Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 15:09

Τώρα και μεταλλαγμένες πατάτες στην ΕΕ!

Written by
Rate this item
(0 votes)
  • Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταδικάζουν την παραχώρηση από την Επιτροπή της πρώτης άδειας για καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora»
  • Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ζητά να μείνει κλειστή η πόρτα στα μεταλλαγμένα

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Monica Frassoni και Philippe Lamberts καταδίκασαν την απόφαση του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε σε θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή John Dalli, να επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας «Amaflora».

«Είμαστε κι εμείς σοκαρισμένοι, όπως και όλη η ομάδα των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, με την κίνηση του επιτρόπου Νταλί να εκδώσει την πρώτη νέα άδεια για καλλιέργεια νέας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας εδώ και 12 χρόνια. Η κίνησή του δεν είναι μόνο δυνητικά επικίνδυνη. Αποτελεί και προσβολή για το 70% των Ευρωπαίων καταναλωτών, που είναι αντίθετοι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θα συνεχίσουμε την εκστρατεία μας κατά των μεταλλαγμένων, γιατί είναι κάτι που δε χρειαζόμαστε, και γιατί παραμένουν σοβαρές ανησυχίες για τις συνέπειές τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΠΚ.

Απόλυτα απαράδεκτη χαρακτηρίζει και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, την εν λόγω απόφαση του νέου Επιτρόπου Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή.

«Η κίνηση του νέου επιτρόπου είναι απολύτως απαράδεκτη», τονίζει ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε δήλωσή του. «Αρμοδιότητά του είναι να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα δικαιώματα των καταναλωτών, όχι να προωθεί απειλές εναντίον τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει στους πολίτες της Ευρώπης ένα ανυπολόγιστο ρίσκο, όπως αυτό που αντιπροσωπεύουν τα μεταλλαγμένα. Μαζί με όλους τους Ευρωπαίους Πράσινους και τα κινήματα πολιτών, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλους τους τρόπους, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας, για να μη γίνουμε πειραματόζωα».

 

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/329/329653.gm_food@en.htm

Read 1237 times Last modified on Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 15:11