04 Μαρτίου 2011

Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011

Δίμηνο αυτό το Ενημερωτικό Δελτίο φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται για το τι κάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
  1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
  4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
 
1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
SIEMENS: να μην επιτραπεί η συγκάλυψη των ενόχων

Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου επισημάνθηκε η ευρωπαϊκή διάσταση του σκανδάλου της SIEMENS, ως βάναυσης παραβίασης των κανόνων ισότητας στον ανταγωνισμό και ζητήθηκε παρέμβαση της Κομισιόν προκειμένου η εταιρία να πιεστεί να αποκαλύψει τα ονόματα πολιτικών προσώπων, στελεχών του δημόσιου τομέα και κομματικών σχηματισμών, που πήραν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας για υποθέσεις διαφθοράς.
 
Κρήτη: στο Ευρωκοινοβούλιο το λατομείο γύψου στο Ελαφονήσι

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τέθηκε το θέμα της παράνομης έγκρισης για λατομείο γύψου με εκρηκτικά σε απόσταση αναπνοής από το Ελαφονήσι στη Νοτιοδυτική άκρη της Κρήτης, προστατευόμενη περιοχή μεγάλης οικολογικής και τουριστικής σημασίας.
 
Να κλείσει κάθε παράθυρο για τις διοξίνες

Το θέμα της πρόσφατης διατροφικής κρίσης, με τις διοξίνες στη Γερμανία, επανέφερε με ερώτησή του ο Μ. Τρεμόπουλος προς την Κομισιόν την πρόταση για πλήρη απαγόρευση της χρήσης ανακυκλωμένων ελαίων και λιπών ως πρώτης ύλης στην παραγωγή ζωοτροφών, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική υπήρξε για μια ακόμη φορά η «πύλη» από όπου πέρασαν στην τροφή εκατομμυρίων Ευρωπαίων οι εξαιρετικά επικίνδυνες αυτές τοξικές ενώσεις.
 
Πόσο προστατεύονται οι προστατευόμενες περιοχές;

Με αφορμή την υπαναχώρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος από τη ρύθμιση που αύξανε από 4 σε 10 στρέμματα το όριο αρτιότητας για εκτός σχεδίου δόμηση στις προστατευόμενες περιοχές, ο Μ. Τρεμόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν όπου επικαλείται την Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43 για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων. Η συγκεκριμένη οδηγία αποτελεί τη βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές και το πανευρωπαϊκό δίκτυο NATURA.
 
Εθνικός Δρυμός Οίτης: έκθετος σε μεταλλευτικές απειλές, από αδιαφορία για την οριοθέτησή του

Στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα της πολύχρονης αδιαφορίας των ελληνικών κυβερνήσεων να οριοθετήσουν και να προστατέψουν αποτελεσματικά τις περιφερειακές ζώνες του Εθνικού Δρυμού Οίτης, αδιαφορίας που ανοίγει το δρόμο για μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές του βουνού.
 
Γιατί η Ελλάδα κλείνει το δρόμο στην κλωστική κάνναβη;

Τα αδικαιολόγητα εμπόδια και τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας, έφερε στο ευρωκοινοβούλιο ο Μ. Τρεμόπουλος, με ερώτησή του προς την Κομισιόν, η οποία και έδωσε σχετική απάντηση.
 
Η αιχμαλωσία των δελφινιών δεν πρέπει να έχει θέση στην Ευρώπη

Απαράδεκτη η αιχμαλωσία δελφινιών και άλλων κητωδών, και η κατάργηση των δελφιναρίων όπου κρατούνται για εμπορική εκμετάλλευση. Έχοντας ήδη ζητήσει την απαγόρευση της εκμετάλλευσης και αιχμαλωσίας κητωδών στη χώρα μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουν θέμα ευρωπαϊκής νομοθεσίας και καλούν την Ε.Ε. να πάρει θέση για το θέμα.
 
