Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 20:02

Περιφερειακές Εκδηλώσεις εκτός Ευρωκοινοβουλίου

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε πολλά μέρη της Ελλάδας με σκοπό να παρουσιάσει το έργο στο Ευρωκοινοβούλιο, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και παράλληλα προωθώντας τις πράσινες ιδέες. Δείτε με χρονολογική σειρά το ταξίδι αυτό στη διάρκεια του πρώτου χρόνου του ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων.

 

2012

 

Φεβρουάριος 2012

 

2/2, Βρυξέλλες.  Επίσημη ανάληψη ως ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας κι Ασφάλειας Τροφίμων. Μέλος αντιπροσωπείας Ευρωκοινοβουλίου για Δυτικά Βαλκάνια.

 

 

17/2, Αθήνα. Εκδήλωση – συζήτηση με την Ευα Ζολί, Γαλλίδα Ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές θέμα: «Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, δίκαιες πολιτικές αντιμετώπισης της διαφθοράς».

 

Μάρτιος 2012

 

2/3, Θεσσαλονίκη. Ομιλία σε ημερίδα Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014». Συνέντευξη Τύπου για  "φορολογική μεταρρύθμιση".

 

2/3, Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη σε Κοινωνικό Κέντρο (Στέκι Προσφύγων) και Κοινωνικό Ιατρείο.

 

10/3, Πειραιάς. Ημερίδα Διαβούλευσης: «Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση κατασκευών σε πράσινους τομείς»

 

17/3, Αθήνα. Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΕΚ με στόχο τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για αποτελεσματική παροχή των προσφερόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων καθώς και επίτευξη των στόχων για εξοικονόμηση ενέργειας κι οικολογικής – αντισεισμικής αναβάθμισης γειτονιών και κτιρίων, μέσω αυτοδιοικούμενου οργανισμού.

 

27/3, Αθήνα. Δημόσια συζήτηση με Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και  Ρεμπέκκα Χάρμς "Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα". Στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς: “Αναζητώντας ένα σχέδιο για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή”

 

30/3, Αθήνα. Συμμετοχή σε στρογγυλό τραπέζι στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR), ‘Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης: Ποιες οι αλλαγές, για ποιες νέες ανάγκες».

 

30/3, Κοζάνη. Ομιλία με θέμα: «Πράσινη λύση στην κρίση»

 

31/3. Θεσσαλονίκη. Σεμινάριο στα μέλη ΟΠ μαζί με τον Ντάνιελ Μουρατίδη με θέμα: Πώς κάνουμε μια πετυχημένη καμπάνια;

 

Απρίλιος 2012

 

2 - 4/4. Περιοδεία σε Ρόδο και Κω- συνάντηση με φορείς.

 

5- 6/4. Περιοδεία σε Νάξο, Θήρα και Πάρο. Παρέμβαση σε Ημερίδα στη Νάξο για τις Ακτοπλοικές Συγκοινωνίες στο Αιγαίο. Συμμετοχή στην κινητοποίηση των πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του SeaDiamond. Συζήτηση με ενεργούς πολίτες στην Πάρο.

 

21/4. Πειραιάς. Στρογγυλό τραπέζι διαβούλευσης με θέμα «Η Μεταρρύθμιση της Κοινής Πολιτικής για την Αλιεία & το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας»

 

22/4. Αχαΐα. Επίσκεψη σε περιοχές που κάηκαν στις πυρκαγιές 2007 για την πορεία αναγέννησης. Συνάντηση με φορείς. Ομιλία Πάτρα για σχέδιο διεξόδου από κρίση

 

22/4. Πύργος. Επίσκεψη και Συνέντευξη Τύπου.

 

28, 29/4. Σύρος, Μύκονος. Επίσκεψη στα 2 νησιά, συνεντεύξεις. Συνάντηση με προεδρείο Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και με Σωματείο Εργαζομένων στο Ναυπηγείο Νεωρίου.

 

30/4. Χανιά, Ηράκλειο. Ομιλίες και συνεντεύξεις  "προτάσεις για διέξοδο από την κρίση"

 

Μάιος 2012

 

2/5. Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Χρήστο Δουλκερίδη, υπουργό Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Παρουσίαση εν πλώ στο Θερμαϊκό της δουλειάς του Μιχ. Τρεμόπουλου (πρώτου ευρωβουλευτή) και των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωβουλή

 

3-4/5. Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Περιοδεία. Συνάντηση με φορείς, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της περιοχής για ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο και δημιουργία θέσεων απασχόλησης στη Αν. Μακεδονία – Θράκη.

 

6/5. Σίφνος. Εκλογική διαδικασία.

 

26/5. Ηράκλειο. Συμμετοχή στο συνέδριο "Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ε.Ε - Τα κύρια προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο"  (διοργάνωση: γραφείο  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα).

 

26/5. Ηράκλειο. Συνάντηση με απεργούς Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

 

Ιούνιος 2012

 

1-2/6. Περιοδεία σε Ρόδο, Σύμη και Κω.

 

8/6. Αθήνα. Στρογγυλό τραπέζι για την ελληνική κρίση και την ευρωπαϊκή της διάσταση με τη συμμετοχή κι άλλων Ελλήνων ευρωβουλευτών.

