Print this page
13 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 1 - 10 Νοεμβρίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 
Τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με πρωτοβουλία Νίκου Χρυσόγελου
Σημαντικό τριήμερο για την κοινωνική οικονομία και τις συνεταιριστικές κοινωνικές επιχειρήσεις διοργανώνεται στην Αθήνα, στις 22 - 24 Νοεμβρίου 2013, ως κοινή πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, του ελληνικού Πράσινου Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ και κοινωνικών και συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όπως είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Κλίμαξ Plus. ο Συνεταιρισμός “Σίφνος, Πράσινο Νησί - Ανανεώσιμη Ενέργεια” και η ΑΣΠΙΣ ΚΩΣ. Υποστηρικτές είναι επίσης οι Θεματικές Ομάδες Οικονομίας κι Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων.
Η δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο εξόδου από την πολυδιάστατη κρίση. Ο κλάδος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρώπη απασχολεί 11.000.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει τον «τρίτο τομέα» της οικονομίας.
 
Βιώσιμες γειτονιές την εποχή της κρίσης
Συνάντηση εργασίας για την προώθηση κοινωνικών παρεμβάσεων στις γειτονιές της Αθήνας με πρωτοβουλία των πολιτών για την κοινωνική, παραγωγική, οικολογική, ενεργειακή και πολιτισμική ανασυγκρότησή τους διοργανώνει το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελο, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λεωφ. Ιωνίας 315, κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια. Δηλώσεις συμμετοχής: 2102525421, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
 
Η κοινωνία φωνάζει! Η Κομισιόν και η Κυβέρνηση πότε επιτέλους θα ακούσουν;
«Εκτός πραγματικότητας η Κομισιόν, απαντώντας στην κοινή ερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών για την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ευρώπη και το μερίδιο ευθύνης των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, υποστήριξε ότι τα τελευταία στοχεύουν και έχουν σχεδιαστεί για “την ανάπτυξη”, “τη δημιουργία θέσεων εργασίας”, “τα βιώσιμα δημόσια οικονομικά”, “την ανταγωνιστική οικονομία”, “τη δίκαιη μεταχείριση” και “την ισομερή κατανομή του βάρους σε όλο τον πληθυσμό”. Η Κομισιόν είτε αγνοεί την κατάσταση, είτε παραπλανά εσκεμμένα τους πολίτες και το Ευρωκοινοβούλιο, παραβλέποντας την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνεργοι κι έχουν οδηγηθεί στα όρια της φτώχειας» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
 
Γιατί η Κομισιόν δεν τηρεί την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία σε σχέση με τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής;
«Η χώρα πρέπει να προωθήσει ουσιαστικές και δίκαιες μεταρρυθμίσεις και να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά της, μεταξύ άλλων και το χρέος της. Δεν μπορεί, όμως, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής να προστίθεται τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό χρέος. Αν καταστρέψουμε και το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή, δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόλησης» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος εξηγώντας τον χαρακτήρα της ερώτησης του προς την Κομισιόν σχετικά με την μη τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
 
 
Ακρόαση για τις επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη ζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου
Πρόταση για να ξεκινήσει διαδικασία ακρόασης με στόχο να διερευνηθούν οι επιπτώσεις των προωθούμενων πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής στην κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, στις 7 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Χρυσόγελος πρότεινε να προσκληθεί η Τρόικα αλλά και εκπρόσωποι των Περιφερειών, οικονομολόγοι και κοινωνικοί φορείς.
 
Καλύτερη ίσως στην πρόγνωση καιρού, παρά στην αντιμετώπιση της κρίσης η τρόικα!
Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου, σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων της τρόικα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, που ξεκίνησε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, μετά από πρόταση των Πράσινων, διαδικασία ακρόασης για τις επιπτώσεις των πολιτικών της. «Δικαίως οι ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην ακρόαση τόνισαν με δόση ειρωνείας, είναι η αλήθεια, ότι Κομισιόν, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν πέσει έξω χειρότερα και από τις προγνώσεις του καιρού». Ο ευρωβουλευτής παρακολούθησε τις εργασίες της Επιτροπής.
 
Η Κομισιόν προσπαθεί να εισάγει "μεταλλαγμένα" από την πίσω πόρτα
«Λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, η Κομισιόν προσπαθεί να επιβάλει νέες ποικιλίες Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στους πολίτες , οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό δεν θέλουν τα "μεταλλαγμένα" στην διατροφή τους. Η Επιτροπή δεν θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα για να αποδείξει ότι λίγο πριν αντικατασταθεί είναι πρόθυμη να ευνοήσει εταιρείες γενετικής μηχανικής, κυρίως από τις ΗΠΑ, σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των ευρωπαίων καταναλωτών», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος σχετικά με την πρόταση του Tonio Borg, Επιτρόπου για την Υγεία και τους Καταναλωτές, προς τους υπόλοιπους Επιτρόπους για την έγκριση τριών νέων μέτρων που προωθούν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ("μεταλλαγμένα")...
 