Τι κι αν γκρεμίζονται τα τείχη; Στην Ελλάδα μόλις χτίζονται!

Δύο δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τις τότε πανηγυρικές εξαγγελίες τους ότι δεν θα ξαναχτιστούν τείχη στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει θέση για το νέο τείχος στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 
Συμμόρφωση-παρωδία για την αμειψισπορά

Ως συμμόρφωση-παρωδία, που συνεχίζει την καταστροφή των φυσικών πόρων της ελληνικής γεωργίας, σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή της αμειψισποράς στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής υποχρέωσης για διατήρηση των επιπέδων της οργανικής ύλης του εδάφους.
 
Αποκατάσταση του «ξύλινου ορφανοτροφείου» της Πόλης: υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια

Άκρως θετική είναι η απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για την αποκατάσταση του παλιού ελληνικού Ορφανοτροφείου, στην Πρίγκηπο της Πόλης. Το ιστορικό συγκρότημα, που επιστράφηκε πρόσφατα στο Πατριαρχείο από το τουρκικό κράτος μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θεωρείται το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ευρώπης και χρειάζεται επείγουσες και πολυδάπανες παρεμβάσεις για να διασωθεί από την κατάρρευση. Στο χώρο του Ορφανοτροφείου, το Πατριαρχείο σχεδιάζει να λειτουργήσει διεθνές διαθρησκευτικό και περιβαλλοντικό κέντρο.
 
Για τους αντιρρησίες συνείδησης

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης στην Ελλάδα κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Δείτε τον Χάρτη για την άρνηση στράτευσης στην Ευρώπη
 
Εμπορική συμφωνία με χώρες Mercosur: ανεπαρκείς οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της Κομισιόν

Στην απάντησή της η Κομισιόν αποφεύγει να τοποθετηθεί για ενδεχόμενα μέτρα προστασίας των Ευρωπαίων αγροτών και της διατροφικής ασφάλειας της Ευρώπης. Διευκρινίζει όμως ότι στη Συμφωνία θα ενσωματωθούν ειδικές αναφορές για την προστασία των φυσικών πόρων και πως δεν θα υπάρξει καμία ελαστικοποίηση στις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων που ισχύουν σήμερα στην ΕΕ για τα τρόφιμα που θα εισάγονται από τις χώρες της Mercosur.
 
Τα φυσικά συστατικά δεν αθωώνουν πάντα τη βιομηχανία τροφίμων

Τα προβλήματα και τους κινδύνους από τη χρήση του λυκοπενίου ως χρωστικής σε βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, αναδεικνύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Σάμος: παράνομο λατομείο και ιδιωτικό λιμάνι, σε… προστατευόμενη περιοχή

Το θέμα των εκτεταμένων καταστροφών σε προστατευόμενη περιοχή της ΝΑ Σάμου από παράνομο λατομείο και εργοτάξιο εργοληπτικής εταιρίας, με επίσημη κάλυψη από υπηρεσίες της Νομαρχίας Σάμου, έφεραν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Τι συμβαίνει με τους ελληνικούς Ζωολογικούς Κήπους;

Με ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν δημοσιοποιούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τα συμπεράσματα-σοκ διεθνούς έκθεσης για τους ελληνικούς ζωολογικούς κήπους. Η έκθεση συντάχθηκε από το Born Free Foundation για λογαριασμό του ευρωπαϊκού δικτύου ζωοφιλικών οργανώσεων ENDCAP ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
 
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα βιολογικά απορρυπαντικά και καλλυντικά τώρα!

