07 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

flowers

Ανακοίνωση των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο:

Να σέβεται η ΕΕ τις δημοκρατικές διαδικασίες. Να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τις εκλογές, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Φιλίπ Λαμπέρτς, δήλωσε:

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να σέβονται τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα. Αντί για ανάμιξη και απειλές, οι ηγέτες της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δεσμευτούν να σεβαστούν πλήρως το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και να συνεργαστούν με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με στόχο να εξασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφώς προς το συμφέρον της ΕΕ και την αξιοπιστία της, καθώς και της Ελλάδας. Η κινδυνολογία περί Grexit είναι ανεύθυνη.»

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Rebecca Harms, σχολίασε:

«Ενώ είναι σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν στην Ελλάδα, είναι εξίσου σαφές ότι η μονόπλευρη και αδέξια προσέγγιση του προγράμματος προσαρμογής έχει επιδεινώσει τα προβλήματα και έχει οξύνει την κοινωνική δυσπραγία. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να επιφέρει την αναγκαία στροφή της οικονομίας της προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, την κυβέρνηση της και τους πολίτες της για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τελικά να δώσει στην Ελλάδα μια προοπτική για την έξοδο από την οικονομική κρίση, καθώς και να κάνει το χρέος της βιώσιμο. Όπως έχει η κατάσταση, από την αρχή της κρίσης, είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και μάλιστα, αναζωογονημένο μέλος.»

http://www.greens-efa.eu/greek-elections-13345.html

 

Greek elections

EU must respect democratic process and ensure Greece remains in Eurozone

Commenting on the situation in Greece and the response around Europe, Greens/EFA co-president Philippe Lamberts said:

«European governments and the EU institutions must respect the democratic process in Greece. Instead of meddling and threatening, EU leaders and the European Commission should commit to fully respect the outcome of the Greek elections and work with any democratically-elected government to ensure Greece remains a member of the Eurozone. This is in the clear interest of EU and its credibility, as well as Greece. Reckless talk of a Grexit is irresponsible».

Greens/EFA co-president Rebecca Harms commented:

«While it is clear that reforms remain necessary in Greece, it is equally clear that the one-sided and heavy-handed approach of the adjustment programme has compounded problems and accentuated social hardship. Greece needs a government that can bring about the necessary shift in its economy towards a more sustainable model. European governments and the EU institutions must support Greece, its government and citizens to ensure they can deliver this and finally give Greece a perspective for exiting the economic crisis and making its debt burden sustainable. As has been the case since the beginning of the crisis, it is in the common European interest that Greece remains as a revitalised member of the Eurozone".

Last modified on Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 00:48