Έξτρα χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για ανεργία και φτώχεια, αλλά μόνο για Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία
Οι Πράσινοι καταθέσαμε τροπολογίες για να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και να συμπεριλάβει την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, αντιστοίχως με 11.290.000 Ευρώ, 4.582.000 και 862.000 ευρώ. Δυστυχώς, η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού οι περισσότεροι ευρωβουλευτές των άλλων πολιτικών ομάδων είτε δεν υπερψήφισαν τις τροπολογίες των Πράσινων, υποκύπτοντας στην συμφωνία που υπήρξε για να περιοριστεί η οικονομική ενίσχυση μόνο στις 3 αυτές χώρες, είτε απουσίαζαν. Το γεγονός, όμως, ότι η απορρόφηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο δεν έχει ξεπεράσει στην Ελλάδα το 40% είναι ένα σημαντικό εμπόδιο να πειστούν οι ευρωβουλευτές ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον πόρους.
 
 
Οι βιώσιμες θέσεις εργασίας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Η Ευρώπη πρέπει να θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα τη δημιουργία βιώσιμων και καινοτόμων θέσεων εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στο Νότο είναι πάρα πολύ υψηλό, στην Ελλάδα αγγίζει το 60%, ενώ αντίθετα στη Γερμανία είναι μικρότερο από 10%. Η κρίση που βιώνουμε είναι ασύμμετρη και υπερεθνική και απαιτεί κοινοτική αντιμετώπιση. Αντ’ αυτού, όχι μόνο αφιερώνουμε πολύ λίγα χρήματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, αλλά και εφαρμόζουμε πολιτικές τρόικας που επιδεινώνουν την κατάσταση, επιβάλλοντας περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία και τα κοινωνικά προγράμματα που απευθύνονται στους νέους» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος στο πλαίσιο της ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (“South for Growth”) που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Διαβάστε ολόκληρη της ομιλία του Νίκου Χρυσόγελου στα αγγλικά.
 
Με αυταρχισμό δεν διαφυλάσσεται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου
«Η αστυνομική επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στις 4 ώρα τα ξημερώματα, αλλά και το απότομο και ασχεδίαστο κλείσιμο της ΕΡΤ πριν πέντε μήνες μόνο δημοκρατική λειτουργία δεν θυμίζουν. Θυμίζουν περισσότερο απολυταρχικά καθεστώτα που δεν λογοδοτούν στους πολίτες και το κοινό αίσθημα, καθεστώτα που δεν στηρίζονται στη δημοκρατική αρχή του διαλόγου και της συνεργασίας, αλλά στην καταστολή, στο αποφασίζουμε και διατάζουμε» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος.
 
Ζήτημα ζωής, η πρόληψη κι αντιμετώπιση της κυστώδους ίνωσης
"Ο προγεννητικός έλεγχος θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την εμφάνιση της ινώδους κυστικής νόσου, μια συχνής, κληρονομικής, θανατηφόρου νόσου των λευκών, που σήμερα εμφανίζει στη χώρας μας μεγάλο ποσοστό φορέων, περίπου διπλάσιο σε σύγκριση με την Μεσογειακή Αναιμία. Στην χώρα μας γεννιούνται 1-2 παιδιά την εβδομάδα, ενώ υπολογίζονται περίπου 500.000 Έλληνες φορείς. Ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν γύρω στους 800-1000 ασθενείς, οι περισσότεροι δεν είναι καταγεγραμμένοι. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να συνεργαστεί με την Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία για την πρόληψη μέσω προγεννητικού ελέγχου καθώς και να στηρίξει τις προσπάθειες θεραπείας μέχρι να εξαλειφθεί η νόσος", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την "ευρωπαϊκή εβδομάδα ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για την κυστική ίνωση" (18-24 Νοεμβρίου) και την σχετική ημερίδα που διεξάγεται στο Ευρωκοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου.
 
Συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο
Συνάντηση με τον Σπίνο Γιάννη, πρόεδρο και τον Δημήτρη Κοντοπίδη, αντιπρόεδρο και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της “Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο’’ (Ε.Ε.Ι.Κ.) είχαν ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και ο γιατρός Μιχάλης Αμμάρι, μέλος της Θεματικής Ομάδας Υγείας των Οικολόγων Πράσινων, στις 1 Νοεμβρίου, ενόψει της ημερίδας που οργανώνεται στις 14 Νοεμβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο είναι μια δραστήρια οργάνωση που δημιουργήθηκε από ασθενείς και γονείς, ενώ έχει επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι γιατροί, εξειδικευμένοι στην Κυστική Ίνωση από όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος.
 
