21 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 10 - 20 Νοεμβρίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
  • Κυκλοφορήστε σε φίλους/ες αυτό το Δελτίο. Παρακινήστε τους/τις να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο μέσω της σχετικής δυνατότητας που υπάρχει στο site μας
  • Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κάνετε κάποια παρατήρηση ή πρόταση ή να καταθέσετε κάποια ιδέα, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Για τακτική ενημέρωση μπορείτε να εγγραφείτε στο RSS Feed των ανακοινώσεών μας.
  • Ενδιαφέρεστε ειδικά για θέματα νεολαίας και απασχόλησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας www.youth-employment.gr και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!”
  • Ενδιαφέρεστε ειδικά για θέματα κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας www.socialcooperatives.gr και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “ΣΥΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ!”
Περιεχόμενα:
 
Τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με πρωτοβουλία Ν. Χρυσόγελου
Σημαντικό τριήμερο κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων διοργανώνεται στην Αθήνα 22-24 Νοεμβρίου (Τεχνόπολις, Γκάζι) από τον Νίκο Χρυσόγελο, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, το Πράσινο Ινστιτούτο, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, την Κλίμαξ Plus, τον «Ενεργειακό και Αναπτυξιακό Συνεταιρισμό» Σίφνου, το ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΠΙΣ ΚΩΣ, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την ΚΟΙΝΣΕΠ "Μίτος της Αριάδνης" και με την υποστήριξη των Θεματικών Ομάδων "Αυτοδιοίκησης" και "Οικονομίας" των Οικολόγων Πράσινων. Στο συνέδριο θα συμμετάσχει πληθώρα κοινωνικών / συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από όλη τη χώρα καθώς και τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά δίκτυα και ομοσπονδίες κοινωνικής οικονομίας, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικά στελέχη κι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
 
Συζήτηση: «Πολιτικές για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας»
Δημόσια εκδήλωση με θέμα “πολιτικές για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας” διοργανώνεται την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 17.30, στο αμφ. 984 στην Τεχνόπολις, Γκάζι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συνεταιρισμών στη Βιομηχανία & στις Υπηρεσίες, της Social Economy Europe, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών και Πολιτών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, του Δημάρχου Αθηναίων, των πράσινων ευρωβουλευτών Ρ.Χαρμς και Ν. Χρυσόγελου και της προϊσταμένης της ειδικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
 
Οι τέσσερις Πράσινοι συν-υποψήφιοι στην Αθήνα για τον πρώτο πολιτικό διάλογο για τις ευρωεκλογές
Η πρώτη διαδικασία πολιτικού διαλόγου για την εκλογή των δυο συν-επικεφαλής της κοινής ευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) και ώρα 17:00 και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, και τους Οικολόγους Πράσινους θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα υπάρξει διερμηνεία Αγγλικά / Ελληνικά.



 
Σεμινάριο νέων Ευρωπαίων Πράσινων στην Αθήνα
Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με τίτλο «It’s YOURope!» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων (FYEG) και των Νέων Πράσινων, διοργανώνεται στην Αθήνα 21-24 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου και της Ρεβέκκα Χαρμς ευρωβουλευτών των Πράσινων και με τη συμμετοχή 30 νέων από όλη την Ευρώπη. Το σεμινάριο εστιάζει στα θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους, με ενότητες «Me, my reality and I», «Europe in our hands», και “It’s our turn now!”, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων “Cafe EU-topia”.
 
Η νεολαία συζητά για τα προβλήματά της και προτείνει λύσεις
Ανοικτή δημόσια συζήτηση σχετικά με θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) και οι Νέοι Πράσινοι, με την υποστήριξη της Ομάδας των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, των Οικολόγων Πράσινων, και του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, ώρες 18:00-20:00 στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50).
 
Συνέντευξη Τύπου Ν. Χρυσόγελου και Ρ. Χαρμς για αξιολόγηση τρόικα, ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μακροοικονομική αιρεσιμότητα
Συνέντευξη Τύπου με θέματα:
- Οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα υπό αξιολόγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία των Πράσινων
- Ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός 2014-2020 (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο)
- Μακρο-οικονομική αιρεσιμότητα, δηλαδή διακοπή πληρωμών αν σε μια χώρα παρατηρείται σημαντική μη συμμόρφωση με τις δημοσιονομικές επιταγές
διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος και η Ρεβέκκα Χαρμς, Πράσινοι ευρωβουλευτές, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, ώρα 10:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
 
