Print this page
15 Απριλίου 2014

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων,το διάστημα Φεβρουάριος 2012 – Μάρτιος 2014.

Η Μεσόγειος θέλει ευρύτερη προστασία

Συνέντευξη που παραχωρήθηκε στα “Χανιώτικα Νέα” για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, αλλά και την ίδρυση της κίνησης πολιτών “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου 2014.

Κανένα κόμμα δεν επιβάλλεται στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη στην Χριστίνα Καλογεροπούλου για το flust.grστο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας στο Στρασβούργο. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 18 Μαρτίου 2014.

Η Ελλάδα θα επιβιώσει σε μια πιο δυνατή, δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη

Συνέντευξη του Νίκου Χρυσόγελου στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλλο του ΑΠΕ στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας στο Στρασβούργο

Εκπομπή “Απαντήσεις” στη Βεργίνα Τηλεόραση

Ο Νίκος Χρυσόγελος φιλοξενήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στην εκπομπή “Απαντήσεις” που παρουσιάζει ο Δημήτρης Συρμάτσης στη Βεργίνα Τηλεόραση. Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο ευρωβουλευτής μίλησε για τις κυβερνητικές πολιτικές, τον ΣΥΡΙΖΑ, την κίνηση των 58, τη Χρυσή Αυγή και εν γένει για το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Δείτε το α’ μέρος, β’ μέρος και γ’ μέρος της συνέντευξης.

Εκπομπή “Θέσεις και Απόψεις” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη για την εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής ερωτήθηκε για τις πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές το Μάιο του 2014.

Εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” στον ΣΚΑΙ

Ο Νίκος Χρυσόγελος φιλοξενήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Πρώτη Γραμμή”, που παρουσιάζουν καθημερινά οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, και μίλησε για θέματα εθνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Δείτε το α’ μέρος, β’ μέρος και γ’ μέρος.

Δελτίο ειδήσεων της ΕRΤopen

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη Χριστίνα Σιγανίδου στις 30 Ιανουαρίου 2014 για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤopen, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες για το πρασίνισμα της περιφερειακής πολιτικής.

Εκπομπή “Περιβάλλον Ώρα Μηδέν” στο KONTRA Channel

Παρέμβαση στην εκπομπή για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι στις 25 Ιανουαρίου 2014.

Δελτίο ειδήσεων της ERTopen για την καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο

Ο Νίκος Χρυσόγελος μίλησε στις 22 Ιανουαρίου 2014 στο δελτίο ειδήσεων της ERTopen για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Λιβύης και Μάλτας και τη σχετική επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απούσες οι πράσινες προτεραιότητες στην Ελληνική Προεδρία

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο euractiv.gr στις 17 Ιανουαρίου 2014.

Προεδρία ΕΕ: Οι δυνατότητες και η διαχείριση από την κυβέρνηση

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr στις 4 Ιανουαρίου 2014.

Εφημερίδα “Αυγή”

Η συνέντευξη αφορούσε την κατάσταση στον ελληνικό οικολογικό χώρο και τις ευρωπαϊκές εκλογές το Μάιο του 2014 και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αυγή” στις 3 Ιανουαρίου 2014.

Ραδιοφωνικός σταθμός “Γαλαξίας FM”

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του ευρωβουλευτή στο Νομό Φωκίδας.

kozani.tv

Η συνέντευξη προβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και αφορούσε το κλείσιμο τριών ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών και τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2013 και αφορούσε το κλείσιμο τριών ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών.

Karfitsa weekend

Η συνέντευξη με τίτλο “Τι έκαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην κρίση” δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2013.

Εκπομπή “Με Άποψη” στην Pella TV

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τον μήνα Νοέμβριο ο Νίκος Χρυσόγελος παραχώρησε συνέντευξη στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολυχρόνη Κασίδη για την εκπομπή “Με Άποψη”.

Εκπομπή “Ατζέντα 24” στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης

Παρέμβαση στην εκπομπή το Νοέμβριο 2013 για την κυστική ίνωση και τη σχετική εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες.

Συνέντευξη σε ανταποκρίτρια των ABC News και KLANTV της Αλβανίας

Όταν η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η Αλβανία είχε δεχτεί αίτημα από τις ΗΠΑ για τη μεταφορά και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα εδάφη της, ο Νίκος Χρυσόγελος παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στην Erisa Zykaj, ανταποκρίτρια των ABC News και KLANTV της Αλβανίας, στις 13 Νοεμβρίου 2013 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Εκπομπή “Ζω Οικολογικά” στο τηλεοπτικό κανάλι Start της Κέρκυρας

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013 στον Δημήτρη Φαναριώτη και την τηλεοπτική εκπομπή “Ζω Οικολογικά”, στο πλαίσιο επίσκεψης του ευρωβουλευτή στην Κέρκυρα.

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου στις Σέρρες

Στο πλαίσιο περιοδείας του ευρωβουλευτή στις Σέρρες και το Κιλκίς, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου στην Κομοτηνή

Στο πλαίσιο περιοδείας του ευρωβουλευτή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή στις 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Μέρος α’, μέρος β’

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

Η Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από το βήμα της 78ης ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, όπου παρουσιάστηκαν οι πράσινες προτάσεις για έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η Ηλεία ως μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης

Συνέντευξη στο patrisnews.comπου δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου 2013.