Ευρωπαϊκή νομοθεσία με κοινές προδιαγραφές για τα βιολογικά απορρυπαντικά και καλλυντικά, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Καμία παράταση στις «κλωβοστοιχίες» των πτηνοτροφείων

Πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει από το 2012 τη χρήση «κλωβοστοιχιών», ζητούν με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Βουλγαρία: Πόσο ανώδυνο είναι το σκι στο Μπάνσκο;

Εκτεταμένες περιβαλλοντικές καταστροφές σε περιοχές χιονοδρομικών κέντρων της Βουλγαρίας έθεσε ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος υπόψη της Κομισιόν. Περιοχές όπως το βουνό Πιρίν, στο οποίο βρίσκεται το γνωστό και σε πολλούς Έλληνες Χιονοδρομικό Κέντρο του Μπάνσκο και το βουνό Vitosha κοντά στη Σόφια, έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, αλλά υπάρχουν καταγγελίες από Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Βουλγαρίας για ελλιπή προστασία και σκανδαλώδη εύνοια προς τους ιδιοκτήτες των Χιονοδρομικών Κέντρων.
 
2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Δραματική επιβεβαίωση για την Κορώνεια!

Η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη ρύπανση της λίμνης Κορώνειας, ύστερα από σύσταση του Επιτρόπου, αρμόδιου για το περιβάλλον, Γιάνες Ποτότσνικ, ήταν κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι και ιδιαίτερα ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, με πολλαπλές ερωτήσεις και υπομνήματα προς το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν.
 
Ευρωπαϊκή πολιτική τουρισμού: να τονιστεί η διάσταση της βιωσιμότητας

Την εισήγησή του, εκ μέρους της ομάδας των Πράσινων, παρουσίασε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου για το σχέδιο γνωμοδότησης τηςεπιτροπής στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού.
 
Άμεση μείωση επιτοκίων για την Ελλάδα, ζητούν οι Πράσινοι

Με αφορμή τη εκταμίευση της δόσης των 6,5 δις του Μηχανισμού Στήριξης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Sven Giegold, ευρωβουλευτής των Γερμανών Πράσινων και συντονιστής των Πράσινων στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, έκαναν από το Στρασβούργο κοινή τοποθέτηση.
 
Ανάγκη αλλαγής του αγροτικού και καταναλωτικού μοντέλου

Την ανάγκη για υιοθέτηση συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και της ποιότητας στην παραγωγή τόνισε ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος στη διαβούλευση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος με θέμα την "Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία για την Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής".
 
Ευρωομόλογα: όρους «ακόμη πιο αυστηρούς από το μηχανισμό στήριξης» προαναγγέλλει ο Βαν Ρόμπαϊ

Το θέμα των ευρωομολόγων έθεσε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Βαν Ρόμπαϊ, σε ειδική συνεδρίαση της ομάδας των Πράσινων ευρωβουλευτών.
 
Να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ρομά από τους ναζί

Το Ευρωκοινοβούλιο μέσω του Προέδρου του κ. Μπούζεκ έκανε έκκληση προς την ΕΕ να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Ρομά που βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Ναζί. Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο Μ. Τρεμόπουλος ανέδειξε το έλλειμμα προστασίας των δικαιωμάτων των Ρομά στη σημερινή ΕΕ, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δημοσίευση σχετικής Έκθεσης που είχε παραγγείλει η Κομισιόν και βρίσκεται μήνες τώρα στα χέρια της.
 
Να πρασινίσει η Ευρωπαϊκή πολιτική μεταφορών

Ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για ένα «βιώσιμο μέλλον των μεταφορών» κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως εισηγητής της ομάδας των Πράσινων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η παρέμβαση αφορά τη συμβολή της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μεταφορών 2011-2020, με τίτλο «Για ένα Βιώσιμο Μέλλον των Μεταφορών».
 