Συνέντευξη Τύπου Ρ. Χαρμς «Προκλήσεις και στόχοι Ελληνικής Προεδρίας»
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και τη χώρα. Επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, η Ρεβέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου με θέμα: «προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας», τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, ώρα 10:30, στο Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Τη συζήτηση συντονίζει η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
 
2,2 δις επιπλέον για αυτοκινητοδρόμους, εγκαταλείπεται ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο;
Δυο ερωτήσεις προς την Κομισιόν για την επιπλέον χρηματοδότηση των 4 κλειστών οδικών αξόνων με 2,2 δις Ευρώ από το ΕΣΠΑ αλλά και για τον κίνδυνο εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Γιατί να χαλάμε τα δημόσια λεφτά για 4 κλειστούς οδικούς άξονες που σχεδιάστηκαν σε άλλες εποχές και όχι, για παράδειγμα, για ένα καλά οργανωμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών (ποδήλατα, πεζόδρομοι, αστικά μέσα μεταφοράς, υπερτοπικές συνδέσεις) με βασικό κορμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς στις πόλεις, ένα καλά οργανωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο σε περιφερειακό, εθνικό και διασυνοριακό επίπεδο καθώς και νέα, πράσινα πλοία στο πλαίσιο ενός αναπτυγμένου δικτύου ακτοπλοϊκών συνδέσεων; Χρειαζόμαστε άλλες προτεραιότητες σε μια εποχή κρίσης, λιτότητας και δυσκολίας επιβίωσης μεγάλου ποσοστού της κοινωνίας;
 
Ερώτηση προς Κομισιόν για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
«Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας, οι δράσεις άμεσης ανακούφισης πρέπει να είναι προτεραιότητα και να συνοδεύονται από ένα καλά σχεδιασμένο πλέγμα μέτρων κοινωνικής πολιτικής. Παρά τη δεδομένη ανάγκη επείγουσας στήριξης διαρκώς αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού που διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας, οι σχετικές σχεδιαζόμενες πολιτικές περιορίζονται στην πιλοτική εφαρμογή "συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος" από την 1.1.2014 με προϋπολογισμό 20 εκ. Το διατιθέμενο ποσό μπορεί να αυξηθεί από αδιάθετα κονδύλια των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ 2007-2013. Παράλληλα, είναι κρίσιμο το να υποστηριχθεί και από την Επιτροπή ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ώστε να είναι βιώσιμο μετά το πέρας της περιόδου χρηματοδότησης», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, με αφορμή κατάθεσης σχετικής ερώτησής του προς την Κομισιόν.
 
Έργα στην Επανομή σε δυσαρμονία με το περιβάλλον;
Περισσότερες διευκρινήσεις για τα έργα στη λιμνοθάλασσα της Επανομής ζητά με ερώτηση του ο Ν. Χρυσόγελος από την Κομισιόν. Στο ερώτημα για το αν υπάρχει πιθανότητα να προξενήσει περισσότερο κακό το «πρόγραμμα αποκατάστασης» στη λιμνοθάλασσα της Επανομής, που είχε καταθέσει τον Ιούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, η απάντηση της Κομισιόν ήταν σε γενικές γραμμές ότι όλα έχουν καλώς. Επειδή, ωστόσο, τα στοιχεία του ευρωβουλευτή ήταν διαφορετικά, κατέθεσε νέα ερώτηση, με την οποία ζητά περισσότερες διευκρινήσεις παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της Κομισιόν είναι αμφισβητήσιμοι...
 
 
Λογοδοσία Τρόικας στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία Πράσινων
Σημαντική εξέλιξη στην αξιολόγηση των ακολουθούμενων πολιτικών από την Τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα) αποτελεί η απόφαση της συνόδου των προέδρων των πολιτικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από πρωτοβουλία των Πράσινων, να δώσουν το "πράσινο φως" για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα αναλάβει η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ και θα περιλαμβάνει δημόσιες ακροάσεις με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων και επιτόπου επισκέψεις για τη συλλογή δεδομένων στις χώρες που εφαρμόζεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Η έκθεση με τα ευρήματα της εξεταστικής επιτροπής θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια του ΕΚ τον Απρίλιο του 2014.
 