Eurochannel

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κοσμά Ερυθρόπουλο για το Eurochannelκατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2013. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής πολιτικής.

ΗΙδιωτικοποίησητουΝερούστηνΕΕ

Στην εκπομπή “Κάρτα Μέλους” στο Kανάλι της Βουλής συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος. Η εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει η Ματρώνη Δικαιάκου, προβλήθηκε στις 6 Ιουνίου 2013. Δείτε το α’ μέρος, β’ μέρος και γ’ μέρος.

Δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel

Για το θέμα της κατάστασης του τάφου του Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στην Αγγλία και το οποίο έφερε με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο Νίκος Χρυσόγελος στο δελτίο ειδήσεων στο IonianChannelστις 4 Ιουνίου 2013.

Ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή στα Χανιά

Συμμετοχή σε ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή στα Χανιά με θέμα «Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που προβλήθηκε την 1η Ιουνίου 2013.

Εκπομπή “Γεγονός” τηςΕΤ-3

Ο Νίκος Χρυσόγελος μιλά στους δημοσιογράφους Θεοδώρα Αυγέρη και Δημήτρη Βενιέρη για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής τηλεόρασης και απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε για τη στάση του στην ψηφοφορία της Έκθεση προόδου του 2012 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Α’ μέρος, β’ μέρος

Εκπομπή “Αθέατα Δημοσιογραφικά” στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Συνέντευξη στην εκπομπή της Βάσως Μαχαίρα "Αθέατα Δημοσιογραφικά" στην ΕΡΑ Κομοτηνής με θέμα την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους σπόρους και την περιφερειακή πολιτική. Η συνέντευξη μεταδόθηκε στις 16 Μαΐου 2013.

ERTworld - Europe

Η ανεργία, η σύγχρονη μάστιγα για όλη την Ευρώπη, συζητήθηκε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μαγκαζίνο, «ERTworld – Europe», που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Εύα Μπούρα.

ΕΡΑ Χανίων

Η Κατερίνα Πολύζου φιλοξενεί στην εκπομπή της στην ΕΡΑ Κρήτης τον ευρωβουλευτή και συζητούν για την επικαιρότητα και τις εξελίξεις, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Εκπομπή "Κοινός Νους στην Ευρώπη" στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Συμμετοχή στην εκπομπή της Μαρίνας Γιακουμάκη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης με θέμα συζήτησης την τραπεζική κρίση, την κρίση στην Κύπρο και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων

ΗσυνέντευξηΤύπου παραχωρήθηκε την 1η Μαΐου 2013, μεαφορμήτην προετοιμασίατουσυνεδρίουεπανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων τον Ιούλιο 2013.

Δείτε το α’ μέρος και το β’ μέρος.

Εκπομπή “Ουδέν Κρυπτόν” στο TRT Θεσσαλίας

Συμμετοχή στην εκπομπή του Γιάννη Αναστασίου “Ουδέν Κρυπτόν” στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας. Η συζήτηση βιντεοσκοπήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και μεταδόθηκε στις 25 Απριλίου 2013.

Λαμία FM1

Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό παραχωρήθηκε στις 19 Απριλίου 2013, με αφορμή εκδήλωση στη Λαμία για τον Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό.

Εκπομπή “60 λεπτά” στην Τηλεόραση Κύδων

Συνέντευξη στην εκπομπή του Μανώλη Κονσολάκη "60 λεπτά" που προβλήθηκε στις 10 Απριλίου 2013.

Εκπομπή “Αντιρρήσεις” στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Συνέντευξη στην Κατερίνα Πολύζου στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης στις 3 Απριλίου 2013.

Εκπομπή “ΝΕΤ στα γεγονότα” στη ΝΕΤ

Συμμετοχή σε συζήτηση για την Κύπρο στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά “ΝΕΤ στα γεγονότα” την 1η Απριλίου 2013.

Δείτε το α’ μέρος και το β’ μέρος

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 27 Μαρτίου 2013.

Εκπομπή “Αντιρρήσεις” στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Συνέντευξη στην Κατερίνα Πολύζου στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης στις 22 Μαρτίου 2013.

Εκπομπή “27 της Ευρώπης” στη ΝΕΤ

Συμμετοχή στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός, η οποία ήταν αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020.

Εκπομπή “Business Plan” στο Star Κεντρικής Ελλάδας

Συνέντευξη για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την περιφερειακή ανάπτυξη της Κεντρικής Ελλάδας.

Δελτίο ειδήσεων του R Channel Θράκης

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του R Channel Θράκης την 1η Μαρτίου 2013 για το θέμα των χρυσωρυχείων ως ευρωπαϊκό ζήτημα.

Athens Voice

Συνέντευξη στη Βασιλική Γραμματικογιάννη για την “Athens Voice” για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρόικα, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και άλλα επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και εθνικού ενδιαφέροντος. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Εφημερίδα “Δημοκρατική Ρόδου”

Συνέντευξη στη Μαρία Χονδρογιάννη για την  εφημερίδα “Δημοκρατική Ρόδου” που δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2013.