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας “Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός”
Τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, οι πελεκάνοι και οι ερωδιοί, τα μικρά και μεγαλύτερα ζώα, αλλά και τα τοπία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ήταν οι «πρωταγωνιστές» των φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση αυτή στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο (Λ. Ιωνίας 315, Άνω Πατήσια). Τα εγκαίνια έγιναν στις 3 Νοεμβρίου, με ξενάγηση από τη Λία Παπαδράγκα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης, και παρουσία του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων.
 
Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Μαυροβουνίου
Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Μαυροβουνίου Petar IVANOVIC και στελέχη του υπουργείου είχε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελούμενη από τον Eduard Kukan, πρόεδρο της αντιπροσωπείας και τους Πράσινους ευρωβουλευτές Νίκο Χρυσόγελο και η Cornelissen Marije (Ολλανδία). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης κ Lekovic, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Μαυροβούνιο. Συζητήθηκαν οι προοπτικές της ενταξιακής πορείας του Μαυροβουνίου και θέματα γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου. Ο Νίκος Χρυσόγελος έθεσε κυρίως θέματα ανάπτυξης της οικολογικής γεωργίας, σύνδεσης της με την βιωσιμότητα και μοντέλα αγροτουρισμού και οικοτουρισμού, ποιοτικής διατροφής, αξιοποίησης των γεωργικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση ή παραγωγή βιοαερίου, προώθησης μορφών αλιείας που οδηγούν σε ανάκαμψη τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής, που όπως ενημέρωσε και ο υπουργός, έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση. Συζητήθηκαν επίσης θέματα προστασίας της αγροτικής γης από την οικοδόμηση αλλά και την συγκέντρωση της στα χέρια μεγάλων επιχειρήσεων του τουριστικούς και αγροτικού τομέα.
 
Συνάντηση με πράσινο σέρβο βουλευτή
Συνάντηση με τον Ivan Karic πράσινο βουλευτή στο Σερβικό κοινοβούλιο είχε ο Νίκος Χρυσόγελος την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο ευρωκοινοβούλιο. Συζήτησαν τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Σερβία, τις αλλαγές που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα (οικονομική κρίση, ανεργία, διαφθορά, αναποτελεσματικότητα δημόσιου τομέα, ισοπεδωτικές ιιδωτικοποιήσεις, θέματα περιβάλλοντος). Ο Νίκος Χρυσόγελος αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Σερβία εκ νέου, μέσα στο 2014, και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις τόσο για θέματα αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου της Σερβίας (που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα), όσο και για τη στήριξη της καμπάνιας των σέρβων πράσινων για τις εκλογές, που είναι πιθανόν να προκηρυχθούν για το πρώτο τρίμηνο του 2014.
 
 
Ευρωπαίοι κι Έλληνες Πράσινοι προετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές 2014
Στην Αθήνα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη δημόσια συζήτηση των 4 υποψηφίων για επικεφαλής της κοινής καμπάνιας των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμματο ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου τη διαδικασία εκλογής των 2 συν-επικεφαλής. Η διαδικασία προβλέπει εκλογή τους απευθείας από τα μέλη και φίλους των Πράσινων με ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2014. Το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο 8,9,10 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος Κόμματος ολοκλήρωσε τη διαδικασία νομιμοποίησης των 4 υποψηφίων από τους οποίους θα εκλεγούν οι 2. Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα εκλέγει επικεφαλής με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της στην διαδικασία. Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επισκεφθείτε το σύνδεσμο: https://www.greenprimary.eu/.
 
Οι Πράσινοι πρωτοστατούν στο Ευρωκοινοβούλιο για την έναρξη διαδικασίας αξιολόγησης των επιπτώσεων των πολιτικών της τρόικα στις χώρες της κρίσης
Μετά από πρωτοβουλία του Γερμανού Ευρωβουλευτή των Πράσινων, Σβεν Γκίγκολντ, η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε μια σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των επιπτώσεων των πολιτικών της τρόικα στις χώρες της κρίση. Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ακρόαση στην Επιτροπή αυτή με την παρουσία οικονομολόγων και στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όχι όμως και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
 
Η Τρόικα υπό ανάκριση στο Ευρωκοινοβούλιο
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύθηκε στο tvxs στις 11/11/2013...
 
Το Συμβούλιο του Ευρωπαικού Πράσινου Κόμματος σήμανε την έναρξη για εκλογή των 2 επικεφαλής της κοινής καμπάνιας
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο euractiv στις 11/11/2013...
 