Δώστε μια ευκαιρία στις μέλισσες, το περιβάλλον και τη γεωργία
Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη προστασία των μελισσών και για ένα γεωργικό μοντέλο φιλικό προς τις μέλισσες, τη γεωργία και το περιβάλλον και υπό το φόντο της αιφνιδιαστικής πρότασης της Κομισιόν για αδειοδότηση της καλλιέργειας νέων γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) ποικιλιών καλαμποκιού πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου με θέμα: "Ένα γεωργικό μοντέλο φιλικό προς τους επικονιαστές: ο δρόμος προς τα εμπρός", με πρωτοβουλία των Πράσινων ευρωβουλευτών Νίκου Χρυσόγελου, (Ελλάδα), Μπαρτ Στάες (Βέλγιο), Μαγκρέτ Άουκεν (Δανία) και Ζοζέ Μποβέ (Γαλλία). Στην ημερίδα συμμετείχαν πολλοί ειδικοί, εκπρόσωποι γεωργών αλλά και μελισσοκόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Βασίλειος Ντούρας. Δείτε το βίντεο με τις ομιλίες των συμμετεχόντων.
 
“Βιομηχανική συμβίωση” για επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων και ενίσχυση της καινοτομίας
Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του δικτύου για την “βιομηχανική συμβίωση” (European Industrial Symbiosis Network- EUR-ISA) υποστήριξε και προλόγισε ο Νίκος Χρυσόγελος στις Βρυξέλλες στις 6 Νοεμβρίου 2013. Στην εκδήλωση, εκτός από τον Νίκο Χρυσόγελο, συμμετείχε ο Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Janez Potocnic, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Malcolm Harbour, καθώς και περισσότεροι από 45 εκπρόσωποι δημόσιων φορέων, ερευνητικών κέντρων και δικτύων βιομηχανιών από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων από Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Βρετανία κα. Το Δίκτυο EUR-ISA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από φορείς που υλοποιούν ή δεσμεύονται να εφαρμόσουν προγράμματα βιομηχανικής συμβίωσης στα Κ-Μ (μέχρι τώρα 12 δίκτυα από 12 χώρες), και εμπλέκονται 20.000 επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ευρώπη.
Διαβάστε την εισήγηση του Νίκου Χρυσόγελου. Διαβάστε την εισήγηση του Επιτρόπου.
 
Η Αλβανία δεν έχει τα μέσα να καταστρέψει τα χημικά της Συρίας
Η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η Αλβανία έχει δεχτεί αίτημα από τις ΗΠΑ για τη μεταφορά και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα εδάφη της. Σε συνέντευξή του στην Erisa Zykaj, ανταποκρίτρια των ABC News και KLANTV της Αλβανίας, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Χρυσόγελος επισήμανε ότι ναι πρέπει να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας αλλά η Αλβανία δεν διαθέτει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα ασφαλούς καταστροφής των χημικών όπλων. Επομένως αυτό πρέπει να γίνει σε χώρα που διαθέτει την τεχνογνωσία. Δείτε την συνέντευξη.
 
Η ελληνική πολιτική κρίση - Πολιτικά κόμματα, αμφισβήτηση του Συντάγματος και ευρω-σκεπτικισμός
Δημόσια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Η ελληνική πολιτική κρίση - Πολιτικά κόμματα, αμφισβήτηση του Συντάγματος και ευρω-σκεπτικισμός" διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος, στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλελς, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30, με τη συμμετοχή των Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Στράτου Φαναρά, Πάνου Σταθόπουλου, Αντώνη Παπαγιαννίδη, Διαμαντή Μπασαντή.
 
 
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου του Καναδά
«Είμαστε υπέρ της ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Καναδά και Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας ΕΕ-Καναδά, ιδιαίτερα σε θέματα κινητικότητας των νέων, ανταλλαγής εμπειριών και συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής οικονομίας, συνεταιρισμών, υπηρεσιών υγείας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πράσινης οικονομίας. ‘Έλληνες μετανάστες παίζουν σημαντικό, θετικό ρόλο στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του Καναδά, ενώ στο κοινοβούλιο του συμμετέχουν 4 ελληνικής καταγωγής βουλευτές. Η συνεισφορά τους σε θέματα πολιτισμικής συνύπαρξης, κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικών για το άσυλο και τη μετανάστευση, αντιμετώπισης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ελλάδα, μπορεί να είναι σημαντική», επισήμανε ο Νίκος Χρυσόγελος, προς την αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου του Καναδά κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με αντιπροσωπεία Ελλήνων ευρωβουλευτών, στην ελληνική Βουλή, την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013.
 
Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με τη Ρεβέκκα Χαρμς για θέματα ασύλου, μετανάστευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η Ρεβέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφια συν-επικεφαλής της κοινής εκλογικής καμπάνιας των Πρασίνων για τις ευρωεκλογές, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας με φορείς για θέματα ασύλου, μετανάστευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
 
Προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας. Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με φορείς
Η Ρεβέκκα Χάρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας με θέμα τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Στόχος της συνάντησης είναι μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους επαγγελματικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων να συμβάλουμε στη διαμόρφωση προτάσεων για τις προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας, από την πλευρά των φορέων.
 
Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με τους Ζοζέ Μποβέ και Νίκο Χρυσόγελο για την αναζωογόνηση και μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής
Ο Ζοζέ Μποβέ, γνωστός ακτιβιστής σε θέματα γεωργίας, Πράσινος ευρωβουλευτής (Γαλλία), και υποψήφιος συν-επικεφαλής της κοινής εκλογικής καμπάνιας των Πρασίνων για τις ευρωεκλογές, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούν σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00, στην Τεχνόπολη, Γκάζι.
 
Βιώσιμη γειτονιά την εποχή της κρίσης
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο (Άνω Πατήσια) στις 17/11/2013 για την προώθηση κοινωνικών παρεμβάσεων στις γειτονιές της Αθήνας με πρωτοβουλία των πολιτών για την κοινωνική, παραγωγική, οικολογική, ενεργειακή και πολιτισμική ανασυγκρότησή τους. Στόχος ήταν η αλληλοενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων, η διαμόρφωση προτάσεων, και η ανάληψη αποτελεσματικών δράσεων μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας ώστε να γίνουν οι γειτονιές μας βιώσιμες, αλληλέγγυες και ανθρώπινες.
 
Εκδήλωση για τον Καβάφη, στις Βρυξέλλες
Εκδήλωση με τίτλο «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΈΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ» διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος και ο πολιτιστικός σύλλογος «Ελληνικός Κύκλος» στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, 2013 στις 20.00 στο Θέατρο de lijsterbes Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950, Krainem. Η “Ομάδα Καβάφη”, από τη Σύρο, θα παρουσιάσει παράσταση 90 λεπτών, στη διάρκεια των οποίων ερμηνεύονται 11 μελοποιημένα ποιήματα σε συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα.

 
 
Οnline ψηφοφορία για τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων
Από την 11η Νοεμβρίου έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για επιλογή των δύο Πράσινων Υποψηφίων που θα ηγηθούν του Κόμματος των Ευρωπαίων Πράσινων στις Ευρωεκλογές του 2014. Η ψηφοφορία γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 28 Ιανουαρίου του 2014. Υποψήφιοι είναι οι ο Γάλλος Ζοζέ Μποβέ, η Ιταλίδα Μόνικα Φρασόνι και οι Γερμανίδες Ρεβέκκα Χαρμς και Σκα Κέλλερ.
 
 
Με πρωτοβουλία μας οι πολιτικές της τρόικα αξιολογούνται!
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγλεου που δημοσιεύτηκε σε Περιφερειακά Μέσα...
 
Η Τρόικα λογοδοτεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία των Πράσινων. Στην Ελλάδα σιωπή...
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύθηκε στο tvxs στις 18/11/2013...
 
“Έλεγχος” της Τρόικα με πρωτοβουλία των Πράσινων
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύθηκε στην Athens Voice στις 20/11/2013...
 
Τι σημαίνει η μεταρρύθμιση της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για την ανάπτυξη των περιφερειών;
Οι δύο ευρωβουλευτές L.van Nistelrooij και Ν. Χρυσόγελος μοιράζονται τις απόψεις τους...
 
Παρέμβαση του Νίκου Χρυσόγελου για την κυστική ίνωση σε εκπομπή στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης
 
 
 
22
NOE
The Box, Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη “Βωβούσα,μοναδική και όχι μόνη. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Επιμελητής: Καμίλο Νόλλας. Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival: http://photofestival.gr/exhibitions/phasma/. Μια κοινότητα 70 προσώπων, την οποία διασχίζει και ζωογονεί ο ποταμός Αώος στις κορυφές της βόρειας Πίνδου. Εγκαίνια: 22.11, 19:30. Διάρκεια: 23.11-14.12. Ώρες λειτουργίας: Δε-Σά 11:00-21:00.
 
22-24
NOE
Τεχνόπολη, Γκάζι 2ο τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών δικτύων κοινωνικής οικονομίας, συνεταιριστικών τραπεζών, ενεργειακών συνεταιρισμών, κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικής ένταξης, και γενικότερα καλών παραδειγμάτων από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και πανεπιστημιακών. Διαβάστε περισσότερα.
 
