29 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου για έξοδο από την κρίση

Προτάσεις του Νίκου Χρυσόγελου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των 2 Διαρκών Επιτροπών της Ελληνικής Βουλής, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου μίλησε την Τρίτη 28/2 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. MartinSchulz.
           
Κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Σούλτς μετά την ομιλία του με τους επικεφαλής των ελληνικών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, δόθηκε η ευκαιρία στο Νίκο Χρυσόγελο να τον συγχαρεί για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την ελληνική Βουλή και να μιλήσει με τους έλληνες βουλευτές για το θέμα της ελληνικής κρίσης. Είχε επίσης την ευκαιρία να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο να συμμετάσχει θεσμικά το μόνο εκλεγμένο ευρωπαϊκό όργανο, το ευρωκοινοβούλιο, σε όλες τις αποφάσεις και τις πολιτικές που αφορούν την ελληνική κρίση και επηρεάζουν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και κατά συνέπεια το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών και της Ευρώπης. Είναι κάτι που θέτουν ήδη πολλοί ευρωβουλευτές, πιο έντονα οι Πράσινοι, με δεδομένο ότι πολλά από τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙ είναι αμφίβολο αν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτικές και σε κάθε περίπτωση δεν έχουν λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Η πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει ο Νίκος Χρυσόγελος, η ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά πρωτοβουλιών στο πλαίσιο ενός πνεύματος αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία. Μεταξύ άλλων:
 
       Έρχεται στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου για κοινή συνέντευξη τύπου με τον ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Νίκο Χρυσόγελο, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντάνυ Κον Μπεντίτ. Το βράδυ της ίδιας μέρας διοργανώνεται δημόσια εκδήλωση – διάλογος για την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση. Η επίσκεψη του Ντάνυ Κον Μπεντίτ καθώς και της Γενικής Γραμματέας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλας Τσέτση αποτελεί και μια έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης και στήριξης στους έλληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ενόψει των εθνικών εκλογών και της προσπάθειας να εκπροσωπηθούν στο εθνικό κοινοβούλιο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων.
 
       Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχθηκαν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές την αναλυτική ενημέρωση που ετοίμασε ο Νίκος Χρυσόγελος σχετικά με τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις τόσο της κρίσης όσο και των πολιτικών που προωθούνται, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας http://www.greens-efa.eu/greek-crisis-and-a-green-way-out-5430.html
 

Last modified on Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 17:21