Halkidikifocus.gr για τη μεταλλουργία χρυσού

Συνέντευξη στην Αργυρή Μαγγλάρη για τις πολιτικές εξόδου από την κρίση, την ανεργία, τις πολιτικές στον τομέα της υγείας και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2013.

Εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική: μια όχι καθαρή υπόθεση!

Οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από τις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική καθώς και τα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τον μέχρι σήμερα χειρισμό της υπόθεσης από την πολιτική εξουσία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των κατοίκων της Χαλκιδικής, στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, που οργανώθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, μετά από πρόσκληση τουΝίκου Χρυσόγελου.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Εν Δελφοίς"

Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο Astra TV του Βόλου στις 4/1/2013

Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο Ράδιο Apha στις 16/1/2013

Ν. Χρυσόγελος στην ΕΡΑ Κομοτηνής στις 11/1/2013

Τηλεοπτική συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο ΡΙΚ 1 στις19/12/2012 με αφορμή τη συμμετοχή του σε ημερίδα στη Κύπρο και την ομιλία του με θέμα: Περιβάλλον, φύση, βιοποικιλότητα.

Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στον Σπύρο Λάτσα που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Ena Channel της Καβάλας στις 8/12/2013

Χρυσόγελος: Δεν πάω στη ΔΗΜΑΡ δημοσιεύτηκε στο το newpost.gr στις 10/12/2013

 

Επανίδρυση των Οικολόγων Πράσινων θέλει ο Ν. Χρυσόγελος Συνέντευξη στο ΑΜΠΕ στις 24 Νοεμβρίου 2012

 

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου στη Θεσσαλονίκη Δείτε σε βίντεο τοποθετήσεις του Ν. Χρυσόγελου και ερωτήσεις σε απαντήσεις των δημοσιογράφων: http://youtu.be/Kiou8I_BgiY

 

Φαίνεται να εδραιώνεται η αντίληψη μεταξύ των κρατών-μελών για έμπρακτη αλληλεγγύη στην Ευρώπη συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου από το Στρασβούργο για το τηλεοπτικό κανάλι "Νεα Τηλεόραση Κρήτης" στις 31 Οκτωβρίου 2012

 

Για την Ευρώπη της κρίσης Ο Ν. Χρυσόγελος μιλά για την Ευρώπη της κρίσης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για τη ζωή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο "Κάρτα μέλους" που επιμελείται και παρουσιάζει η Ματρώνη Δικαιάκου.

 

Συνέντευξη στην Ολλανδική τηλεόραση στην εκπομπή News Hour (NOS/NTR) που προβλήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την εξαγωγή οπλικών συστημάτων προς την Ελλάδα.

 

Το κλειδί μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίσηδημοσεύτηκε στον δικτυακό τόπο onlynews.gr στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 και η ίδια όπως δημοσιεύτηκε στα αγγλικά The European dream must be revitalised

 

Η αναζωογόνηση και η μεταρρύθμιση της οικονομίας, κλειδί μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση Κοινή Συνέντευξη Τύπου Κον Μπεντίτ - Χρυσόγελου στο  Ευρωκοινοβούλιο 17 Σεπτεμβρίου 2012

 

Για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Ο Νίκος Χρυσόγελος στην εκπομπή Μένουμε Ελλάδα για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (καθώς και άλλων ταμείων) προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στις 24 Ιουλίου 2012

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο δίκτυο της ΕΡΤ Ο Νίκος Χρυσόγελος μιλά για την οικονομική κρίση και τις προτάσεις των Οικολόγων Πρασίνων, και για πράσινες επενδύσεις στην ενέργεια, τις μεταφορές και τα δίκτυα υποδομών στις 17 Ιουλίου 2012

 

Αλλαγή πολιτικών και ανασύνθεση κομματικών - πολιτικών χώρων, όρος για επιβίωση της χώρας Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο Έθνος του Σαββάτου - Ένθετο Forum, 14 Ιουλίου 2012

 

Συνέντευξη με τον Νίκο Χρυσόγελο στο Ποντίκι στις 5 Απριλίου 2012

 

Συνέντευξη στην Arta Press στo 66o τεύχος της εφημερίδας στις 5 Απριλίου 2012

 

Συνέντευξη στην Κω Ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε την Κω στο πλαίσιο περιοδείας που περιλάμβανε συναντήσεις με φορείς και πολίτες και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα στις 8 Απριλίου 2012.

 

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Αιγαίου Δόθηκε στη δημοσιογράφο Αθανασία Δαφιώτη κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 21 Μαρτίου 2012

 

Συνέντευξη στο Green European Journal Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το  Heinrich Boell Foundation στο Βερολίνο με θέμα "Τι μπορεί να μάθει η Ευρώπη από την Ελλάδα?"

 

Συνέντευξη στο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 24, του ηλεκτρονικού περιοδικού του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στις 13 Μαρτίου 2012

 

Το Μνημόνιο αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτικές Συνέντευξη στην εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου

 

Συνέντευξη στο Flash με αφορμή την επίσκεψη της Eva Joly στις 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