Print this page
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 00:00

Έκθεση στο Γερμανικό Κοινοβούλιο για την κατάσταση των αναπήρων-προσφύγων στην Ελλάδα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Φωτογραφία του Νικος Χρυσόγελος.

Πρόσφατα επισκέφθηκε το #WELCOMMON, τον πρότυπο χώρο φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων που έχουμε δημιουργήσει (η ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης σε συνεργασία με την ΕΑΤΑ και την υποστήριξη της UNHCR), η βουλευτής του ομοσπονδιακού Γερμανικού κοινοβουλίου Corinna Rueffer (Πράσινοι), υπεύθυνη για θέματα ατόμων με αναπηρία. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και μια συνάντηση με φορείς που δραστηριοποιούνται για τα θέματα αναπηρίας στην Ελλάδα. Η βουλευτής επισκέφθηκε φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για να έχει μια προσωπική εικόνα για την κατάσταση των προσφύγων με αναπηρία. 

Η Corinna Rueffer συνέταξε μια έκθεση προς το Γερμανικό κοινοβούλιο για την κατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων και των προσφύγων). 
Μπορείτε να βρείτε την περίληψη της έκθεσης εδώ http://www.corinna-rueffer.de/reisebericht-griechenland/ αλλά και μέσω λινκ την αναλυτική μορφή της.

Στην έκθεση αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα (πρόσφυγες και μη) στην Ελλάδα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στο WELCOMMON ως μια πολύ καλή πρακτική φιλοξενίας με αξιοπρέπεια και κοινωνικής ένταξης. στην έκθεση αναφέρονται επίσης και δυο άλλα καλά παραδείγματα, όπως το Κέντρο Ημέρας AΛΚΥΟΝΗ και η πρωτοβουλία „Naomi“ στη Θεσσαλονίκη
Read 2113 times