08 Δεκεμβρίου 2012

Συνέδριο οργανωτικής ανασυγκρότησης

Αποφάσεις για τη νέα στρατηγική του κόμματoς, την ανασύνταξή του και τις πολιτικές κατευθύνσεις μετά τις εκλογές του Ιουνίου και το πολύ μικρό ποσοστό τους (0,88%) θα λάβουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 9ο τακτικό συνέδριό τους, που ολοκληρώνεται αύριο στη Λαμία.
 
Oπως επισημαίνει το κόμμα, «με δεδομένες τις συνεχείς πολιτικοοικονομικές εξελίξεις», το συνέδριο θα λάβει αποφάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου των Οικολόγων Πρασίνων με στόχο τη δραστηριοποίηση και την ενίσχυση συμμετοχής των πολιτών σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία». Η οργανωτική ανασυγκρότηση «θα γίνει το όχημα για την κινητοποίηση ενεργών πολιτών, για τη διαμόρφωση δομών αλληλεγγύης και συμμετοχικής δημοκρατίας, μακριά από τους δογματισμούς και τα άκρα που προτάσσουν οι εποχές».
 
Αντικείμενο του συνεδρίου είναι, παράλληλα, η επικαιροποίηση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος  «με το βλέμμα στην εκ νέου διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης, εναλλακτικής, βιώσιμης λύσης διεξόδου από την πολλαπλή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση». Αποφάσεις θα πάρουν ακόμη για «τον προσδιορισμό των πολιτικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων βάσει της υπάρχουσας συγκυρίας με σεβασμό στο μακροχρόνιο όραμα της πολιτικής οικολογίας».
 
Από το συνέδριο αναμένεται να προκύψει έπειτα από ψηφοφορία το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο (34 μέλη) των Οικολόγων Πράσινων. Υπενθυμίζεται ότι στα δέκα χρόνια παρουσίας τους στην πολιτική σκηνή οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν τέσσερις συμμετοχές σε εθνικές εκλογές: το 2007, το 2009, και το 2012 στις διπλές - χωρίς όμως να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Δύο συμμετοχές είχαν σε αυτοδιοικητικές και δύο σε ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2009 κατάφεραν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή. Στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων μετέχουν περισσότεροι από 200 σύνεδροι απ' όλη την Ελλάδα.
 
Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα