Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 12:12

Βιώσιμη γεωργία και όχι κοντόφθαλμες πολιτικές

Written by
Rate this item
(0 votes)

Αδιέξοδο  στην Ε.Ε. για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Σε  περίοδο μεγάλης οικονομικής  κρίσης, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων και τους αγρότες η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο με τρόπο πρόχειρο και αδιαφανή 500 εκατομμύρια Ευρώ για αποζημιώσεις που προορίζονταν να κατασιγάσουν τις αντιδράσεις των αγροτών.
Η πιθανή παρατυπία αυτών των αποζημιώσεων επισημάνθηκε πριν από δύο μήνες  και από την αρμόδια επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φίσερ Μπόελ. Όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχει κίνδυνος να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ζητήσει τα λεφτά πίσω από τους αγρότες και να πληρώσει επιπλέον ένα επαχθές πρόστιμο. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν πολύ οδυνηρή, τόσο για τους Έλληνες αγρότες όσο για τα δημόσια οικονομικά που μαστίζονται από πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Οι  Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούν  με ανησυχία αυτήν την εξέλιξη  και γι' αυτό το λόγο ζήτησαν με ερώτηση του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου επίσημη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς έχει η κατάσταση ενώ κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι δεν θέλουμε το καλό των αγροτών!!! Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής ακόμη εκκρεμεί αλλά στον Τύπο δημοσιεύεται πως ήδη έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ζητά εξηγήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου.
«Αντί η κυβέρνηση να προβαίνει σε παροδικές, κοντόφθαλμες, αποσπασματικές επιλογές και σε δαπανηρά μέτρα για την προσωρινή ανακούφιση των πληττόμενων από την κρίση αγροτών, θα έπρεπε να στραφεί σε μια πλήρη δέσμη μέτρων που θα ευνοούν τη βιώσιμη, ποιοτική και σύγχρονη αγροτική ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων της υπαίθρου. Αλλά αυτά συνιστούν και μια άλλη αγροτική πολιτική, την οποία αδυνατεί να υλοποιήσει η ΝΔ», δήλωσε σχετικά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος .
 
Διαβάστε  τις αναλυτικές προτάσεις των  Οικολόγων Πράσινων για Βιώσιμη γεωργία, στήριξη της υπαίθρου
 
Διαβάστε  επίσης το ΔΤ της 28.07.2009 που έθετε τα ερωτήματα σχετικά με τις αγροτικές αποζημιώσεις: Υποκριτική και ευκαιριακή η αγροτική πολιτική

 

 

Read 1619 times Last modified on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 15:10