Σάββατο, 21 Μαϊος 2011 02:52

Όπλα διασποράς: Να αναλάβει και η Ελλάδα της ευθύνες της

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ευθυγράμμιση της ελληνικής πολιτικής με τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. να ναυαγήσει η Σύμβαση για τα Όπλα Διασποράς (βόμβες, ρουκέτες, βλήματα πυροβολικού και άλλα πυρομαχικά), που απαγορεύει την κατασκευή, κατοχή και χρήση τους, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με εξαγωγικό "λαθρεμπόριο" όπλων διασποράς από ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες και μάλιστα με

την κάλυψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Σύμβαση για τα Όπλα Διασποράς έχει υπογραφεί από 108 κράτη, μεταξύ των οποίων και 19 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Επειδή ακριβώς τα όπλα αυτά  διασπείρουν εκατοντάδες βομβίδια με συχνά θύματα τον άμαχο πληθυσμό και τα παιδιά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με ψήφισμά του τον περασμένο Ιούλιο (8/7/2010) τα κράτη-μέλη να επικυρώσουν επειγόντως την Σύμβαση για την κατάργηση των όπλων αυτών.

Με πρόσχημα όμως και πάλι την εθνική άμυνα η χώρα μας, όχι μόνο αποφεύγει να επικυρώσει τη Σύμβαση αλλά παράγει η ίδια και εξάγει τέτοια πυρομαχικά ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας που επίσης παράγει και διακινεί τέτοια όπλα»

Read 1610 times Last modified on Σάββατο, 21 Μαϊος 2011 02:58