Print this page
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 12:59

Καλό ταξίδι Νίκο Λαλώτη. Θα αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
lalotis6
 
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Λαλώτη, που έφυγε πριν λίγες μέρες από κοντά μας, πλήρης ημερών. Ο Νίκος Λαλώτης θα αποτελεί ένα σύμβολο για το οικολογικό κίνημα και τις πράσινες ιδέες όχι μόνο για την Ζάκυνθο αλλά και για όλη τη χώρα. 
 
O Νίκος Χρυσόγελος, συμπρόεδρος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δήλωσε: «Ο Νίκος Λαλώτης  παρέμεινε και στις πιο δύσκολες εποχές ένας ενεργός πολίτης, οικολόγος που μάχονταν από πολύ νωρίς με ανιδιοτέλεια και όραμα για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. 
 
Δεν διεκδικούσε για τον εαυτό του, αγωνίζονταν για τους άλλους, για να ενσωματώνονται οι αξίες και οι οικολογικές ιδέες σε κάθε δραστηριότητα, είτε στο νησί που ζούσε είτε στη χώρα είτε στην Ευρώπη. Αυτά που πρότεινε, φρόντιζε να τα αναδεικνύει και με τη στάση ζωής του, με την συμπεριφορά του, με τον τρόπο που κινούνταν, με την ευγένεια, τη γλυκύτητα και την ειλικρίνεια με την οποία αντιμετώπιζε όλους και όλες, με την προσπάθειά του να ενώνει χωρίς όμως να χάνεται η ποιότητα και το όραμα.  
 
Αγωνίζονταν για την οικολογία μέχρι τα βαθιά γηρατειά του, δεν συμμετείχε μόνο σε συνέδρια και συναντήσεις αλλά και στην πρακτική, καθημερινή δουλειά και στο τρέξιμο για το κοινό καλό.
 
Αγαπούσε τους ανθρώπους, τις θαλάσσιες χελώνες, τη Ζάκυνθο, τη χώρα, την Ευρώπη, την οικολογία, τον Σύλλογο για την προστασία της Καρέττα «ΑΡΧΕΛΩΝ».
 
Από τα πρώτα μέλη των οικολογικών ομάδων, της Ζακυνθινής Οικολογικής Κίνησης (ΖΟΕ), του Συλλόγου για την προστασία της Καρέττα (ΑΡΧΕΛΩΝ) αλλά και άλλων τοπικών πολιτιστικών φορέων. Συμμετείχε ενεργά και στις πρώτες προσπάθειες πολιτικής οργάνωσης του οικολογικού κινήματος. Συνέβαλε με τον αγώνα του στην ίδρυση του Εθνικού Πάρκου στη Ζάκυνθο. 
 
Πολυγραφότατος, αρθρογραφούσε στις τοπικές εφημερίδες και έντυπα, και με συνεχείς παρεμβάσεις στους  ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ζακύνθου είχε πάντα ως στόχο να «αφυπνίσει συνειδήσεις», αλλά και στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα, χωρίς να φοβάται το κόστος και τις «ισορροπίες», είτε αφορούσαν τους εκπροσώπους της εξουσίας είτε ιδιοτελή συμφέροντα.   
 
Θα σε θυμόμαστε ως παράδειγμα όλοι/ες εμείς που σε γνωρίσαμε αλλά και πολλοί/ες άλλοι/ες που έμαθαν ή άκουσαν για εσένα. Νίκο Λαλώτη. Καλό σου ταξίδι».
 

Lalotis2ds

Read 5603 times Last modified on Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 13:06