Αυστηροί κανόνες για τα απόβλητα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών

Χάρη στην αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), θα προστατευτεί το περιβάλλον και θα εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι, αφού θα ενισχυθούν οι δεσμεύσεις των κρατών-μελών και θα κλείσουν τα κενά που έχουν οδηγήσει σε προβλήματα εφαρμογής των κανόνων. Σκιώδης εισηγητής της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για λογαριασμό των Πράσινων ήταν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
Φρένο στα ψευδεπίγραφα φάρμακα

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία η αναθεώρηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ, για την πρόληψη της εισόδου παραποιημένων φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού. Ο Μ. Τρεμόπουλος ήταν ο σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της ομάδας των Πράσινων και τοποθετήθηκε σχετικά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
 
3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
 
Ελληνο-Βουλγαρικό Πράσινο Μέτωπο

Περιοδεία σε περιοχές και ορυχεία της Βουλγαρίας, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σε παραπόταμους του Έβρου πραγματοποίησε ο Μ. Τρεμόπουλος. Δήμαρχοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Πράσινοι ακτιβιστές στη Νότια Βουλγαρία δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αρκετά από τα οποία είναι κοινά ή έχουν επιπτώσεις και στην ελληνική πλευρά και έχει θέσει ο Μ. Τρεμόπουλος στο ευρωκοινοβούλιο.
Δείτε πώς παρουσίασαν την είδηση τα Βουλγαρικά ΜΜΕ
Δείτε βίντεο με δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου
 
Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική: ναι, υπάρχει πράσινη αντιπρόταση

Την πρόσφατη «Διακήρυξη του Λουξεμβούργου», με τις πράσινες προτάσεις για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική εξόδου από την κρίση, παρουσίασε στα ελληνικά ο Μ. Τρεμόπουλος. Η διακήρυξη, που συνυπογράφεται από τους 4 ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν στο ευρωκοινοβούλιο τους Πράσινους για οικονομικά θέματα, καθώς και από την κοινοβουλευτική ομάδα των Πράσινων του Λουξεμβούργου, σκιαγραφεί την πρόταση των Πράσινων για κοινή Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική, ως απάντηση στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
 
Μαζι με τους πολίτες, ενάντια στους χρυσοθήρες, στην Ιερισσό

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, στηρίζοντας με συνέπεια τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στο Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός», παραβρέθηκε και χαιρέτησε στη διαμαρτυρία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην Ιερισσό, που μάταια περίμεναν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους σε μια διαβούλευση που έληξε πριν καν ξεκινήσει.
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην Ιερισσό
 
Βαντάνα Σίβα: Να κάνουμε αυτό που πρότεινε και ο Γκάντι

Συνάντηση με τη διεθνούς ακτινοβολίας Ινδή ακτιβίστρια και συγγραφέα Βαντάνα Σίβα και συζήτηση για τα αγροτικά θέματα σε παγκόσμιο επίπεδο είχε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η Βαντάνα Σίβα είναι γνωστή από τη συμμετοχή της σε Παγκόσμια Κοινωνικά Φόρουμ και από τις απόψεις της ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και υπέρ της παγκοσμιοποίησης της ελευθερίας των επιλογών.
 
Για την ηχορύπανση από το «Ελ. Βενιζέλος»

Διαβούλευση με τους κατοίκους, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και συζήτηση με Δημάρχους και μέλη Δημοτικών συμβουλίων της περιοχής των Μεσογείων στο Δημαρχείο Σπάτων-Αρτέμιδας με θέμα "Το Αεροδρόμιο 'Ελ. Βενιζέλος' και υιοθέτηση από την κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον θόρυβο" είχε ο Μ. Τρεμόπουλος.
 
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οικολογικής Κίνησης και της Οικολογίας Αλληλεγγύης


 
“Ενέργεια & Περιβάλλον” στην Κοζάνη

Ο Μ. Τρεμόπουλος πήρε μέρος μαζί με άλλους ευρωβουλευτές σε Φόρουμ Πολιτών στην Κοζάνη και ανάπτυξε το θέμα “Ενέργεια & Περιβάλλον”, με αναφορές στις ευρωπαϊκές και ελληνικές πολιτικές και την ανάγκη μιας πράσινης στροφής σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών.
 
