03 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 25 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 

Συνέδριο επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου το συνέδριο Επανεκκίνησης, νέας αρχής των Οικολόγων Πράσινων (Εlectra Palace, οδός Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα ). Παρά τις εσωτερικές δυσκολίες κι αντιδράσεις στο άνοιγμα των Οικολόγων Πράσινων, ήδη έχουν αλλάξει πολλά και το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις στους Οικολόγους Πράσινους είναι αυξημένο. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε μέλη, φίλους, όσους/όσες κρίνουν ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα ανοικτό πράσινο κόμμα, παρεμβατικό στην κοινωνία, με εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στα σημερινά αδιέξοδα και “μονόδρομους”, ευρωπαϊκό, ενεργό και ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας να συμμετάσχουν ενεργά για να προχωρήσουν οι αλλαγές και να αλλάξουμε κι εμείς. Από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια όχι μόνο για τις αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές αλλά πρώτα-πρώτα στην κοινωνία για τομές και δίκαιες μεταρρυθμίσεις, διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για την οικονομία, την βιωσιμότητα, την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση που θα βασίζεται στην προστασία και διαχείριση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου. Ελάτε, σας χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε και εμείς.
Διαβάστε την απόφαση για επανεκκίνηση του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων τον Δεκέμβριο 2012 στη Λαμία.
 

Εκδηλώσεις για τη χειραφέτηση των νέων, 5 Ιουλίου

Όραμα, αισιοδοξία και χειραφέτηση στη νεολαία για να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Στο δρόμο για το Συνέδριο Επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων, σειρά εκδηλώσεων Παρασκευή 5/7: Ενημερωτική εκδήλωση με Michael Bloss (Federation of Young European Greens): Χειραφέτηση των νέων, Jerry den Haan (European Youth Forum): Απασχόληση και νεολαία, Εύα Σαββοπούλου (Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες): Δικαιώματα και εκπαίδευση σε θέματα προσφύγων, Μανώλη Αφολάνιο - MC Yinka (Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικων Τεχνών ΑΝΑΣΑ): Πολυπολιτισμικότητα και νεολαία, Γιώργο Αντωνακάκη (Πρόεδρο και ιδρυτή του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΙΕΚΕΘ): Συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λήψη αποφάσεων. Και μετά Μουσική πορεία, διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα, στο Μοναστηράκι και στο Σταθμό Θησείου ΗΣΑΠ (μουσική από UBUNTU και BATUCA), με συνοδεία ζογκλέρ (Lazy Dayz). Το βράδυ, Συναυλίες στο Θησείο (πεζόδρομος Ερμού) με ΣΑΒΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & Primavera en Salonico και MILIKI XPRESS (Juju music). Διαβάστε τις 20 θέσεις για τη χειραφέτηση των νέων.

 
 
 
Σε Θράκη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα βρέθηκε, προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων και του ευρωβουλευτή τους Νίκου Χρυσόγελου, η Elizabeth May, επικεφαλής και βουλευτής των Καναδών Πράσινων. Στόχος η επίσκεψη των περιοχών όπου προωθείται η εξόρυξη χρυσού, η συζήτηση με τους κατοίκους και τους φορείς, η διαμόρφωση άμεσης εικόνας για το τι πραγματικά συμβαίνει σε σύγκριση με αυτά που ισχυρίζεται η καναδέζικη εταιρία για τα σχέδιά της στην Ελλάδα. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας διεθνοποίησης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και πολιτικών διαστάσεων της προωθούμενης εξόρυξης χρυσού που ξεκίνησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζοντας τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται. Πρόσφατα παραδείγματα αυτών των προσπαθειών αποτελούν η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα της Χαλκιδικής στο Ευρωκοινοβούλιο με πρόσκληση του Νίκου Χρυσόγελου (διαβάστε σχετικά εδώ) καθώς και η επίσκεψη της συμπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων Rebecca Harms στη Χαλκιδική (διαβάστε σχετικά εδώ).
 
