13 Ιουνίου 2013

Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ στην Αθήνα

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται στις 16 και 17 Ιουνίου ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για σειρά εκδηλώσεων και παρεμβάσεων σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο.
 

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ θα συμμετάσχει την Κυριακή 16 Ιουνίου, το βράδυ, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης, ενώ την Δευτέρα 17 Ιουνίου θα δώσει συνέντευξη Tύπου στα ΜΜΕ από κοινού με τη συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ρεββέκα Χαρμς και τον Νίκο Χρυσόγελο με θέμα: «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα». Τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση, επίσης, με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέντευξη που οργανώνει το δίκτυο bloggersFreeThinking Ζoneκαι θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

 
 

 

Η Ρεββέκα Χαρμς θα είναι στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου για σειρά παρεμβάσεων σε σχέση με το ρατσισμό, τη μετανάστευση, την εξόρυξη χρυσού και την ιδιωτικοποίηση του νερού.
 

 
Κυριακή 16 Ιουνίου, Μουσείο Ακρόπολης.
 

 

Οι Les folies françaises d Athènes οργανώνουν μια εκδήλωση για να γιορτάσουν μαζί την παράδοση των Ελληνο-γαλλικών σχέσεων με συντροφιά τον "πιο Έλληνα" απ’όλους τους Ευρωπαίους, τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, και τον "πιο Γάλλο" από τους Έλληνες ποιητές, τον Τίτο Πατρίκιο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ελληνογάλλου μαέστρου και διευθυντή των Folies Françaises d'Athènes Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias).
 

Η συνάντηση θα έχει τη μορφή συζήτησης ανάμεσα στον Guillaume Malaurie, Γάλλο δημοσιογράφο και μελετητή του ιστορικού ταξιδιού του πλοίου «Ματαρόα», τον Γάλλο συνθέτη Thierry Pécou και την Έλση Σαράτση, εκδότρια και πρώην διευθύντρια της Λέσχης του Δίσκου. Η συζήτηση θα συνοδεύεται από ποιητικές και μουσικές νότες. Η βραδιά θα κλείσει με τη παγκόσμια παρουσίαση του Ζεϊμπέκικου του Διονύση Σαββόπουλου, με την φιλική παρουσία του συνθέτη, στην πρωτότυπη διασκευή και ενορχήστρωση του Thierry Pécou, με τραγούδι της Κυβέλης Καστοριάδη, και μουσική διεύθυνση του Dionysios Dervis-Bournias. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Ακρόπολης, Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Le Huff Post

 

 

 
 
Δευτέρα 17 Ιουνίου, συνέντευξη Τύπου
 

 

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 11.00 στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: "Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα". Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν επίσης, η Ρεββέκα Χαρμς  και ο Νίκος Χρυσόγελος.

 

Last modified on Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 14:50