12 Νοεμβρίου 2012

Πίσω από την επιτυχία της οργάνωσης υπήρχαν πολλοί εθελοντές!

Η εθελοντική εργασία για τη φιλοξενία του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) στην Αθήνα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 όταν ανακοινώθηκε η επιλογή της Αθήνας ως η πόλη που θα φιλοξενούσε το 17ο συμβούλιο του  του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Συστάθηκε αρχικά μια επιτροπή η οποία θα αναλάμβανε την οργάνωση του συνεδρίου.

Οι υπεύθυνοι του  Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος πραγματοποίησαν κάποια ταξίδια στην Αθήνα και με τη βοήθειά μας επέλεξαν τον χώρο πραγματοποίησης του Συμβουλίου.

Στη συνέχεια οι έλληνες εθελοντές δούλεψαν πάνω στο πρόγραμμα του Συμβουλίου, την οπτικοακουστική κάλυψη, την μεταφραστική κάλυψη, την επιλογή των γευμάτων, την εξεύρεση του χώρου που θα γινόταν το πάρτι, στο έντυπο υλικό που θα μοιράζονταν στους συνέδρους, στην γνωστοποίηση του συνεδρίου στα ΜΜΕ, στη διαμονή και μεταφορά του κόσμου, στις παράλληλες εκδηλώσεις, στις προτάσεις για επισκέψεις σε μουσεία και ιστορικά σημεία της πόλης, στα δώρα των ομιλητών και των επισήμων και φυσικά στη γραμματειακή υποστήριξη τις ημέρες του συνεδρίου.

Χρειάστηκαν περίπου 25 εθελοντές για καλύψουν τις ανάγκες της εκδήλωσης από την Τετάρτη 7/11 μέχρι και την Κυριακή 11/11.

Οι βασικές αρμοδιότητες τους ήταν η διακόσμηση του ξενοδοχείου με τα λογότυπα του EGP αλλά και των ΟΠ, η σήμανση των χώρων, το γέμισμα των φακέλων που θα δινόταν στους συνέδρους, η εγγραφή των συνέδρων, η πληροφόρηση των συμμετεχόντων και των δημοσιογράφων, η επίλυση διαφόρων θεμάτων τελευταίας στιγμής που τύχαινε να προκύψουν, ο έλεγχος των αιθουσών που γίνονταν οι παράλληλες εκδηλώσεις και η συνέντευξη τύπου, η υποστήριξη για διάφορα θέματα που σχετίζονταν με την ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, το Βαλκανικό δίκτυο και τους Παγκόσμιους Πράσινους. Εκτάκτως δε, προέκυψε και η μεταφορά διαφόρων συνέδρων από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ.

Όλα κύλησαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες δούλεψαν πολύ αποτελεσματικά και ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση ακούγοντας τα πολύ θετικά σχόλια των συμμετεχόντων. Και δεν έλλειπαν από το πολύ ζωντανό κι αξέχαστο πάρτυ που έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Για την καλύτερη μέχρι σήμερα διεξαγωγή Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος έπαιξαν ρόλο και οι εθελοντές (μέλη αλλά και φίλοι των Οικολόγων Πράσινων). 

 

 

 

Last modified on Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 01:34