Print this page
07 Φεβρουαρίου 2013

Να εξαλείψουμε τη βία ενάντια σε γυναίκες και κορίτσια !

 

 

Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου: Η εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες

είναι υποχρέωση και των ανδρών 

1 δισεκατομμύριο πολίτες χορεύουν στις 14 Φλεβάρη ενάντια στη βία

 

http://onebillionrising.org/

 
Μία στις τρεις γυναίκες στον πλανήτη θα πέσει θύμα βιασμού ή ξυλοδαρμού στη διάρκεια της ζωής της, όχι κατ΄ ανάγκη από κάποιους αγνώστους, αλλά συχνά από κοντινούς της ανθρώπους. Η κακοποίηση ενός δισεκατρομμυρίου γυναικών δεν είναι απαράδεκτη μόνο από ηθική άποψη αλλά είναι και μια συνεχιζόμενη βαρβαρότητα που καταστρέφει τις ζωές δισεκατομμυρίων πολιτών.  Χρειαζόμαστε μια ειρηνική επανάσταση για εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια. Το θέμα αυτό πρέπει να είναι ψηλά στην προτεραιότητα των κοινωνιών, να μην κρύβεται, να μην κουκουλώνεται. Το μισό του πληθυσμού πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζει χωρίς φόβο σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή, σε κάθε χώρα. Και σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να είναι μόνες τους οι γυναίκες, πρέπει να συμμετέχουν και οι άνδρες, τουλάχιστον αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποχρέωση να συμβάλλουν σε μια κοινωνία που σέβεται και αναγνωρίζει τα δικαιώματα και του υπόλοιπου μισού πληθυσμού”, δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή την υπερψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, με μεγάλη πλειοψηφία, της έκθεσης για τον περιορισμό και την πρόληψη όλων των μορφών βίας ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια.
 
 
Αποφάσεις σαν κι αυτές του Ευρωκοινοβουλίου είναι σημαντικές αλλά από μόνες τους δεν θα κάνουν την αλλαγή. Οι Πράσινοι αλλά και εγώ προσωπικά καλούμε γυναίκες και άνδρες και στη δική μας χώρα να συμμετάσχουν στην μεγάλη παγκόσμια καμπάνια “One Billion Rising flashmob”, στην καμπάνια που στοχεύει στο να (ξε)σηκωθούν ένα δισεκατομμύριο πολίτες, γυναίκες και άνδρες, και να χορέψουν σε δημόσιους χώρους στις 14 Φεβρουαρίου ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Ένα δισεκατομμύριο γυναίκες βιάζονται, ξυλοκοπούνται, η απάντησή μας είναι 1 δισεκατομμύριο πολίτες χορεύουν για να σταματήσει αυτό. Ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους φορείς σε 189 χώρες. Η βία ενάντια στις γυναίκες πρέπει να είναι μη αποδεκτή, μπορεί να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει”.
 
 
Στις 29 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία των γυναικών ευρωβουλευτών των Πράσινων Isabelle Durant (αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου), Barbara Lochbihler, Franziska Brantner και Ulrike Lunacek οργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ένα χορευτικό δρώμενο σε συνεργασία με τη συγγραφέα και αρθρογράφο Eve Ensler, τη γυναίκα πίσω από τους The Vagina Monologues. Στο δρώμενο συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χρυσόγελος, που υποστηρίζει ενεργά την καμπάνια. 
 
 
Δείτε την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο Flashmob :
 
 
 
 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 17:42