12:43:01 +0300
Σημαντική νίκη για τα δάση στο ευρωκοινοβούλιο http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/psifismata/item/2081-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/psifismata/item/2081-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

Η Ολομέλεια αντιστάθηκε στα συντηρητικά σχέδια!

Μεγάλη  ανατροπή στο περιεχόμενο του  ψηφίσματος για τις δασικές πυρκαγιές  στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες  πέτυχαν σήμερα οι Πράσινοι, σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Παρά  την αντίθεση του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η ΝΔ), αν δεν υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης, θα πρέπει να επιστραφεί η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια. Κι ακόμη, θα πρέπει να σταματήσει η πρακτική της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές εκτάσεις και να τιμωρούνται ποινικά οι εμπρηστές.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, βασικός εισηγητής του σχεδίου ψηφίσματος εκ μέρους των Πράσινων, δήλωσε σχετικά:
"Παρόλο  που δεν συνυπογράψαμε  το αρχικό κοινό  σχέδιο ψηφίσματος  της Δεξιάς, των  Σοσιαλιστών, των  Φιλελεύθερων και  της Ακροδεξιάς, πετύχαμε λειτουργώντας ενωτικά να βελτιώσουμε σημαντικά το τελικό κείμενο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ελπίζουμε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη μιας αειφόρας δασικής και οικιστικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση μετά τις 4 Οκτωβρίου".
 
Πιο αναλυτικά:
Το  τελικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης υιοθετήθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες με ισχυρή πλειοψηφία (647 υπέρ, 22 κατά, 27 αποχές).
Η Ομάδα των Πράσινων-EFA ψήφισε υπέρ του τελικού κειμένου του ψηφίσματος, αν και δεν είχε συνυπογράψει το κοινό σχέδιο πρότασης καθώς θεωρούσε ότι ήταν πισωγύρισμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο ψήφισμα του 2007, ιδίως σε ότι αφορά την καταδίκη της αλλαγής χρήσεων γης μετά από πυρκαγιές αλλά και την επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας εφόσον δεν υλοποιηθούν τα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης.
Η ψήφος στην Ολομέλεια είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του κειμένου του ψηφίσματος, σε σχέση με τη συμβιβαστική κοινή πρόταση που είχαν καταθέσει το Λαϊκό κόμμα, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι στα παρακάτω σημεία:
1. Απαίτηση για επιστροφή της Κοινοτικής οικονομικής βοήθειας στην περίπτωση που δεν υλοποιούνται τα προβλεπόμενα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης (ονομαστική ψηφοφορία 369 υπέρ- 320 κατά).
2. Κάλεσμα των Κρατών Μελών να  ενδυναμώσουν και να εφαρμόσουν ποινικές διώξεις για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένων των εμπρησμών.
3. Αντικατάσταση του καλέσματος προς την Επιτροπή για αποκατάσταση του "παραγωγικού δυναμικού" μετά τις πυρκαγιές, με κάλεσμα για αποκατάσταση των "φυσικών οικοτόπων" στις πληγείσες περιοχές.
4. Καταδίκη της πρακτικής νομιμοποίησης  αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές  εκτάσεις.
Στην ψηφοφορία της Ολομέλειας δεν έγινε δεκτή η πρόταση των Πράσινων να συμπεριληφθεί ιδιαίτερη μνεία στην αποτροπή της αλλαγής χρήσεων γης των πληγέντων οικοσυστημάτων από πυρκαγιές (310 ψήφοι υπέρ και 389 κατά, με το Λαϊκό κόμμα και τους Φιλελεύθερους να ψηφίζουν κατά), καθώς και της τροπολογίας που ζητούσε την άμεση κατάρτιση των δασολογίων και των δασικών χαρτών στις χώρες που δεν υπάρχουν (311 υπέρ και 371 κατά, πάλι με το Λαϊκό κόμμα και τους Φιλελεύθερους να καταψηφίζουν και αυτή τη τροπολογία).
 
