12 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για το τι έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο τον διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου. Από το επόμενο τεύχος το ενημερωτικό Δελτίο θα περιλαμβάνει περισσότερες ειδήσεις και πληροφορίες για το τι συζητιέται κι αποφασίζεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όχι μόνο για τις δικές μας δραστηριότητες.
Από τις 2 Φεβρουαρίου 2012 ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων είναι ο Νίκος Χρυσόγελος, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, με βάση όσα είχαν υποσχεθεί για εναλλαγή προεκλογικά.
Περιεχόμενα:
 
 
Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ευρωβουλευτή
«Αναλαμβάνω από σήμερα ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της εναλλαγής για την οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, τον πρώτο Έλληνα πράσινο ευρωβουλευτή. (…) Μεγάλο είναι, επίσης, το βάρος συνέχισης του σημαντικού έργου που έχει προηγηθεί από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο αλλά και συστηματικής συνεργασίας με την υπόλοιπη ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελούν δύναμη ελπίδας για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ιδιαίτερα αυτές που βιώνουν τη βαθιά κρίση».
Δείτε περισσότερα και για τις πολιτικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα και τι δεν θα κάνει ο Νίκος Χρυσόγελος...
 
Στο πλαίσιο της εναλλαγής, ο Νίκος Χρυσόγελος αντικαθιστά τον Μιχάλη Τρεμόπουλο
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος παρουσίασε στοιχεία της πετυχημένης θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Νίκος Χρυσόγελος, που τον αντικαθιστά ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της δικής του θητείας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εναλλαγή προσώπων σε θέσεις ευθύνης εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα από τους Οικολόγους Πράσινους.
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου. Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Ν. Χρυσόγελου
 
 
Ο Νίκος Χρυσόγελος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου
Ομόφωνη η εκλογή του Νίκου Χρυσόγελου ως 4ου αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίαση της στις Βρυξέλλες στις 27/2/2012. Η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Μ. Τρεμόπουλου, στις αρχές του μήνα, στο πλαίσιο της εναλλαγής και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Χρυσόγελο.
 
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή προσφεύγει στα δικαστήρια εναντίον των υπουργών για την άρνησή τους να δεχτούν αύξηση μισθών των εργαζομένων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Court of Justice) εναντίον της άρνησης του Συμβουλίου των Υπουργών να συμφωνήσουν στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΕΕ.
 
Αναγκαία μια συνεκτική πολιτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους
Το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη έθεσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
Δείτε την τοποθέτηση σε βίντεο.
 
Τα μέτρα που προωθούνται οδηγούν σε αδιέξοδο
Το αδιέξοδο των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την ανάγκη ανάπτυξης μιας εναλλακτικής πολιτικής που να είναι ισορροπημένη οικονομικά και κοινωνικά, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, στην τοποθέτηση που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Δείτε την τοποθέτηση σε βίντεο.
 
 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θέμα της ελληνικής κυβέρνησης ο ΦΠΑ στα νησιά
Στην Ελλάδα πετάει το μπαλάκι τυχόν κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ο επίτροπός της ΕΕ κ. Šemeta σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Μ. Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Στην απάντηση της Επιτροπής, που παραδόθηκε στο νέο ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, τονίζεται ότι όσον αφορά στην απόφαση του μέτρου μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά «εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να αποφασίσουν κατά πόσο θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση της» καθώς η ίδια δεν παίρνει θέση σε αυτό το θέμα.
 
Ελλάδα: Από τους χειρότερους μαθητές στην ΕΕ σε θέματα αποβλήτων
“Η Ελλάδα είναι από τους χειρότερους μαθητές στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων - η τελευταία από τα παλιά κράτη μέλη -, πετάει πάνω από το 75% των στερεών αποβλήτων της σε χωματερές ή σε ΧΥΤΑ, κρατάει ακόμα σε λειτουργία Χώρους Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ενώ δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που υπάρχουν για υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων (αλλά και γενικότερα για βιοποικιλότητα και προστασία του περιβάλλοντος), αν και έχει αποδειχθεί ότι η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα και η ανακύκλωση μπορεί να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να συνεισφέρουν κατά πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, σε συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας κι Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Επίθεση στην κοινωνική βιωσιμότητα ή αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών;
Το ζήτημα της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και της ανάγκης να υπάρξει εναλλακτική λύση για αποτελεσματική παροχή των προσφερόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων, φέρνει με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 27/2/2012, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
 
Εκπαίδευση παιδιών Ρομά στο Νομό Καρδίτσας
Ερώτηση κατέθεσε ο Ν. Χρυσόγελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα ποβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των Ρομά στο Νομό Καρδίτσας
 
 
Στοπ στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό! Μητροπολιτικό Πάρκο τώρα!
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ένωσε τη φωνή του από κοινού με αρκετούς ευρωβουλευτές των Πράσινων καθώς και της Αριστεράς (συνολικά 33), μεταξύ των οποίων και ο συμπρόεδρος του Ευρωπαïκού Πράσινου Κόμματος, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκυ, ζητώντας την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό.
 
