08 Ιανουαρίου 2014

Μαγείρεψε την αλλαγή

Ο νέος πράσινος τσελεμεντές στα χέρια σου!

 

Μια πρωτοβουλία του Πράσινου Ευρωβουλευτή Carl Slyter από την Σουηδία.

Συνέδραμαν με συνταγές οι εξής ευρωβουλευτές: Margrete Auken, Jan Philipp Albrecht, Sandrine Bélier, Jean-Jacob Bicep, José Bové, Νίκος Χρυσόγελος, Yves Cochet, Rebecca Harms, Satu Hassi, Martin Häusling, Isabella Lövin, Ulrike Lunacek, Bart Staes, Indrek Tarand, KeithTaylor and ClaudeTurmes.

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

Το σημερινό οικονομικό σύστημα μας πιέζει να εργαζόμαστε περισσότερο, να πληρώνουμε περισσότερα και να συμμετέχουμε περισσότερο σε μια ατέρμονη λογική της βελτιστοποίησης εσόδων και κερδών.

Όλο και περισσότερο, ο πλανήτης και οι άνθρωποι χρειάζονται ένα εναλλακτικό μέλλον, στο οποίο τα αγαθά της ζωής που δεν αποτιμούνται σε χρήμα θα αποκτήσουν τη σημασία που αξίζουν με πρώτο απ’ όλα τον χρόνο μας.

Σε αυτό το βιβλίο μαγειρικής τα μέλη της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουν τοπικές ή προσωπικές συνταγές απ’ όλο το φάσμα του ορίζοντα, από το Νότο προς τον Βορρά και από την Ανατολή ως τη Δύση.

Υπάρχει κάτι για όλους, είτε είστε χορτοφάγοι ή όχι , αλλεργικοί ή όχι και αν έχετε πρόβλημα να τα βγάλετε πέρα στο τέλος του μήνα. Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι αειφόρο, χωρίς Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ) και τέτοιο που να προάγει τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη και τον  ανθρωπισμό. Για να συμβεί αυτό στην Ευρώπη, οι αγρότες και οι πολίτες πρέπει να επανασυνδεθούν άμεσα μεταξύ τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν  στην διατροφική αλυσίδα. Η συμμαχία αυτή έχει επιτύχει στο παρελθόν να καταργήσει δικτάτορες , φεουδάρχες και άλλους καταπιεστές των κοινωνιών και να διορθώσει στρεβλώσεις στην παραγωγή και τη διανομή των τροφίμων.

Η κατανάλωση των τοπικών προϊόντων που καλλιεργούνται ακόμη και στο σπίτι, αλλά  και  βιολογικών τροφίμων που μαγειρεύει κανείς μόνος του πέρα από το ότι παρέχει την ασφάλεια σχετικά με το τι τρώει κανείς τον κάνει να αισθάνεται και όμορφα.

Δεδομένου ότι πολλές συνταγές χρησιμοποιούν συστατικά που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τόπους και  δεν μπορείτε να βρείτε πάντα τα πάντα, σας συνιστούμε να αυτοσχεδιάσετε!

Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα, πρωτοβουλίες και πολίτες που έχουν εμπλακεί στη Διατροφική Επανάσταση, είστε ευπρόσδεκτοι να ενωθείτε μαζί μας! Πώς ; Απλά δοκιμάστε τις συνταγές που προτείνονται εδώ  ή οποιαδήποτε άλλη η οποία έχει υψηλής ποιότητας , νόστιμα, τοπικά και βιολογικά προϊόντα και μοιραστείτε το με τους φίλους σας σε ένα ωραίο γεύμα.

 

 Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το βιβλίο στα αγγλικά ή να το αποκτήσετε σε μορφή αρχείου pdf: 

Cook the Change

 

Last modified on Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 23:04