Συμπαράσταση από τον Καναδά ενάντια στις εξορύξεις χρυσού - Elizabeth May: «Η δουλειά μου για το χρυσό τώρα αρχίζει!»
Συνέντευξη Τύπου με θέμα την εξορυκτική δραστηριότητα εταιρειών χρυσού καναδικών συμφερόντων στη βόρεια Ελλάδα, έδωσε στη Θεσσαλονίκη η Ελίζαμπεθ Μέι, επικεφαλής των Καναδών Πράσινων και βουλευτής του καναδικού Κοινοβουλίου. Η Ελίζαμπεθ Μέι αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στο Πέραμα Έβρου αλλά και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου περιηγήθηκε στις περιοχές εξόρυξης, συναντήθηκε με φορείς, κατοίκους, εκπροσώπους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία κι επισκέφθηκε την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Η Πράσινη βουλευτής εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους αγώνες ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις και τη μεταλλουργία χρυσού και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην καναδική κοινή γνώμη και το Κοινοβούλιο τα προβλήματα που δημιουργούνται και το άσχημο κλίμα εναντίον εταιρειών καναδικών -κατά κύριο λόγο- συμφερόντων.
 
Μπλόκο για την Καναδή βουλευτή στις Σκουριές!
Σε συνέχεια των εκπλήξεων που συνάντησαν στο δάσος οι πράσινοι ευρωβουλευτές Rebecca Harms και Νίκος Χρυσόγελος κατά την προσπάθεια τους να επισκεφθούν το χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες της εταιρίας εξόρυξης χρυσού (μπλόκα από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και ιδιωτικής εταιρίας, συρματοπλέγματα, κάμερες παρακολούθησης κα), μια μπουλτόζα αποφάσισε να σκάψει ένα δρόμο εντελώς τυχαία την ώρα που επισκέπτονταν την περιοχή και το δάσος Σκουριών η καναδή βουλευτής των Πράσινων Elizabeth May, ενώ προηγουμένως η εταιρία είχε ανακαλέσει την άδεια επίσκεψης της επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά στις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές με την αιτιολογία ότι συμμετείχαν και πολίτες της Ιερισσού.
  • Δείτε το βίντεο από την ομιλία της Elizabeth May στους συγκεντρωμένους έξω από τις εγκαταστάσεις
  • Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Μέι στο Στρατώνι και στις Σκουριές
 
Διεθνής συνάντηση στην Ιερισσό για την εξόρυξη χρυσού
Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στην Ιερισσό Χαλκιδικής μίλησε η βουλευτής και επικεφαλής των Καναδών Πράσινων Elizabeth May, μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους της χώρας της. Η May τάχθηκε ενάντια στην επένδυση και τόνισε πως οι Καναδοί είναι άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες για το περιβάλλον που έχουν και οι Έλληνες. «Είμαστε άνθρωποι σαν και σας και δε μας εκφράζει η στάση των καναδικών συμφερόντων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Έχετε την αλληλεγγύη μας στους μη βίαιους αγώνες σας», κατέληξε. Στη μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, μίλησαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωποι των Βούλγαρων Πράσινων και μέσω skype από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
 
Στην Θράκη για τον χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May
Στη Θράκη βρέθηκε η βουλευτής Καναδά και επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων του Καναδά Elizabeth May τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013. Η κ. May επισκέφθηκε την περιοχή ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδική εταιρία σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης και σε συνέχεια μιας γενικότερης επίσκεψης στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλες τις περιοχές που απειλούνται από τις εξορύξεις χρυσού.
 
 
Ξεπουλιέται και ο αιγιαλός σε περιοχές Natura 2000;
Το ζήτημα της αξιοποίησης δημόσιας παράκτιας έκτασης 183 στρεμμάτων της περιοχής «Χρυσή Αμμουδιά», στο νησί της Θάσου, η οποία περνά στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, θέτει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατάτμηση της περιοχής του αιγιαλού σε κομμάτια των 10-20 στρεμμάτων και την εκποίησή τους με διαδικασίες Fast Track, κατά παράβαση κάθε πολεοδομικής και περιβαλλοντικής πρόβλεψης.
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!
Το ζήτημα των καταστροφών που προκαλούν παρεμβάσεις και δραστηριότητες μέσα σε περιοχή NATURA στον υγρότοπο του Άγιου Μάμα Χαλκιδικής, χωρίς το ΥΠΕΚΑ να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, φέρνει εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του, ο Νίκος Χρυσόγελος . Το ΥΠΕΚΑ και για τη φετινή χρονιά έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας στην ακτή της παραλίας του Αγ. Μάμα, παρόλο που το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξε σωρεία παραβάσεων εντός της προστατευόμενης περιοχής, όπως αποδεικνύουν οι εκθέσεις αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ν. Προποντίδας, ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής είχε εισηγηθεί την παύση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού κατά τα επόμενα έτη.
 
 
Η δημόσια τηλεόραση να επιστρέψει από το "μαύρο"!
Πρωτοβουλία για το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα, ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι. Η Rebecca Harms, συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πράσινων και οι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και Isabelle Durant, διοργάνωσαν την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, εκδήλωση με θέμα «η δημόσια τηλεόραση επιστρέφει από το ‘μαύρο’».
 