Άλλα  θετικά σημεία του ψηφίσματος αφορούν:
α. Αναγνώριση της συμβολής της αναποτελεσματικής  εφαρμογής νόμων που απαγορεύουν την παράνομη οικιστική ανάπτυξη και διασφαλίζουν την αναδάσωση- αποκατάσταση, στην εμφάνιση φαινομένων εμπρησμού και δασικών πυρκαγιών.
β. Αναγνώριση ότι οι περισσότερες δασικές  πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών  και έκνομων ενεργειών.
γ. Αναγνώριση της μη αποτελεσματικής εφαρμογής των προηγούμενων ψηφισμάτων του Ευρωκοινοβουλίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
δ. Κάλεσμα για συγκεκριμένες προτάσεις  σχετικά με την αντιμετώπιση φυσικών  καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων  και υποχρεωτικών κοινών δράσεων και στρατηγικών για τη πρόληψη κινδύνων.
ε. Κάλεσμα να υλοποιηθούν οι προτάσεις  της Έκθεσης Μπαρνιέ, καθώς και  νομοθετικών ρυθμίσεων για την  εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της  μόνιμης Ευρωπαϊκής Δύναμης Παρέμβασης.
 

Διαβάστε  την Πρόταση Ψηφίσματος που είχε καταθέσει η Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

]]>
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Wed, 16 Sep 2009 12:38:12 +0300
Ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου και ψήφισμα των Πράσινων για της δασικές πυρκαγιές http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis/item/2080-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis/item/2080-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82
Την πρώτη του τοποθέτηση στην ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  έκανε σήμερα ο  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος, με θέμα τις δασικές πυρκαγιές και κατέθεσε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος.
Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει αμέσως δασολόγιο και να οργανώσει  κατάλληλα τις δασικές και  πυροσβεστικές υπηρεσίες απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα με σχετική πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλλε και με εισηγητή τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο.
Όπως  αναφέρεται στο σχέδιο ψηφίσματος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "καλεί  την ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει αμέσως δασολόγιο, να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες δασικούς χάρτες, να σχεδιάσει καινούργιους όπου απαιτείται καθώς και να οργανώσει επαρκώς ενισχύοντας με προσωπικό τις δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες και να διασφαλίσει  το συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ τους".
Στην  τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είπε:
"Συχνά  οι δασικές πυρκαγιές, όπως πρόσφατα στην Ελλάδα, οφείλονται σε ελλιπείς και αντικρουόμενες δασικές και οικιστικές πολιτικές που  ευνοούν τους εμπρησμούς και παράνομες ενέργειες με στόχο την εκποίηση δασικών εκτάσεων.
Οι  συνεχείς πιέσεις  για αλλαγή χρήσεων  γης και για  επέκταση των οικισμών, σε συνδυασμό με την  κλιματική αλλαγή, αυξάνουν πλέον τις  πιθανότητες για  περισσότερες φυσικές  καταστροφές. Είναι  λοιπόν σημαντικό να εστιάσουμε περισσότερο στην πρόληψη, την προστασία και την έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από πιο συντονισμένες και συνεργατικές δράσεις.
Σε  αυτό το πλαίσιο, πρέπει να εξασφαλίσουμε  την εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής βιώσιμης πολιτικής για τα δάση, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα από τα Ταμεία Συνοχής, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που προορίζονται για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, καθώς και για την αποκατάσταση πληγεισών περιοχών, χρησιμοποιούνται με ορθολογικό και βιώσιμο τρόπο.
Τα  κονδύλια που δίνονται για την αποκατάσταση πληγεισών περιοχών πρέπει να αξιοποιούνται  στη βάση ορθολογικών  μέτρων αναδάσωσης και  επιστημονικών μελετών, ενώ πρέπει να επιστρέφονται  από τα Κράτη Μέλη όταν διαπιστώνεται ο αποχαρακτηρισμός των πληγέντων δασικών εκτάσεων προς όφελος της οικιστικής ή τουριστικής ανάπτυξης. "
 
Διαβάστε το κείμενο του ψηφίσματος από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου

 

]]>
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Tue, 15 Sep 2009 12:32:42 +0300
Συνάντηση Μιχάλη Τρεμόπουλου με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κο Σταύρο Δήμα http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/deltia-typou/item/2079-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1 http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/deltia-typou/item/2079-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1

Ύστερα  από αίτημα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Σταύρος Δήμας δέχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες τον ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του. Ήταν μια πρώτη θεσμική συνάντηση με στόχο την ανάπτυξη θεμάτων προτεραιότητας για τους Οικολόγους Πράσινους αλλά και τη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, θέτοντας τη βάση για μια μακροχρόνια συνεργασία.