22
NOE
Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Συνέντευξη Τύπου Νίκου Χρυσόγελου και Ρεβεκκα Χαρμς για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την αξιολόγηση της Τρόικα και την μακροοικονομική αιρεσιμότητηα. Διαβάστε περισσότερα.
 
22
NOE
Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Συνάντηση εργασίας της Ρεβέκκα Χαρμς και του Νίκου Χρυσόγελου με φορείς για θέματα ασύλου, μετανάστευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διαβάστε περισσότερα.
 
21-24
NOE
Αθήνα, Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων “Cafe EU-topia Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με τίτλο «It’s YOURope!» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων (FYEG) και των Νέων Πράσινων, με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου και Ρεβέκκα Χαρμς ευρωβουλευών των Πράσινων και με τη συμμετοχή 30 νέων από όλη την Ευρώπη. Το σεμινάριο εστιάζει στα θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους, με ενότητες «Me, my reality and I», «Europe in our hands», και “It’s our turn now!”. Διαβάστε περισσότερα.
 
23
NOE
18:00-20:00, Αθήνα Ανοικτή δημόσια εκδήλωση σχετικά με τα προβλήματα των νέων σήμερα και τις προτάσεις διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση (οικονομική κρίση, κοινωνική κρίση, κρίση δημοκρατίας, ενεργειακή κρίση) στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων “Cafe EU-topia” (Ακαδημίας 50), την οποία συνδιοργανώνουν οι Νέοι Πράσινοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Διαβάστε περισσότερα.
 
23
NOE
Αθήνα Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με Ζοζέ Μποβέ για την αναζωογόνηση και μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής, ώρα 14.00 στην Τεχνόπολη, Γκάζι. Διαβάστε περισσότερα.
 
24
NOE
Αθήνα, ώρα 17.30, Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα Δημόσια συζήτηση των 4 υποψήφιων του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από τους/τις οποίες θα επιλεγούν οι δυο συν-επικεφαλής της κοινής καμπάνιας των Πράσινων για τις ευρωεκλογές Μαΐου 2014. Οι υποψήφιοι είναι:
1. Jose Bove
2. Monica Frassoni
3. Rebecca Harms
4. Ska Keller
 
25
NOE
Αθήνα Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, ώρα 10:30, Συνέντευξη Τύπου της Ρεβέκκα Χαρμς για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Διαβάστε περισσότερα.
 
25
NOE
Αθήνα Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ώρα 11.30: “Προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας”. Συνάντηση της Ρεβέκκα Χάρμς, συμπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, με επαγγελματικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς με αντικείμενο τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Διαβάστε περισσότερα.
 
28-30
NOE
Βρυξέλλες Μουσικό αφιέρωμα στον Καβάφη από την «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου.
 
28-30
NOE
Βρυξέλλες Στρογγυλή Τράπεζα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
 
1
ΔΕΚ
Αθήνα, ώρα 16:00 Συμμετοχή σε εκδήλωση “Εκδημοκρατισμός της επιχειρηματικότητας - Η Ευρώπη να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα των νέων”.
 
3
ΔΕΚ
Βρυξέλλες, Ευρωκοινοβούλιο. ASP 1G3, ώρα 18.30 “Η ελληνική πολιτική κρίση - Πολιτικά κόμματα, αμφισβήτηση του Συντάγματος και ευρω-σκεπτικισμός”, με τη συμμετοχή πολιτικών αναλυτών και Πράσινων ευρωβουλευτών.
 
5
ΔΕΚ
Θεσσαλονίκη Συζήτηση υποψηφίων για την ευρωλίστα των Οικολόγων Πράσινων.
 
8
ΔΕΚ
Λαύριο Παρέμβαση σε εκδήλωση για την μεταλλευτική ιστορία στην Ελλάδα.
 
13
ΔΕΚ
Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ώρα 10.00 Εκδήλωση για την υγεία και την πρόσβαση στα φάρμακα.
 
14-15
ΔΕΚ
Θεσσαλονίκη Συνάντηση πράσινων αυτοδιοικητικών Συμβούλων.
 
16
ΔΕΚ
Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ώρα 09.00 Εκδήλωση των ευρωβουλευτών Νίκου Χρυσόγελου και Μαριλένα Κοππά για την μεταναστευτική πολιτική και το άσυλο, υπό το φως των τελευταίων τραγωδιών.
 
Last modified on Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 14:01