«African Rising»: Ένα όραμα για την Αφρική
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος φιλοξένησε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες μια εκδήλωση για την Αφρική με τη συμμετοχή του NdabaMandela, συνιδρυτή, μαζί με τον άλλο εγγονό του Nelson Mandela, Kweku, του ιδρύματος "Africa Rising".
 
Δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση με καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, και η Rebecca Harms συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, κ. Β. Κορκίδη, μετά από αίτημα του τελευταίου. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ελληνική κρίση, στις ακολουθούμενες πολιτικές και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία καθώς και πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κρίση με αναζωογόνηση της οικονομίας, δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή.
 
Μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου για έξοδο από την κρίση
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των δύο Διαρκών Επιτροπών της Ελληνικής Βουλής, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz. Κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Σούλτς μετά την ομιλία του με τους επικεφαλής των ελληνικών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, δόθηκε η ευκαιρία στο Νίκο Χρυσόγελο να ζητήσει από τον κ Schulz μεγαλύτερη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στα θέματα αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης...
 
 
Υψηλός ο κίνδυνος για μη επίτευξη των στόχων έως το 2020, με πιθανότητα να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης
Γραπτές ερωτήσεις για την Έκθεση «Aνάλυσης της Bιωσιμότητας του Ελληνικού Xρέους» που διέρρευσε στην δημοσιότητα κατέθεσε ο Dany Cohn-Bendit προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι λανθασμένες προβλέψεις της Τρόικα και η ύφεση μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους όσο και τους Έλληνες πολίτες, δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
 
Όχι στην Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης (ACTA)
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχε στην πρόσφατη κινητοποίηση της ομάδας των Πράσινων έξω από το κτήριο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναλάβουν δράση ενάντια στην ACTA. Η ομάδα των Πράσινων εδώ και καιρό πραγματοποιεί εκστρατεία ενάντια στην συμφωνία, καθώς θεωρεί σκανδαλώδη την έλλειψη διαφάνειας σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξή της, ενώ προσπαθεί να πείσει τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες να λάβουν σοβαρά υπόψη την ολοένα αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών σχετικά με την υιοθέτηση και εφαρμογή της. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Δηλώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα από Πράσινους Ευρωβουλευτές
Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στη συζήτηση ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαρτίου, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων Daniel Cohn-Bendit δήλωσε ότι Η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίζει να γονατίζει τον ελληνικό λαό. Την ίδια μέρα, η Εύα Ζολύ δήλωσε από το Στρασβούργο ενόψει της άφιξής της στην Αθήνα ότι είναι αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό, και καταγγέλει τον εκβιασμό που ασκείται για την επιβολή μιας λιτότητας, θύμα της οποίας είναι οι πολίτες.
 
 
Ημερίδα Διαβούλευσης με θέμα «Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση κατασκευών, σε πράσινους τομείς και καινοτόμες κατασκευές»
Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος συμμετέχει σε ημερίδα διαβούλευσης με θέμα “Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση κατασκευών, σε πράσινους τομείς και καινοτόμες κατασκευές», που συνδιοργανώνουν το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 10.00 πμ, στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα υποβληθούν από το Νίκο Χρυσόγελο, στα πλαίσια πρωτοβουλίας - παρέμβασής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη στήριξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.
 
"Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014"
“Η οικολογική αναγέννηση των πόλεων, είναι μέρος της λύσης για διέξοδο από την κρίση”, δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως “πράσινης πρωτεύουσας” για το 2014. Ο Νίκος Χρυσόγελος στην ομιλία του τόνισε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για “πράσινη πρωτεύουσα” το 2014 γιατί ο στόχος αυτός θα τη βοηθήσει να αποκτήσει μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για την κατάσταση της πόλης από περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη καθώς και να διαμορφώσει και να προωθήσει ένα σχέδιο αλλαγών με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη νέων, βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά και ευκαιριών απασχόλησης. Δείτε σε βίντεο την εισήγηση του Ν. Χρυσόγελου.
 
Συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, η συν-εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη φορολογική μεταρρύθμιση. Δείτε σε βίντεο δηλώσεις στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
 
Η προστασία του περιβάλλοντος ευκαιρία για συνεργασία, ειρήνη και βιώσιμη οικονομία για τα Δυτικά Βαλκάνια
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, συμμετείχε ως εισηγητής σε κοινοβουλευτικό σεμινάριο στο Σεράγεβο (23-24/2/2012), σχετικά με τις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία και βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες σε θέματα περιβάλλοντος. Στο σεμινάριο συμμετείχαν κυρίως ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι των κοινοβουλίων των Δυτικών Βαλκανίων.
 
Η Εφαρμογή της Οδηγίας-Πλαίσιο 2000/60 για τα Νερά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου η ημερίδα διαβούλευσης για την πορεία εφαρμογής της Οδηγίας-Πλαίσιο 2000/60 για τα Νερά στη χώρα μας. Την ημερίδα διοργάνωσε ο νέος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και συμμετείχαν πλήθος εκπρόσωπων από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, ερευνητικά ινστιτούτα, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υδάτων, την Ομάδα Νερών των Οικολόγων Πράσινων, ΜΚΟ και συλλογικούς φορείς, αλλά και ιδιώτες επιστήμονες και τεχνικοί.
 