Κοπής της πίτας των Βιοτεχνών

Στην πίτα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου παραβρέθηκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος
 
Μεταλλεία χρυσού: Μια απειλή για τη Χαλκιδική

Μαζική εκδήλωση με θέμα «Το νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. για τα Μεταλλεία Β.Α. Χαλκιδικής και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του», διοργάνωσε η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε με εισήγηση και ο Μ. Τρεμόπουλος.
«Kατεβάστε» τις εισηγήσεις ΕΔΩ. Δείτε τα σχετικά βίντεο.
 
Η «πρώτη» του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Η παλιά αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τα 71 μέλη, που κάποια στιγμή έμειναν να παρακολουθούν μια -όχι κι από τις ομηρικές- κόντρα ανάμεσα στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον περιφερειακό σύμβουλο της Οικολογίας -Αλληλεγγύης Μ. Τρεμόπουλο.
 
Να γίνουμε οι πολίτες μέρος της λύσης

Κοπή της πίτας των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης με την παρουσία εκπροσώπων κομμάτων και στελεχών της αυτοδιοίκησης.
 
Για να μην πνιγούμε σε μιά κουταλιά χρυσό !!!

Ο Μ. Τρεμόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση για την επένδυση μεταλλουργίας χρυσού στη Β.Α Χαλκιδική που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο και μίλησε για μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς υπάρχει μια προσπάθεια αποκλεισμού φωνών σε αυτή υπόθεση.
Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Μια αειφόρος προοπτική για τη γεωργία στην Α. Μεσόγειο

Η ανάγκη για προστασία της γεωργίας και των βασικών φυσικών της πόρων όπως το νερό και το έδαφος, είναι μια σημαντική προτεραιότητα και επιβάλλει την κοινή αντιμετώπιση, δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε ημερίδα για την αγροτική συνεργασία, στην Ιερουσαλήμ.
Διαβάστε την εισήγηση του Μ. Τρεμόπουλου
 
Κοπή πίτας στην Αθήνα

Εξαιρετική επιτυχία είχε η κοπή της πίτας για το 2011 από τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο στην Αθήνα, με μπόλικη συζήτηση και κατανάλωση μεζέδων και βιολογικού κρασιού!
 
Εκφοβιστική πρακτική της Αστυνομίας σε μη βίαιη δραστηριότητα

Προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών και δημιουργίας κλίματος κοινωνικής έντασης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σε ένα ανοιχτό βιωματικό εργαστήριο για τη μη-βίαιη δράση στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε και παρενέβη ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
Όχι στον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης

Σε άλλες μέρες συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών, παρά τις προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προχωρεί η διοίκηση Ψωμιάδη, ώστε να αποκλειστούν πέντε επικεφαλής και βασικά στελέχη παρατάξεων, που είναι και βουλευτές.
 
Ο Μ. Τρεμόπουλος στο Σεράγεβο

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος συμμετείχε στο Σεράγεβο με εισήγηση σε σεμινάριο για το ρόλο των κοινοβουλίων, όπου συμμετείχαν ευρωβουλευτές και βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
 
Η Κορώνεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Κατά τη συζήτηση της επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη της Οικολογίας Αλληλεγγύης με θέμα «Παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη ρύπανση της Κορώνειας» ο Μ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση της Λίμνης Κορώνεια είναι αποτέλεσμα του αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που ακολούθησε η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες κι αυτό καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα με την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.
 
Σε αυτό το καρναβάλι, κάνουμε πετάλι!

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι, που διοργανώθηκε την Τσικνο-Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου συμμετείχε ο Μ. Τρεμόπουλος, μαζί με πλήθος Θεσσαλονικιών.
 
Εισήγηση στη συνάντηση των Πράσινων της Μαύρης Θάλασσας

Στη συνάντηση του Δικτύου των Πράσινων των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, που έγινε στη Σόφια, ο Γ. Μπλιώνης παρουσίασε την εισήγηση του Μ. Τρεμόπουλου.
Δείτε περισσότερα για το συνέδριο του Δικτύου των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.
Διαβάστε την εισήγηση στα αγγλικά.
 
