Print this page
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 00:00

Χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας για τη φιλοξενία, εκπαίδευση κι ένταξη των προσφύγων Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

unnamed

Χθες τα παιδιά-πρόσφυγες που φιλοξενούμε στο #Welcommon οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο πάρτι για τις γερμανίδες εθελόντριες μας, την Lena, την Jara, την Clara, τη Χριστίνα που ήταν μαζί μας από τις 1 Σεπτέμβρη. Φοιτήτριες στο #HochschuleDarmstand της Γερμανίας, σε μια ανώτατη σχολή με σπουδές κοινωνικής πολιτικής, σπουδάζουν social workers με εξειδίκευση σε μετανάστες/πρόσφυγες. Οι 4 αυτές εθελόντριες (μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+) είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των σπουδών τους, να έρθουν σε εμάς και να συμμετάσχουν τόσο στην προετοιμασία του χώρου φιλοξενίας όσο και στην λειτουργία του. 

lena ramia

#ΆνεμοςΑνανέωσης επιδιώκει την συστηματική συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επιδιώκουμε να παίξουμε και το ρόλο γέφυρας μεταξύ των φορέων αυτών με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλύτερης εκπαίδευσης στις νέες προκλήσεις της εποχής. 
 
Η φιλοξενία και συνεργασία πολλών εθελοντών από διάφορες χώρες στο #Welcommon (από μερικές εβδομάδες μέχρι ένα 4μηνο), η πρόσφατη επίσκεψη δικτύωσης στο Βερολίνο που οργάνωσε ο #ΑνεμοςΑνανέωσης σε συνεργασία με το #RespectforGreece, η φιλοξενία στο χώρο μας από 23/12 έως 7/1/2017 άλλων 14 εθελοντών και ειδικών σε θέματα προσφύγων, από την Καταλονία αυτή τη φορά, είναι μερικά από τα πρακτικά βήματα αυτής για τη γέφυρα συνεργασίας που χτίζουμε. 

Είμαστε ανοικτοί σε οργανωμένη συνεργασία με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, για να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, για να βελτιώσουμε την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα σε θέματα φιλοξενίας προσφύγων, ένταξης, εκπαίδευσης, απασχόλησης, συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Read 1904 times