04 Φεβρουαρίου 2014

Οι Πράσινοι προτείνουν τον Σνόουντεν για Νόμπελ Ειρήνης

Η ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε τον πληροφοριοδότη Edward Snowden για το βραβείο Ειρήνης Νόμπελ. Η υποψηφιότητα που κατατέθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει η Επιτροπή των βραβείων Νόμπελ (1) και υποστηρίχτηκε από όλους τους Πράσινους ευρωβουλευτές, καθώς αντιπροσωπεύει συμβολικά την υποστήριξή μας σε αυτόν και τις θαρραλέες πράξεις του.

Ο Edward Snowden ρισκάρισε την ελευθερία του για να αποκαλύψει τις συστηματικές καταπατήσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών από τις Αμερικάνικες και τις Ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες και τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια. Αυτή η θαρραλέα στάση πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς και όχι να ξεχαστεί η υπόθεσή του όσο βρίσκεται υπό κατάσταση ασύλου στην Ρωσία. 

Η ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προτείνει τον Σνόουντεν και για το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωκοινοβουλίου για την ελευθερία της σκέψης, καθώς ενώ όλοι αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά του στο να ανοίξουν τα μάτια μας στις μαζικές παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υποφέρει για την αποκάλυψη της αλήθειας. 

Η επιστολή υποψηφιότητας του Σνόουντεν βρίσκεται εδώ:http://www.greens-efa.eu/fileadmin/dam/Documents/Letters/2014-1-31_Snowden_Nobel_nomination.doc

____________________________________________________

(1)http://www.nobelprize.org/nomination/peace/index.html

Last modified on Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 14:28