4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
 
Η τρόικα τορπιλίζει τις πρόωρες εκλογές;

Άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου που δημοσιεύτηκε στις 15/2 στο www.tvxs.gr
 
Η κακοποίηση των ευρωομολόγων

Σε άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τονίζεται η μετάλλαξη μιας πρότασης που αρχικά είχε κατατεθεί για να στηρίξει χώρες με πρόβλημα δανεισμού όπως η Ελλάδα, υιοθετήθηκε σχεδόν ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο και αποσιωπήθηκε από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μαζί με τις σχετικές παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων, σε μια προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι όσα ακολούθησαν ήταν μονόδρομος.
Και όπως δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία
 
Το Ευρωομόλογο είναι Μέτρο Αλληλεγγύης και όχι Συμπληρωματικό του Μνημονίου

Δήλωση-απάντηση του Μ. Τρεμόπουλου σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων στο Στρασβούργο για το θέμα των ευρωομολόγων.
Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Το όνομα δεν πρέπει να αναμιγνύεται στον Αξιό και στην Πρέσπα

Το κόμμα μας δεν υποστηρίζει τον εθνικισμό και αυτός δεν πρέπει να επηρεάσει την συνεργασία μας για το περιβάλλον δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Nova Maκedonija"
 
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης

Τοποθετήσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τρέχοντα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου. Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες μια κυβερνητικής πολιτικής λογιστικής, εξαρτημένης, κοντόθωρης και μιας πολιτικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μειωμένες ικανότητες, διαπλεκόμενη κι αδιαφανή.
 
Συνέντευξη στον Κ. Παρά στο Flash Radio της Αθήνας

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ
 
Στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Συζήτηση με τον Μ. Τρεμόπουλο στο δελτίο ειδήσεων του TV-100 για τη λίμνη Κορώνεια. Ο κ. Ψωμιάδης δήλωνε ότι «όλα πάνε καλά» και ότι «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μας δίνουν συγχαρητήρια», ενώ κατηγορούσε όσους του ασκούσαν κριτική. Τώρα που οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν και η Επιτροπή αποφάσισε να μην ανανεώσει, προς το παρόν, τη συγχρηματοδότηση για το σχέδιο δράσης στη λίμνη, ρίχνει αλλού τις ευθύνες.
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης
 
Οι 'Πράσινοι' είναι μια ευρωπαϊκή δύναμη ευθύνης

ΣΣυνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στον Ν. Ράπτη, που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο "Προοδευτική Πολιτική". Μιλάει για θέματα της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής, την οικονομία, τους πράσινους, τις σχέσεις με την εκκλησία κ.α.
 
Jet-Oil -25 χρόνια από το μεγαλύτερο βιομηχανικό ατύχημα στην Ελλάδα

Σοβαρές καταγγελίες, για έλλειψη μέτρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της Jet Oil, την περίοδο του ατυχήματος, διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «μόνο από τύχη η φωτιά δεν επεκτάθηκε στις γειτονικές δεξαμενές πετρελαιοειδών και υγραερίου ή στην αμμωνία».
Διαβάστε και κατεβάστε την έκδοση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Jet-Oil 25 χρόνια από το μεγαλύτερο βιομηχανικό ατύχημα στην Ελλάδα.
 
18 Ευρωβουλευτές συμπαραστέκονται στους 300 μετανάστες - απεργούς πείνας

Δημοσίευμα της Αυγής για την συμπαράσταση 18 Ευρωβουλευτών στους 300 μετανάστες - απεργούς πείνας μεταξύ των οποίων και ο Μ. Τρεμόπουλος
 
Last modified on Σάββατο, 05 Μαρτίου 2011 03:03