Στροφή τώρα σε ποιοτική γεωργία και την καλή διατροφή
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής την 1/11/2013 σχετικά με την διημερίδα που διοργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετχοή 31 εκρποσώπων φορέων από Ελλάδα...
 
Ομιλία Νίκου Χρυσόγελου σε ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για το ρατσισμό
Σε εκδήλωση με θέμα “Ευρωπαίοι Πολίτες την εποχή της κρίσης: Από την Ευρώπη στην Ελλάδα. Τα φαινόμενα Ρατσισμού και Ξενοφοβίας”...
 
Ομιλία του Ν. Χρυσόγελου σε συνέντευξη τύπου για τον Σιδηρόδρομο
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε τη σημασία του σιδηροδρομικού δικτύου ως εργαλείου για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της οικονομίας...
 
Ευρωπαϊκή ιθαγένεια: μέσο και εργαλείο για ενοποίηση της ΕΕ
"Το κοινό νόμισμα ή μια κοινή δημοσιονομική πολιτική ή μια κοινή αγορά δεν οδηγούν, υπό τις σημερινές συνθήκες, σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, όπως αποδεικνύεται από την πραγματικότητα και την εντεινόμενη κρίση. Είναι αναγκαίες βαθιές δημοκρατικές και πολιτικές αλλαγές για να αναπτυχθεί η Ευρώπη της αλληλεγγύης, η κοινωνική Ευρώπη, η οικολογικά βιώσιμη Ευρώπη, παράλληλα και σε συνδυασμό με την απόκτηση μιας νέας, ευρωπαϊκής ταυτότητας", ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Νίκου Χρυσόγελου, στην εκδήλωση με θέμα "Ευρωπαϊκή ιθαγένεια" που διοργάνωσε το "Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα" και η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στο χώρο της ένωσης, στην Καλλιθέα. Ακούστε εδώ την ομιλία του Ν. Χρυσόγελου στην Ένωση Κωνσταντινουπολιτών για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια
 
 
17
NOE
Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, Ανω Πατησίων, ώρα 11.00”. Βιώσιμες γειτονιές την εποχή της κρίσης” Συνάντηση εργασίας για την προώθηση κοινωνικών παρεμβάσεων στις γειτονιές της Αθήνας με πρωτοβουλία των πολιτών για την κοινωνική, παραγωγική, οικολογική, ενεργειακή και πολιτισμική ανασυγκρότησή τους. Δηλώσεις συμμετοχής: 2102525421, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
22
NOE
The Box, Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη “Βωβούσα,μοναδική και όχι μόνη. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Επιμελητής: Καμίλο Νόλλας. Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival: http://photofestival.gr/exhibitions/phasma/. Μια κοινότητα 70 προσώπων, την οποία διασχίζει και ζωογονεί ο ποταμός Αώος στις κορυφές της βόρειας Πίνδου. Εγκαίνια: 22.11, 19:30. Διάρκεια: 23.11-14.12. Ώρες λειτουργίας: Δε-Σά 11:00-21:00.
 
22-24
NOE
Τεχνόπολη, Γκάζι 2ο τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών δικτύων κοινωνικής οικονομίας, συνεταιριστικών τραπεζών, ενεργειακών συνεταιρισμών, κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικής ένταξης, και γενικότερα καλών παραδειγμάτων από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και πανεπιστημιακών. Διαβάστε περισσότερα.
 
21-24
NOE
Αθήνα Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με τίτλο «It’s YOURope!» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων (FYEG) και των Νέων Πράσινων, με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου και Ρεβέκκα Χαρμς ευρωβουλευών των Πράσινων και με τη συμμετοχή 30 νέων από όλη την Ευρώπη. Το σεμινάριο εστιάζει στα θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους, με ενότητες «Me, my reality and I», «Europe in our hands», και “It’s our turn now!”, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων “Café EU-topia”. Διαβάστε περισσότερα.
 
23
NOE
18:00-20:00, Αθήνα Ανοικτή δημόσια εκδήλωση σχετικά με τα προβλήματα των νέων σήμερα και τις προτάσεις διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση (οικονομική κρίση, κοινωνική κρίση, κρίση δημοκρατίας, ενεργειακή κρίση) στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων “Café EU-topia” (Ακαδημίας 50), την οποία συνδιοργανώνουν οι Νέοι Πράσινοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Διαβάστε περισσότερα.
 
24
NOE
Αθήνα, ώρα 17.30, Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα Δημόσια συζήτηση των 4 υποψήφιων του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από τους/τις οποίες θα επιλεγούν οι δυο συν-επικεφαλής της κοινής καμπάνιας των Πράσινων για τις ευρωεκλογές Μαΐου 2014. Οι υποψήφιοι είναι:
1. José Bové
2. Monica Frassoni
3. Rebecca Harms
4. Ska Keller
 
Last modified on Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 13:28