Print this page
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 13:05

Την εποχή των ανταλλαγμάτων και του βολέματος, επιμένουμε σε πολιτική αξιών και λύσεων Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)
seeds-flowers 
Σε μια εποχή μεταγραφών στη βάση ανταλλαγμάτων και της προσωπικής διάσωσης, κάθε ένας και κάθε μία που εκτίθεται δημόσια κρίνεται από τις πράξεις τους/της.
 
Δυστυχώς πολλοί, μεταξύ άλλων και κάποιοι καιροσκόποι από τον παλιό χώρο των Οικολόγων Πράσινων επιλέγουν να διαπραγματευτούν το "όνομα" που δημιουργήθηκε χάρη στην σημαντική δουλειά που έγινε στην κοινωνία από διαφορετικούς - από αυτούς - ανθρώπους. Αυτοί οι καιροσκόποι έβριζαν τους ευρωπαίους πράσινους και έκαναν τα πάντα για να φύγουμε, επιτίθονταν στον τότε ευρωβουλευτή τους ότι δήθεν ακολουθούσε ότι έλεγαν οι Πράσινοι - ανόητοι όπως ήταν δεν αντιλαμβάνονταν ότι η Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα επένδυε στους έλληνες πράσινους τα τελευταία χρόνια, μετά την εκλογή ευρωβουλευτή, γιατί σέβονταν την δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο και στην κοινωνία, όχι τον κομματικό μηχανισμό. Και πράγματι άκουγαν τις απόψεις μας, επηρεάστηκαν, πίστεψαν ότι μπορούμε να παίξουμε ρόλο ως έλληνες πράσινοι για την ανάπτυξη των Πράσινων στα Βαλκάνια αλλά και στην Μεσόγειο.
 
Αυτοί λοιπόν οι καιροσκόποι που μόνο με ίντριγκες ασχολιόντουσαν - όπως είχα καταγγείλει πολλές φορές, τελευταία όταν αποχώρησα από τους ΟΠ - τώρα διεκδικούν με λύσα την παραμονή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα μόνο και μόνο για να ανεβάζουν τις μετοχές τους και να τις πουλήσουν πιο ακριβά όταν θα εκποιήσουν το "μαγαζί".
 
Κατάφερε ένας μικρός μηχανισμός χάρη στα λάθη πολλών αλλά και στην σιωπή άλλων να επιβληθεί οριστικά. Τώρα, αφού διέλυσε τον χώρο των ΟΠ - που κάποια περίοδο φάνηκε ότι μπορούσε να παίξει ρόλο καταλύτη για πολιτικές αλλαγές - διαπραγματεύεται τα ανταλλάγματα (αποσπασμένους, επαγγελματικά στελέχη, κυβερνητικές θέσεις;) για να προσχωρήσει στις δυνάμεις που θα κυβερνήσουν το επόμενο διάστημα. Δεν είναι φυσικά οι μόνοι. Το κύμα που σηκώθηκε και θα οδηγήσει κατά τα φαινόμενα στην ανατροπή των δυο κομμάτων εξουσίας - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - φέρνει μαζί του πολλά σκουπίδια, που βρήκαν την ευκαιρία να καβαλήσουν το κύμα! Έτσι όμως η αλλαγή θα είναι μόνο ως προς αυτούς που θα καθίσουν στις καρέκλες εξουσίας, συνεχίζοντας όσα μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. 
 

Το δηλώνουμε δυνατά και καθαρά. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική που ταυτίζεται πρώτα – πρώτα με την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, τις κομματικές «νίκες», τον φτηνό λαϊκισμό, τις γελοιότητες ή τις βίαιες αντιπαραθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για πολιτικές αλλαγές και είμαστε ανοικτοί για μετεκλογικές συνεργασίες με στόχο να αλλάξουν οι σημερινές πολιτικές αλλά μόνο στη βάση προγραμματικών συμφωνιών που θα οδηγήσουν σε βαθιές αλλά κοινωνικά δίκαιες και ισορροπημένες μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, στρέφουν την οικονομία σε οικολογικά και κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση, δημιουργούν θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν την φτώχεια, αναδεικνύουν την περιβαλλοντική προστασία σε στοιχείο προόδου και βιωσιμότητας. Αν οι πολίτες θέλουν να ενισχύσουν μια τέτοια αλλαγή, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να μας στηρίξουν.
 
Δεν επιλέγουμε μια άλλη κομματική στέγη που προσφέρει βόλεμα, χρήματα, επαγγελματικά-κομματικά στελέχη ή και εκλογή. Υπάρχουν τόσοι άλλοι που το κάνουν. Εμείς δεν θα το κάνουμε για λόγους αξιοπρέπειας και αξιών. Δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους. Ακόμα κι αν αποφασίσουμε ότι δεν συμμετέχουμε στις εκλογές, δεν θα πάμε σε κάποιο άλλο κόμμα για να βολευτούμε εμείς. 
 
Ταυτιζόμαστε με την κουλτούρα και τις αξίες μιας πολιτικής που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, αναζητεί λύσεις στα προβλήματα μέσω της κριτικής αλλά και των εναλλακτικών προτάσεων, συνθέτει απόψεις, βαθαίνει την δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.
 
Επιλέγουμε μια πολιτική των πολιτών, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Υπάρχει μια άλλη πολιτική. Αν θέλετε ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. 
 
Read 2316 times Last modified on Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 17:56