Συνέντευξη τύπου της Eva Joly
Η Eva Joly, ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές, γνωστή αγωνίστρια ενάντια στην διαφθορά και την οικονομική απάτη σε διεθνές επίπεδο παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές και τη Γαλλίδα Πράσινη ευρωβουλευτή Karima Delli που τη συνοδεύει. Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο.
 
Συνάντηση Νίκου Χρυσόγελου και αντιπροσωπείας Κυπρίων Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κυπριακού κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αποτελούμενη από την Ιωάννα Παναγιώτου, Γεν. Γραμματέα του κινήματος και την Εύη Θεοπέμπτου εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα είχε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Κώστας Διάκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και εκπρόσωπος του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στην Ελλάδα.
 
15η Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου
Ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος του «Οικολογικού Ανέμου» κι Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων μιλώντας κατά τη συζήτηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ευρώπη 2020 στην 15η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου επισήμανε ότι χρειάζεται εμβάθυνση του διαλόγου, αυτοκριτική του πολιτικού προσωπικού για την αποτυχία επίτευξης της κοινωνικής συνοχής και σύγκλισης, παρά τα τεράστια ποσά που διατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και διαμόρφωση ενός σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης με πυλώνες τη βιωσιμότητα, την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση.
 
Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στο Βερολίνο – Επαφές και συμμετοχή σε Συνέδριο
Στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για την ελληνική κρίση, που διοργάνωσαν στις 23 και 24 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, το πράσινο Ινστιτούτο Heinrich Boell Stiftung και το Frei Universitaet, συμμετείχε, ως ένας από τους εισηγητές, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων από τις αρχές Φεβρουαρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ. Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, από το Βερολίνο αλλά και άλλες περιοχές της Γερμανίας, συμμετείχαν ως εισηγητές οικονομολόγοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι επιμελητηρίων, διπλωμάτες κα.
 
 
Η Ελληνική Κρίση και η Πράσινη Έξοδος από την Κρίση
Κείμενο στα αγγλικά του Ν. Χρυσόγελου για την ελληνική κρίση και προτάσεις διεξόδου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Το Μνημόνιο αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτικές
Συνέντευξη στην εφημερίδα Δήμοκρατική της Ρόδου. “Άλλο ένα επεισόδιο σε μια λάθος πορεία χαρακτηρίζει τις τελευταίες εξελίξεις και τις παλινωδίες με τη συνεδρίαση του Eurogroup”, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Χρυσόγελος. Σε συνέντευξή του ο N. Χρυσόγελος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται έχουν αποτύχει και χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με πρωτοβουλία της κοινωνίας.
 
Δήλωση του Ν. Χρυσόγελου για τα νέα μέτρα και την κρίση
Η δήλωση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελου για τα νέα μέτρα και την κρίση, όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.
 
Συνέντευξη στο Flash με αφορμή την επίσκεψη της Eva Joly
Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο Flash με αφορμή την επίσκεψη της Eva Joly, ευρωβουλευτή και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές.
 
7- 9 Μαρτίου 2012, Βρυξέλες
Κοινωνικές - συμμετοχικές επιχειρήσεις και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

O ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνει αυτή την εκδήλωση με στόχο να φέρει ομάδες πολιτών, επαγγελματικές ενώσεις, φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστήμονες κ.α. που είτε έχουν ξεκινήσει, είτε ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κοινωνικές-συμμετοχικές επιχειρήσεις για αξιοποίηση ΑΠΕ, σε επαφή με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο σε ευρωπαïκό επίπεδο, την πλούσια εμπειρία από παρόμοιες επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς και τις πιθανές πηγές και μηχανισμούς χρηματοδότησης για τέτοιες προσπάθειες.
 
10 Μαρτίου, Πειραιάς
Hμερίδα διαβούλευσης με θέμα “Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση κατασκευών, σε πράσινους τομείς και καινοτόμες κατασκευές»

Ώρα 10.00 πμ, στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Καραίσκου 111 – Δείτε σχετικά την πρόσκληση και τον χάρτη της περιοχής).
 
19 Μαρτίου, Βρυξέλες
Συνάντηση ελλήνων πράσινων από χώρες της Ευρώπης στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου
 
27 Μαρτίου, Αθήνα
Την Αθήνα επισκέπτονται ως προσκεκλημένοι του Νίκου Χρυσόγελου οι συμπρόεδροι των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς για να διερευνήσουν σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και την στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα συμμετάσχουν σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα: διέξοδος από την κρίση".
 
30 Μαρτίου, Αθήνα
Συμμετοχή στο στρογγυλό τραπέζι στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Εταιρίας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR), «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης: Ποιες οι αλλαγές, για ποιες νέες ανάγκες», ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Αθήνα.
 
Last modified on Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 10:14