Κατά  τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
  1. Η επιτυχής δράση του Επιτρόπου και η ανάγκη για ακόμα πιο φιλόδοξες πολιτικές και στόχους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη και την Ελλάδα
  2. Οι πρόσφατες Πυρκαγιές στην Ελλάδα και οι σχετικές πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο όπως οι δύο ερωτήσεις προς την Επιτροπή που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής με θέμα (α) τη χρηματοδότηση της πρόληψης- αντιμετώπισης κινδύνων και φυσικών καταστροφών από το ΕΣΠΑ 2007-2013, και (β) την Κατάρτιση Δασικών Χαρτών και Δασολογίου. Ο Επίτροπος θεωρεί θετικές τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων και ανέπτυξε τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής σχετικά με την πολιτική προστασία, την έκθεση Μπαρνιέ και την Ευρωπαϊκή δύναμη άμεσης δασοπυρόσβεσης.
  3. Οι χωματερές και η διαχείριση απορριμμάτων με αφορμή την ερώτηση προς την Επιτροπή που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής σχετικά με την κατάσταση με τη λειτουργία περισσότερων από 1300 παράνομων ΧΑΔΑ στην Ελλάδα. Μετά και από παράκληση της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, ο Επίτροπος ρωτήθηκε για τον αν έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος, ιδιαίτερα μέσα από την ενεργοποίηση του άρθρου 228 της Συνθήκης ΕΕ σχετικά με την άσκηση κυρώσεων στην Ελλάδα και μας διαβεβαίωσε πως έχει αμέριστο ενδιαφέρον για το θέμα.
  4. Υδάτινοι πόροι. Ο Επίτροπος ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων και του Ευρωβουλευτή σχετικά με τη λίμνη Κορώνεια, την εκτροπή του Αχελώου και τη ρύπανση των υδάτων στα Μεσσάπια.
  5. Φυσικές περιοχές και Φορείς Διαχείρισης. Ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε τη δέσμευση του Επιτρόπου να ασκήσει πίεση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για να βελτιωθεί η κατάσταση με τη χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης των Περιοχών NATURA 2000, καθώς και να δημιουργηθούν ΦΔ για περισσότερες περιοχές,
  6. Κλιματική Αλλαγή. Ο Ευρωβουλευτής ζήτησε από τον Επίτροπο να προωθήσει η Επιτροπή πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά 30-40% το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, και να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και ορθολογική εφαρμογή των επιμέρους οδηγιών (σύστημα εμπορίας εκπομπών, ενεργειακή αποδοτικότητα, προώθηση ΑΠΕ, κλπ).
Τέλος, κατόπιν παράκλησης της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε από τον Επίτροπο κ. Δήμα να δεσμευτεί για δύο θέματα που αφορούν τον Κανονισμό REACH για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες.
Το  πρώτο ζήτημα αφορά την άσκηση πίεσης προς τη Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας να δεχθεί να συμπεριληφθούν περισσότερες επικίνδυνες ουσίες στη λίστα απόσυρσης καθώς η λίστα περιλαμβάνει μόνο 30 από τις εκατοντάδες που αφορούν τους καταναλωτές. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα νάνο-υλικά, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη κάνει σύσταση να περιληφθούν στον κανονισμό σχετικές διατάξεις, ενώ η Επιτροπή διατηρεί ακόμα στάση αναμονής.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Δήμας τόνισε ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό στους Οικολόγους Πράσινους και την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς τους θεωρεί πολύτιμους σύμμαχους στον αγώνα του για προστασία του περιβάλλοντος και ότι θα παρέχει στον Έλληνα Ευρωβουλευτή κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη των κοινών στόχων. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνα των Οικολόγων Πράσινων.

