14 Απριλίου 2012

Ομάδα εργασίας των Πράσινων για την ελληνική κρίση

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 27/3 στην Αθήνα οι συμπρόεδροι των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, συγκροτήθηκε «ομάδας εργασίας για την ελληνική κρίση». Η πρώτη συνάντηση της «ομάδας εργασίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου με την συμμετοχή της συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκκα Χαρμς, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, της Γενικής Γραμματέας της Ομάδας Βούλας Τσέτση, πρασίνων ευρωβουλευτών που χειρίζονται θέματα πράσινης οικονομίας, κοινωνικής συνοχής και απασχόλησης καθώς και επιστημονικών βοηθών τους. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει στις 18 Απριλίου στο Στρασβούργο.

Οι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο.  Δεν μένουν,όμως,στην κριτική. Έχουν οργανώσει πολλές συζητήσεις για την ελληνική κρίση, έχουν καλέσει για ακρόαση στελέχη της Κομισιόν καθώς και τον επικεφαλής της taskforceτης Κομισιόν για την Ελλάδα, κ Reichenbach. Η συγκρότηση της ομάδας εργασίας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο για την ελληνική κρίση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, όπου θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες προτάσεις για τομείς που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούν να αναπτυχθούν στην Ελλάδα με τρόπο συμβατό με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί βιωσιμότητας, προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής συνοχής αλλά και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Θα αξιοποιηθούν προς το σκοπό αυτό μελέτες και προτάσεις επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών καθώς και η τεχνογνωσία και η εμπειρία ευρωπαϊκών φορέων και των πράσινων ευρωβουλευτών σε διάφορους τομείςαλλά και το υλικό που κατέθεσαν οι 30 περίπου φορείς που συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι κατά την επίσκεψη στην Αθήνα των δυο συμπροέδρων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο

(http://www.chrysogelos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=927:the-round-table-of-business-and-social-organizations-with-danny-cohn-bendit-and-rebecca-harms&Itemid=67%E2%8C%A9=el)

Αργότερα, η ομάδα εργασίας θα επεκτείνει τη δουλειά και τις προτάσεις της εστιάζοντας και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βιώνουν την κρίση, ενόψει και την προγραμματιζόμενης επίσκεψης των Πρασίνων στην Πορτογαλία το φθινόπωρο 2012. Στην ίδια κατεύθυνση προγραμματίζονται κοινές πρωτοβουλίες και των πράσινων ευρωβουλευτών Νίκου Χρυσόγελου (Ελλάδα), RuiTavares(Πορτογαλία) και Raül Romeva i Rueda (Ισπανία) για την ανάδειξη των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και των ακολουθούμενων πολιτικών στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Last modified on Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 12:22