Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 21:41

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής

Written by
Rate this item
(0 votes)

tremopoulos-sioufas

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε στις 29 Ιουνίου με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης το μέλος της Γραμματείας Νίκος Χρυσόγελος.

 

 

 

Photos - Hellenic Parliament

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής συγχαίροντας τον κ. Τρεμόπουλο για την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε τα παρακάτω:«Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτή τη συνάντηση και δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ να έχετε μια καλή θητεία και να εκφράσετε όσο πιο γνήσια γίνεται τους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν για τις οικολογικές σας ανησυχίες και τις πράσινες προτάσεις σας. Εύχομαι να κάνετε καλή δουλειά εκπροσωπώντας όχι μόνο τους πολίτες που σας στήριξαν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου αλλά και όλους τους πολίτες αυτή της χώρας. Όπως γνωρίζετε, η Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται στην πρωτοπορία των περιβαλλοντικών δράσεων και εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα ώστε να δείξε
ι στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους τη σημασία που έχει ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Πεποίθησή μου είναι επίσης ότι εκτός από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, των κρατών, της ευρωπαϊκής οικογένειας και της παγκόσμιας κοινότητας, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνδρομή του καθενός από εμάς μέσα στην οικογένεια, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στην εργασία. Μπορούμε να κάνουμε πολλά ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής καθώς και τις επιβαρύνσεις που δέχεται το περιβάλλον από τον τρόπο με τον οποίο
έχουμε διαμορφώσει την ανάπτυξη και τη ζωή μας».

Απαντώντας ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:
«Για μας είναι αυτονόητο ότι δεν απευθυνόμαστε μόνο σε αυτούς που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 3,5% για να εκπροσωπηθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε και όλους αυτούς που δεν μπόρεσαν ακόμη να μας ψηφίσουν και ταυτόχρονα είμαστε αισιόδοξοι ότι τα θέματα που θέτουμε έχουν ένα πλανητικό ενδιαφέρον και αφορούν και όλους τους Έλληνες. Πρόθεσή μας είναι να επηρεάσουμε τον τρόπο ζωής των πολιτών, έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να γίνει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του πλανητικού κλίματος αλλά και να επηρεάσουμε τις πολιτικές σε ελλαδικό επίπεδο. Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή πόλεις χωρίς σκουπίδια και χωρίς αυτοκίνητα. Υπάρχουν οι δυνατότητες ακόμα και σήμερα, να αλλάξει η ποιότητα ζωής στις πόλεις, να αναβαθμιστεί η ύπαιθρος και να ενισχυθούν οι μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης. Άλλωστε και ο κ. Δήμας, ο κοινοτικός επίτροπος που είναι αρμόδιος για το Περιβάλλον, έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει τέτοιες πρακτικές. Εύχομαι αυτές οι αντιλήψεις να επηρεάσουν και τις ελληνικές πολιτικές και τα πολιτικά κόμματα.

Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε θα ήθελε να έχει μία άλλη πολιτική αντίληψη στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον».
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Σιούφας ενημέρωσε τον κ. Τρεμόπουλο σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις της Βουλής που έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας ευρείας δέσμης φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων και ενεργειών μερικές από τις οποίες είναι και οι εξής:

  1. Προχωρά με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα η εγκατάσταση στη στέγη του Μεγάρου του Κοινοβουλίου φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 78,3 KW. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη μέρους των αναγκών της Βουλής, ενώ σε περιπτώσεις πλεονάσματος αυτή θα διαχέεται στο δίκτυο της ΔΕΗ δωρεάν. Βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης η μελέτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν αλλά και σε άλλα ιδιόκτητα κτήρια της Βουλής, όπου υπάρχει η δυνατότητα.
  2. Γίνεται χρήση βιοδιασπώμενων σάκων απορριμμάτων σε όλα τα κτήρια του Κοινοβουλίου, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
  3. Ήδη ανακυκλώνεται το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιημένου χαρτιού. Πιο συγκεκριμένα, το 2008 δόθηκαν προς ανακύκλωση 160.110 κιλά χαρτιού.
  4. Τοποθετήθηκαν σε 11 σημεία των κτηρίων της Βουλής κάδοι συλλογής και εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών (μπαταρίες).
  5. Το 2008 περισυνελέγησαν συνολικά 198 κιλά ηλεκτρικών στηλών (περίπου 7.600 μπαταρίες).
  6. Τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία των κτηρίων της Βουλής κάδοι συλλογής μελανοδοχείων εκτυπωτών (cartridges).
  7. Στο διάστημα 2006 έως 2008 δόθηκαν προς ανακύκλωση 5.000 κιλά cartridges, τα οποία θα χρειάζονταν 400 χρόνια προκειμένου να αποσυντεθούν. Έτσι, εξοικονομήθηκε ενέργεια 6.600 KWH και διατηρήθηκαν 3.500 λίτρα πετρελαίου λόγω της αποφυγής κατασκευής καινούριων μελανοδοχείων.
  8. Η Βουλή προμηθεύτηκε για τις ανάγκες της τρία (3) οχήματα υβριδικής τεχνολογίας, ένα από κάθε εταιρία που διαθέτει παρόμοια οχήματα στην ελληνική αγορά, ενώ προχωρά σταδιακά στην ανανέωση των αυτοκινήτων της με σύγχρονα οχήματα υβριδικής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ακόμη, για πρώτη φορά, δόθηκε η δυνατότητα να περιλαμβάνονται υβριδικά και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας επιβατικά αυτοκίνητα στα μισθωμένα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης για τις μετακινήσεις Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

 

 

Read 1748 times Last modified on Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 00:16