Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 22:39

Αγανακτισμένοι ήμασταν χτες. Σήμερα είμαστε αποφασισμένοι!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Περιοδεία Μ. Τρεμόπουλου και Τ. Κρομμύδα στο Ν. Τρικάλων

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος κλείνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση για την κρίση στα Τρίκαλα, που συνοδεύτηκε από κοπή πίτας της Πολιτικής Κίνησης.

Έτσι ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου μαζί με το συν-εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Τάσο Κρομμύδα στο νομό Τρικάλων και η οποία περιελάμβανε μια σειρά ομιλιών και συναντήσεων με φορείς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, αλλά ταυτόχρονα να προβάλλουν τις θέσεις και τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Ο Μ. Τρεμόπουλος είχε την προηγούμενη μέρα συναντήσεις και με τον δήμαρχο του

Βόλου κ. Πάνο Σκοτεινιώτη, τον Ιατρικό Σύλλογο και τους βιοκαλλιεργητές και έκοψε την πίτα και στην Π.Κ. της Μαγνησίας.

 

Σκοπός των επισκέψεων και των συναντήσεων ήταν να ανοιχτεί ένας ευρύτερος διάλογος, με στόχο την καλύτερη δυνατή προσέγγιση της κρίσης και την προώθηση εναλλακτικών πράσινων λύσεων, μέσα από τη συγκροτημένη πράσινη πρόταση διεξόδου.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει γρήγορα μια πράσινη στροφή στην οικονομία και να επιδιώξει συμμαχίες για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση. Παράλληλα με την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και τη σύγκρουση με τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, πρέπει να εστιάσουμε στη βιώσιμη ανασυγκρότηση της υπαίθρου, την αναβίωση της τοπικής και περιφερειακής κλίμακας στην οικονομία, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών ως αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης, την ενεργειακή εξοικονόμηση και τις ανανεώσιμες πηγές, τη φορολογική δικαιοσύνη και αναδιανομή, τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.

«Αρνούμαστε να μπούμε στο δίλημμα μεταξύ της ανεξέλεγκτης και της σταδιακής εξόδου μας από το ευρώ», τόνισε ο Τάσος Κρομμύδας. «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αδιέξοδη αν δε συνοδεύεται από μέτρα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις που να προσφέρουν ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Χρειαζόμαστε γενικότερα μια άλλη στρατηγική για τη χώρα μας, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προκρίνει μια ευημερία στηριζόμενη όχι στην αγοραστική δύναμη αλλά στην αλληλεγγύη και τα συλλογικά αγαθά.»

Οι φορείς των Τρικάλων ανέπτυξαν στους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων τις προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να στηριχθεί η τοπική κοινωνία και η αγορά, μέσω κυρίως της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή. Παράλληλα ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομική και παραγωγική ζωή της περιοχής και έθεσαν μια σειρά ενεργειακών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή, όπως η δημιουργία αιολικών πάρκων. Οι φορείς υπεραμύνθηκαν της ανάπτυξης ενός συνολικού σχεδίου, ώστε να ξεφύγουμε από τις συμβατικές και μη αποδοτικές πλέον καλλιέργειες.

Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα και τους αντιδημάρχους του, το Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου και τους αντιδημάρχους του, τον πρόεδρο κ. Χρήστο Καλλέα και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Αγγελάκη και το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων, τον πρόεδρο κ. Βασίλη Γιαγιάκο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου καθώς και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με επισκέψεις στον ΟΑΕΔ και το Εργατικό Κέντρο και με συνάντηση με εκπροσώπους σιδηροδρομικών.

Με το Επιμελητήριο συζήτησαν για τον πρωτογενή τομέα, τα πράσινα θερμοκήπια, τις οικογενειακές κάθετες μονάδες και την ποιοτική και βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημέρωσε πως ο φορέας έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και γενικότερα τη στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τη ντόπια αγορά. Η Ομοσπονδία ΕΒΕ τόνισε την ανάγκη για στροφή και εκμετάλλευση του δυναμικού παραγωγής πράσινης ενέργειας και διαχείριση αυτής, που θα φέρει πλούτο στον τόπο και θέσεις εργασίας, επισημαίνοντας πως αυτό πρέπει να γίνει από την τοπική κοινωνία και όχι από μεγάλες εταιρείες. Τα προϊόντα ποιότητας, με ταυτότητα, είναι η διέξοδος του τόπου από την κρίση, υπογράμμισε.

Δείτε σε βίντεο την πολιτική συζήτηση εφ΄όλης της ύλης που μεταδόθηκε από το κανάλι των Τρικάλων TV10, και την εκπομπή του Χρ. Γκίμτσα Εκ Βαθέων με τον Μ. Τρεμόπουλο και τον Τ. Κρομμύδα

Read 1477 times Last modified on Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 23:03