 

]]>
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 04 Sep 2009 12:23:20 +0300
Συνάντηση Τρεμόπουλου με Χριστόφια και Κυπριανού http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/ekstrateies/item/2078-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/ekstrateies/item/2078-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D

Σήμερα  Πέμπτη, 27 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων  Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο  της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Πριν τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση.

Η συνάντηση  με τον Κύπριο Πρόεδρο, που διάρκεσε πάνω από μία ώρα, έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που ενδιαφέρουν την Κύπρο και την Ευρώπη.
Ο Έλληνας  Πράσινος ευρωβουλευτής ευχαρίστησε  κατ' αρχήν τον κ. Χριστόφια για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια που πρόσφερε η Κύπρος στην αντιμετώπιση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην Αττική. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική συζήτηση για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κυπριακό ζήτημα και τις προοπτικές επίλυσής του. Ο Μ. Τρεμόπουλος κατέθεσε επίσης προτάσεις για μια άλλη προοπτική πράσινης ανάπτυξης της Κύπρου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε μεταξύ  άλλων:
«Χαίρομαι που οι προτάσεις μας για μια πράσινη, ειρηνική και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο βρίσκουν εύφορο έδαφος στη Μεγαλόνησο. Η Αμμόχωστος, με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο πράσινης και πολυπολιτισμικής πόλης, ως έμπρακτη απόδειξη ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι δυνατόν να επιλυθεί και ταυτόχρονα να γίνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε φωτογραφία από τη συνάντηση

 

]]>
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Thu, 27 Aug 2009 12:17:55 +0300
Σημαντικές επαφές Τρεμόπουλου κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/ekstrateies/item/2077-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF http://chrysogelos.gr/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/ekstrateies/item/2077-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF

Τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια συναντάει αύριο ο Μ. Τρεμόπουλος

Σημαντικές επαφές και επίσκεψη στην Αμμόχωστο από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων
 
Αύριο Πέμπτη, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, στις 12 το μεσημέρι, ο Μ. Τρεμόπουλος θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Από το Σάββατο 22 Αυγούστου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος βρίσκεται σε επίσημη περιοδεία στην Κύπρο, προσκεκλημένος του Πράσινου κυπριακού κόμματος (Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών) και του βουλευτή τους Γ. Περδίκη.
Τη Δευτέρα 24/8, παραβρέθηκε στο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων στη Λευκωσία, προς τους συνέδρους του οποίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο, οι απόδημοι καλό είναι να μένουν έξω από τις κομματικές αντιπαραθέσεις και να μην χρησιμοποιούνται ούτε ως δεξαμενή ψήφων ούτε ως μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής. Οι απόδημοι είναι πρέσβεις πολιτισμού και όχι υπηρέτες του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών. Χρειάζεται συνεχής διασύνδεσή τους με ό,τι συμβαίνει στην πατρίδα, καλύτερη πληροφόρηση τους, αλλά και ανατροφοδότησή μας από την πλευρά τους για τις καινούργιες ιδέες που αναπτύσσονται στις νέες τους χώρες. Δικαιούνται, τέλος, περισσότερο σεβασμό απέναντί τους, δικαίωμα επιστολικής ψήφου όπως και δικαίωμα λόγου στα τεκταινόμενα στην πατρίδα.
Προσωπικά είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που μου παρέχονται στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη των θεμάτων των αποδήμων».
Χτες Τρίτη 25/8, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε, μαζί με αντιπροσωπεία των Κύπριων Πράσινων, την αποκλεισμένη περιοχή της Αμμοχώστου και τον αρχαιολογικό χώρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας και είχε επαφές με Τουρκοκυπρίους.
Στη συνέχεια είχε συνάντηση και συζήτηση μιάμισης ώρας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου.
Σήμερα Τετάρτη 26/8, ο Έλληνας Πράσινος ευρωβουλευτής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Μάριο Καρογιάν και, στη συνέχεια, με τον γενικό γραμματέα του Τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» κ. Μουράτ Κανακλή.
Το μεσημέρι είναι προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ και το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε Οικο-Συμπόσιο με θέμα: «Η Ελλάδα και η Κύπρος σε αναζήτηση μιας άλλης Ευρώπης».

 

]]>
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Wed, 26 Aug 2009 12:16:52 +0300