Print this page
15 Μαρτίου 2013

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πράσινων κομμάτων συναντώνται με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του 2014

Oι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πράσινων κομμάτων από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 7 Μαρτίου για να συζητήσουν μια σειρά από βασικά θέματα για την ανάπτυξη της εκλογικής στρατηγικής των Πράσινων για τις ευρωεκλογές του 2014. Ενώ οι εκπρόσωποι Πράσινων κομμάτων συναντώνται κάθε χρόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο στα καθιερωμένα Συμβούλια, αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία για τους εκλεγμένους εκπροσώπος των κομμάτων να ανταποκριθούν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Στην συνέλευση  έλαβαν μέρος 32 κόμματα. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής) και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου (εκπροσωπώντας την Ε.Γραμματεία των ΟΠ).

Η συνάντηση οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, η ομοσπονδία που συντονίζει τα μεμονωμένα μέλη, τα μόνιμα μέλη των Πρασίνων όπως ο Daniel Cohn-Bendit και η Rebecca Harms συναντήθηκαν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πράσινων κομμάτων, για τους οποίους ήταν μια ευκαιρία να να  δημιουργήσουν ουσιαστικές επαφές.

 

Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη της Επιτροπής του ΕΠΚ και εκπρόσωποι ομάδων, όπως η Ομοσπονδία Νέων Πρασίνων - ΟΝΠ (Federation of Young Greens - FYEG) και το Πράσινο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα -ΠΕΙ (Green European Foundation - GEF).

 

"Το να γνωρίσουμε τους ηγέτες είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο, αν αναλογιστούμε ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα λάβουν χώρα το επόμενο έτος," δήλωσε η Jacqueline Cremers, Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος - ΕΠΚ (European Green Party - EGP).Οι Πράσινοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως μια οικογένεια όπου η επαφή και η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία όλων των πράσινων κομμάτων."

 

"Οι Πράσινοι είναι μοναδικοί με αυτό τον τρόπο. Όταν σκέφτεστε για την Ευρώπη και τη συνεργασία που απαιτείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η Πράσινη επιλογή είναι μπροστά από την εποχή του - και είναι επιτυχής."

 

Last modified on Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 19:14