Αναίρεση της μνημονιακής δέσμευσης για ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ - Πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου στο Ευρωκοινοβούλιο
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Κ. Νικολάου της «Κίνησης 136» με θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην Ελλάδα και την χρήση του νερού ως δημόσιο αγαθό. Η «Κίνηση 136» δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2011, με στόχο τη διακοπή των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και την οργάνωση των πολιτών σε συνεταιρισμούς για τον κοινωνικό έλεγχο στις υπηρεσίες νερού.
 
Ημερίδα “Το νερό είναι οικολογικό και δημόσιο αγαθό”
Δημόσια συζήτηση με θέμα "Το νερό είναι δημόσιο αγαθό" πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες) την Πέμπτη 27.6.2013, που διοργάνωσαν οι πράσινοι ευρωβουλευτές Heide Rühle (Γερμανία), Νίκος Χρυσόγελος (Ελλάδα), Karim Zéribi (Γαλλία). Βασικοί ομιλητές ήταν ο Κώστας Νικολάου (Κίνηση 136, Ελλάδα), ο Jan Willem Goudriaan (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών "Right2water"), η Leslie Franke και ο Herdolor Lorenz (δημιουργοί του ντοκυμαντέρ 'Water makes money') καθώς και ο Luís Babiano (από το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ισπανία)...
 
Η στήριξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των συνεταιριστικών τραπεζών κλειδί για την αντιμετώπιση της κρίσης
“Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων σε χώρες που βρίσκονται σήμερα σε κρίση, όπως η Ελλάδα είναι περισσότερο αναγκαία ποτέ, έτσι ώστε οι χώρες αυτές να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία που έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Όμως δυστυχώς διαπιστώνουμε διαρκώς ότι στην Ελλάδα οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις συναντούν μεγάλα εμπόδια.” Αυτά δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Στρασβούργο.
 
Κεφαλλονιά, νησί ειρήνης, αλληλεγγύης και διαλόγου
Η ιστορία, ακόμα και όταν αυτή αφορά σε δυο στιγμές πόνου και καταστροφής σε ένα μικρό νησί, όπως η Κεφαλλονιά, μπορεί να μας διδάξει το πώς πρέπει να διαμορφώσουμε το κοινό Ευρωπαϊκό μας μέλλον. Αυτός ήταν ο στόχος της ημερίδας με θέμα «Κεφαλλονιά, ένα νησί ειρήνης, αλληλεγγύης και διαλόγου• η ιστορία οδηγεί στο κοινό Ευρωπαϊκό μας μέλλον» που συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος, Άννυ Ποδηματά και Γιώργος Παπανικολάου (Ελλάδα), Roberta Angelilli, Gianni Pitella (Ιταλία) και Rebecca Harms (Γερμανία). Οι εκδηλώσεις είχαν τεθεί υπό την αιγίδα του Martin Schulz, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος μίλησε και στην ημερίδα, ενώ οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Αντιδημάρχου Ε. Κεκάτου.
 
Δώστε στη νεολαία μια ευκαιρία!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Τα κράτη μέλη θα συζητήσουν την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση της Νεολαίας, ένα νέο εργαλείο χρηματοδότησης με προϋπολογισμό 6 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την υποστήριξη των περιφερειών με ποσοστά ανεργίας των νέων πάνω από 25 %, προς υλοποίηση της Εγγύησης για τη Νεολαία. Το Σύστημα της Εγγύησης για τη Νεολαία είναι μια Πράσινη πρόταση που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 και υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις αρχές του τρέχοντος έτους. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει ότι όλοι οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών θα λαμβάνουν μια καλής ποιότητας προσφορά εργασίας, συνέχιση εκπαίδευσης, μαθητεία ή πρακτική άσκηση εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ανεργίας. Όπως εφαρμόζεται, οι Πράσινοι το θεωρούν καλό αλλά όχι επαρκές βήμα.
 
Συνελήφθη να διαβάζει...
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκδοτών (FEP) ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, τη δεύτερη έκδοση της καμπάνιας Get caught reading, με στόχο την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης. Η εκστρατεία περιλαμβάνει φωτογραφίες ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων, διαβάζοντας ένα αγαπημένο τους βιβλίο. Ο Νίκος Χρυσόγελος έστειλε τη φωτογραφία του διαβάζοντας το βιβλίο του συγγραφέα Tim Jackson με τίτλο "Ανάπτυξη χωρίς Ευημερία", μαζί με ένα σύντομο κείμενο, εξηγώντας γιατί επέλεξε αυτό το βιβλίο.

