01 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαίοι Πράσινοι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα.

Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

Αθήνα 8-11 Νοεμβρίου 2012

( Ξενοδοχείο Κάραβελ, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2)

Πάνω από 350 στελέχη, 28 ευρωβουλευτές, υπουργοί, βουλευτές και ηγέτες των Πράσινων θα βρεθούν στην Αθήνα στις 8-11 Νοεμβρίου για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ). Η απόφαση για τη διεξαγωγή του στην Ελλάδα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των Ευρωπαίων Πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των Ελλήνων Πράσινων.

 

Το πρόγραμμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλλει την πρόταση των πράσινων για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Τονίζει, επίσης, τα σημαίνοντα θέματα για την ΕΕ αυτή την χρονική περίοδο. Ψηφιακά δικαιώματα, μετανάστευση, το μέλλον της ΕΕ και η πράσινη διέξοδος από την κρίση, τα θέματα που κυριαρχούν στις προγραμματισμένες ολομέλειες, τα εργαστήρια και τις παράλληλες ομάδες εργασίας.

 

Το Συμβούλιο θα ξεκινήσει με μια δημόσια συζήτηση την Παρασκευή 9 Νομεβρίου, ώρα 10.00 με θέμα “Οι πράσινες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη”. Συμμετέχουν ο Ντάνυ  Κον Μπεντίτ  και η Ρεμπέκα Χαρμς (συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο), o Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων), η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης, ενέργειας, δημόσιας διοίκησης και έρευνας).

 

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 13.00, θα δοθεί συνέντευξη στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ με τη συμμετοχή του Ντάνυ Κον Μπεντίτ (συμπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο), του Νίκου Χρυσόγελου (ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων), της Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και της Ζωής Βροντίση (συνεκπρόσωπου των Οικολόγων Πράσινων).

 

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πρασινίζοντας της Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνική Ευρώπη” θα συζητηθεί σε ολομέλεια το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου,  ώρα 16.00- 17.30. Τη συζήτηση συντονίζουν ο Φιλίπ Λαμπέρτς (ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος).

 

Το Σάββατο 10/11, ώρα 11.15-13.00 θα διεξαχθεί συζητήση σε ολομέλεια με θέμαΜετανάστευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Συνεκτικές λύσεις και αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας” με τη συμμετοχή του Γιώργου Τσαρμπόπουλου (Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), της Γιούντιθ Σαρτζεντίνη (πράσινη ευρωβουλευτής), της Μαρίας Καλλή-Πίνιου (υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων για την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ακτιβίστρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

 

Το Σάββατο 10/11, ώρα 16.30-18.00 οργανώνεται στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Πράσινη άποψη για τις εξορύξεις στην Ευρώπη” με τη συμμετοχή των Reinhard Bütikofer, Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πράισνων στο Ευρωκοινοβούλιο, εισηγητές για το θέμα των πρώτων υλών στο Ευρωκοινοβούλιο, Jonas Eriksson, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Εμπορίου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο εκπροσωπόντας τους Σουηδούς Πράσινους, Borislav Sandov, συμπρόεδρος των Πράσινων - Zelenite (Βουλγαρία), Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ευρωκοινοβούλιο (Ελλάδα), Oras Tynkkynen, Μέλος των Φιλανδών Πράσινων - Vihreät De Gröna.

 

Το Σάββατο 10/11, ώρα 18.30-20.00 θα συζητηθεί σε ολομέλεια το θέμα των ψηφιακών δικαιωμάτων μετά την απόρριψη της ACTA με τη συμμετοχή των Jan Philip Albrecht (γερμανός πράσινος ευρωβουλευτής), Eva Lichtenberger (αυστριακή πράσινη ευρωβουλευτής), εκπρόσωπος της οργάνωσης Bits of Freedom (Ολλανδία) και Jérémy Zimmermann, La Quadrature Du Net (Γαλλία).

 

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια για τους νέους, τα δικαιώματα των εργαζομένων την εποχή της κρίσης, τα ψηφιακά δικαιώματα, τις κοινωνικές διαστάσεις του Green New Deal (Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία), την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών καθώς και για τρέχουσες εκστρατείες – δράσεις αλλά και τις ευρωεκλογές 2014. Το Υπάρχουν, επίσης, παράλληλες συνεδριάσεις του Διαβαλκανικού αλλά και του Μεσογειακού Δικτύου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, του Δικτύου Πράσινων Βουλευτών και του Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών καθώς αντιπροσωπείας των Παγκόσμιων Πράσινων. Θα υπάρχει χωριστή συνάντηση των ηγετών των Πράσινων Κομμάτων καθώς και της ομάδας που θα συντονίσει την κοινή καμπάνια για τις ευρωεκλογές 2014.

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία ομάδα Ευρωβουλευτών και στελεχών των Ευρωπαίων Πράσινων θα συμμετάσχουν σε επισκέψεις σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αττική.

 

Αριθμός πράσινων στελεχών θα ταξιδέψει με το “πράσινο τρένο” μέχρι την Αθήνα http://europeangreens.eu/blogs/athens-express-blog-site

 

Δείτε τα βίντεο - μηνύματα για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

http://www.youtube.com/watch?v=yvWEshOwv04&list=UUOE47vnMyzasHanZ5s_ZomA&index=2&feature=plcp

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους συμμετοχής/εγγραφή

http://europeangreens.eu/athens2012/councilevent

http://europeangreens.eu/athens2012/practicalinfo

 

Η αγγλική φόρμα http://europeangreens.eu/civicrm/event/register?id=28&reset=1

 

Η ελληνική http://europeangreens.eu/athens2012/node/6922

 

Δείτε επίσης: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3793