18 Νοεμβρίου 2013

Προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας

Συνέντευξη Τύπου της Ρεβέκκα Χαρμς

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου, ώρα 10:30

 

Αναγνωρίζοντας την πρόκληση ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και τη χώρα, αλλά και επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, η Ρεβέκκα Χάρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

 

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχει, επίσης, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Οι κύριες προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, όπως παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσφατα, είναι η «ανάπτυξη», η «απασχόληση», η «συνοχή», η «εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης», η «ευρωπαϊκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» και η «θαλάσσια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Επιπλέον, η διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών εκλογών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας συνιστά έναν πρόσθετο παράγοντα που ορίζει το πλαίσιο της Προεδρίας.

 

 

Last modified on Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 22:57