 

16-17/6. Σίφνος. Ενημέρωση Δήμου και εκπροσώπων φορέων του νησιού για θέματα νέων κανονισμών / ευρωπαϊκών πολιτικών για περιφερειακή ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, αλιεία και θαλάσσια πολιτική, νέα κοινή αγροτική πολιτική και την κατάλληλη προετοιμασία των δήμων και της περιφέρειας.

 

22/6. Σύρος. Εκδήλωση διαλόγου με θέμα “Κοινωνική Οικονομία και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη: μια πράσινη απάντηση στην κρίση και στην ανεργία”

 

29/6, Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή με ομιλία σε Συνέδριο Πράσινων δημοτικών συμβούλων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνέντευξη Τύπου.

 

Ιούλιος 2012

 

6, 7, 8/7. Αθήνα, Τεχνόπολις. Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα την Κοινωνική Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, με συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών και ελληνικών φορέων.

 

9/7. Τήνος. Ειδική συνεδρίαση – με συμμετοχή και φορέων του νησιού - τουΠεριφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου,όπου ο Νίκος Χρυσόγελος και η αρμόδια περιφερειακή σύμβουλος ενημέρωσαν για τις κύριες κατευθύνσεις των Κανονισμών για τα 5 ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, ιδιαίτερα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.  Διαβάστε την εισήγηση του Νίκου Χρυσόγελου

 

23/7. Κοιλάδα του Αχελώου, Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, Ήπειρος. Συμμετοχή σε δημόσια συζήτηση “Περιφερειακή κι Αγροτική Ανάπτυξη” Επισκέψεις την επόμενη σε χωριά της περιοχής και συζητήσεις με φορείς και κατοίκους

 

Αύγουστος 2012

 

10-12/8. Σαντορίνη. Συναντήσεις Δήμαρχο, διοίκηση Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Επιτροπή Αγώνα για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond,  πρόεδρο των αλιέων κ. Κ. Πρέκα, δημοτικούς συμβούλους και ενεργούς πολίτες.

 

16/8. Χανιά. Επισκέψεις Παλαιόχωρα, Κέντρο Υγείας στην Κάνδανο, λίμνη Κουρνά και Γεωργιούπολη, Φαλάσαρνα, χωριά Αποκορώνου και Ακρωτηρίου, έκθεση “Αγροτικός Αύγουστος 2012”

 

21/8. Πάρος. Συνάντηση με φορείς

 

22-23/8. Κάσος. Συζήτηση με αγροτικό σύλλογο, φορείς του νησιού. Συμμετοχή σε διημερίδα για τον πρωτογενή τομέα, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις κοινωνικές επιχειρήσεις και την περιφερειακή ανάπτυξη.

 

24/8. Κάρπαθος. Συνάντηση με τον Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους. Συμμετοχή σε  πολιτιστική εκδήλωση με την φιλαρμονική του Δήμου Ικαρίας, όπου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Επίσκεψη σε Όλυμπο και Διαφάνι και στα γραφεία του φορέα Διαχείρισης Β. Καρπάθου και Σαρίας.

 

25/8. Ρόδος. Συμμετοχή μαζί με ομάδα ποδηλατιστών από Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία, μέλη των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo σε ποδηλατοπορεία στο πλαίσιο της αξιολόγησης και καταγραφής των δυνατοτήτων επέκτασης της Μεσογειακής ποδηλατικής Οδού Eurovelo8 στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

 

26-29/8. Λέρος, Πάτμος, Κάλυμνος και Κω. Συναντήσεις με δημάρχους και φορείς νησιών για θέματα υγείας, τοπικής οικονομίας, βιώσιμου τουρισμού. Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λέρου, τον  και φορείς του νησιού. Παρουσίαση στην Κω στα ΜΜΕ πρότασης για ένταξη νησιών σε ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές

 

Σεπτέμβριος 2012

 

7-9/9.Σίφνος. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Παρέμβαση στην 17η τακτική Συνάντηση - Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου με θέμα: “Περιφερειακή και τοπική οικονομία σε εποχή κρίσης”. Δημόσια Διαβούλευση με θέμα: «Διατροφή και αγροτική παραγωγή στα νησιά», με συμμετοχή παραγωγών και εκπροσώπων φορέων από την Σίφνο και πολλά νησιά των Κυκλάδων.

 

9/9.Αθήνα. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για θέματα ανάπτυξης σιδηροδρόμου.

 

10/9. Θεσσαλονίκη. Συμμετοχή σε Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και παρουσίαση προτάσεων για διέξοδο από την κρίση.

 

Οκτώβριος 2012

 

6/10. Αθήνα. Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών για θέματα μεταναστών και προσφύγων.

 

15/10. Αθήνα. Συνάντηση με Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Βαγγέλη Λιβιεράτο.

