Print this page
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:46

Συζήτηση στη Βουλή για τα δάση: τώρα εξηγούνται όλα…

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις καμένες εκτάσεις της ΒΑ. Αττικής, που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκτίμησή τους είναι ότι η συζήτηση αποτελεί τεστ αντοχής του ΠΑΣΟΚ σε στοιχειώδεις δόσεις απλής λογικής.
Σημαντικά όμως συμπεράσματα βγαίνουν και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε κυβερνητικές ευθύνες τις μέρες της μεγάλης καταστροφής. Σχολιάζοντας το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ.Μαρκόπουλου και του εισηγητή του ίδιου κόμματος κ. Γ. Βλάχου να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για αναστολή οικοδομικών εργασιών στις εκτάσεις της ΒΑ Αττικής που είχαν πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2009, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ευρωκοινοβούλιο, στη συζήτηση του ψηφίσματος που είχα εισηγηθεί για τις δασικές πυρκαγιές, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ., είχε αντιταχθεί με ανεξήγητη επιμονή στην παράγραφο που ζητούσε να επιστρέφεται η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια όταν δεν υλοποιούνται τα προβλεπόμενα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης. Από τη γραμμή εκείνη αυτή υπήρξαν αρκετές διαρροές ευρωβουλευτών τους, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρόταση να υπερψηφιστεί πανηγυρικά στην ολομέλεια, δικαιώνοντας την επιμονή μας  να θέσουμε σε ψηφοφορία παρά την αντίθεση των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων.
Η συζήτηση στη Βουλή έλυσε επιτέλους την απορία μου για τους λόγους εκείνης της εμμονής: προφανώς κάποιοι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήταν ενήμεροι για τις δασικές επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας πολύ πριν αυτές εκτεθούν στην Ελληνική Βουλή».

 

Read 940 times Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 12:47