 
 
 
Συνεταιριστικές τράπεζες: Ένα βιώσιμο εναλλακτικό τραπεζικό μοντέλο την εποχή της κρίσης;
Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και συνεταιριστικών τραπεζών από την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών μπορεί να συμβάλει στις αναγκαίες αλλαγές στις ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες αλλά και στο θεσμικό – κανονιστικό πλαίσιο και στην καλύτερη κι αποτελεσματικότερη οργάνωση των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών, ώστε να αναλάβουν πιο ουσιαστικό ρόλο στο πλαίσιο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των υπό δημιουργία κοινωνικών συνεργατικών / συνεταιριστικών επιχειρήσεων αλλά νέων που θέλουν να αυτό-απασχοληθούν», είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Συνεταιριστικές τράπεζες: Ένα βιώσιμο εναλλακτικό τραπεζικό μοντέλο την εποχή της κρίσης;», που διοργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και ελληνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Δείτε όλα τα βίντεο από την εκδήλωση.
 
Αώος, Πηγή ζωής για τη Φύση και τον Άνθρωπο
“Το σχέδιο εκτροπής του Αώου, όποια αιτιολογία και αν προβάλλεται, είναι παράλογο, αντίθετο στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τη διαχείριση των υδατικών πόρων και των εθνικών πάρκων όπως έχουν τεκμηριώσει πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, επιστήμονες και η Κίνηση πολιτών ενάντια στην εκτροπή του Αώου", τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χρυσόγελος μιλώντας στην ημερίδα " Αώος, πηγή ζωής για τη φύση και τον άνθρωπο", που οργάνωσε η "Κίνηση για την προστασία του Αώου", στην Βοβούσα, το Σάββατο 29 Ιουνίου. Ακούστε την ομιλία του Νίκου Χρυσόγελου.
 
Μια εναλλακτική πρόταση για την αναζωογόνηση της Β. Πίνδου
Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώθηκαν στην Βοβούσα στις 29 Ιουνίου, παράλληλα με την ημερίδα για την προστασία του Αώου: εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ταινιών, μουσική βραδιά, πεζοπορία και ξενάγηση στην περιοχή, φιλοξενία στο καταφύγιο αλλά και σε ξενώνες και σπίτια της περιοχής. Ο Νίκος Χρυσόγελος και οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν υποστηρικτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε ένα καταστροφικό σχέδιο αναδείχτηκαν έτσι και στην καλύτερη και πραγματικά δημιουργική αντιπρόταση για το μέλλον, την απασχόληση και την οικονομία της περιοχής. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ και τα σχετικά βίντεο εδώ και εδώ.
 
 
Συζήτηση για το Ευρωκοινοβούλιο, τα νησιά, το ρόλο των πολιτών
Συζήτηση του Νίκου Χρυσόγελου και του αντιδημάρχου Κεφαλλονιάς Ευάγγελου Κεκάτου με τον Νικόλα Σενσίνι για το Ευρωκοινοβούλιο, την Ευρώπη, τα νησιά και τις δυνατότητές τους, για το ρόλο των πολιτών.
 
Συζήτηση για την τραπεζική ένωση στην Αθήνα
Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τραπεζική ένωση και τις αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα που οργανώθηκε από τον Νίκο Χρυσόγελο στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή των πράσινων ευρωβουλευτών Izabelle Durant και Philippe Lamberts, καθηγητών πανεπιστημίου, εκπροσώπων του τραπεζικού συστήματος και της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
 
 
03
IOYΛ
Παροικιά Πάρου Προβολή από την Πολιτική Κίνηση Πάρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Οικολόγων Πράσινων της ταινίας “Κοινωνική Οικονομία, Εναλλακτική Λύση” και συζήτηση με θέμα “Τοπικές ποικιλίες, τοπικά προϊόντα και κοινωνική οικονομία”, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Πάρου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
05
IOYΛ
Αθήνα Εκδηλώσεις, συζητήσεις, street events “για τη χειραφέτηση των νέων, για τους νέους, από τους νέους”, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων και οργανώσεων νέων.
 
6-7
IOYΛ
Αθήνα Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων για μια νέα αρχή, για επανεκκίνηση.
 
13
IOYΛ
Ρέθυμνο Συμμετοχή ως ομιλητής στο περιφερειακό συνέδριο πολιτών που διοργανώνει το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 
18
IOYΛ
Πάτμος Συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, συνάντηση με φορείς της Πάτμου.
 

 

Last modified on Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 19:35