 

19/10. Μεσολόγγι. Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Προβολή της ταινίας «Η Ελλάδα ανθίζει». Συνάντηση με φορείς. Η Αλληλεγγύη είναι όρος επιβίωσης

 

20/10. Λάρισα. Ομιλητής σε ημερίδα: "Αχελώος, το χθες και το αύριο"

 

21/10. Καπανδρίτι. Ομιλία σε εκδήλωση για οικολογική γεωργία - εθελοντική σχολή αγροτών (κτήμα Θοδωρή Αρβανίτη).

28/10. Τήνος. Ομιλητής σε ημερίδα σε συνεργασία με Δήμο Τήνου: «Διαχείριση Απορριμμάτων & Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί» με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης διαχείρισης απορριμμάτων «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)».

 

Νοέμβριος 2012

 

2/11. Ρόδος. Συνδιοργάνωση ημερίδας κι ομιλία για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

3/11. Κως. Συνδιοργάνωση ημερίδας κι ομιλία για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

7/11. Τρίπολη. Συζήτηση του Περιφερειακού Φόρουμ Πολιτών: "Ενέργεια και Περιβάλλον - Προοπτικές για την Ανάπτυξη" (διοργάνωση γραφείο ΕΚ στην Ελλάδα)

 

8-11/11. Αθήνα. Συμμετοχή σε κεντρική ομιλία και εργαστήρια στο 17ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

23/11. Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη Τύπου για την "κοινωνική οικονομία και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως μέρος της λύσης στην κρίση".

 

23/11.Κοζάνη. Ομιλητής σε ημερίδα για την κοινωνική οικονομία (διοργάνωση: Δημοτική Κϊνηση "Κοζάνη - Τόπος να ζεις" και Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης)

 

24/11, Μυτιλήνη. Ομιλητής σε ημερίδα γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα: “Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ιδιαιτερότητες νησιωτικού χώρου”

 

30/11. Αγ. Δημήτριος Αττικής / Πολυχώρος. Συζήτηση με ενεργούς πολίτες, τη δήμαρχο και αυτοδιοικητικούς για πράσινες λύσεις στην κρίση.

 

Δεκέμβριος 2012

 

2/12. Αθήνα: Συζήτηση: "Ο θαλάσσιος πλούτος του Αιγαίου και η διαχρονική επίδραση των κλιματικών αλλαγών στην διαμόρφωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος".

 

7/12.Λιβαδειά: Συμμετοχή στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη: «Η περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα της κρίσης»

 

8-9/12, Λαμία: Συνέδριο Οικολόγων Πράσινων.

 

14/12. Χαλάνδρι. Συζήτηση για κοινωνική οικονομία με αφορμή την έκδοση σχετικών βιβλίων.

 

14/12. Αθήνα. Συμμετοχή σε Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων. “Επανεκκίνηση Οικολόγων Πράσινων. Αλλάζουμε με συμμετοχή”

 

16/12.Κάρπαθος: Συμμετοχή σε ημερίδα για τη δημιουργία κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης γυναικών στην Βόρεια Κάρπαθο.

 

20/12, Αθήνα. Φιλοξενία - συμμετοχή σε ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων προγράμματος «Ενδυνάμωση Νέων με Μεταναστευτική Καταγωγή». Συζήτηση για ένα νέο μοντέλο ένταξης (διοργάνωση: Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων & με την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου (ΕΝΑΡ)

 

2013

Ιανουάριος 2013

 

4/1. Βόλος. Συναντήσεις με Προεδρείο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, εργαζόμενους ΚΟΝΤΙ, Δήμαρχο Βόλου, στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρεία. Συζήτηση - εκδήλωση για την κοινωνική οικονομία.

 

11/1. Αθήνα. Συμμετοχή σε συνάντηση της Ομάδας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με φορείς για θέματα Μετανάστευσης/ Ασύλου

 

12/1. Αθήνα. Συμμετοχή στην πορεία και συνέντευξη Τύπου των κατοίκων της Χαλκιδικής για το θέμα των περιβαλλοντικών, κοινωνικών, οικονομικών και θεσμικών επιπτώσεων από τις εξορύξεις χρυσού.

 

18/1. Αθήνα. Συνέντευξη Τύπου με τον Jon Lekue, εκπρόσωπο της Βάσκικης Αριστεράς για την ειρηνευτική διαδικασία και επαναπροσέγγιση της κοινωνίας στη χώρα των Βάσκων.

 

18/1. Αθήνα. Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής (Νίκος Χρυσόγελος, Νατάσσα Κιγκίλια, Γιάννης Δάκαρης, Στράτος Τσελάς) στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο.

 

19/1. Αθήνα. Διοργάνωση διαδραστικού εργαστηρίου για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

 

19/1. Αθήνα. Συμμετοχή στην αντιφασιστική ημέρα δράσης, "19 Γενάρη Αθήνα πόλη- αντιφασιστική", στην πορεία ενάντια στο νέο- φασισμό και την ξενοφοβία. Ομιλία σε συγκεντρωμένους Ομόνοια

 

19/1. Αθήνα. Διοργάνωση παρουσίασης του βιβλίου «Γεύσεις από παλιά Κοζάνη» από την συγγραφέα Φανή Φτάκα- Τσικριτζή. Κοζανίτικη κουζίνα και μουσική βραδιά Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Read 1054 times Last modified on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 22:01