Print this page
23 Οκτωβρίου 2012

Κυβερνητική πλειοψηφία οι Γερμανοί Πράσινοι και στην Στουτγάρδη

 

Συγχαρητήρια επιστολή από τους Οικολόγους Πράσινους

 

Με 53% ο συνδυασμός των Γερμανών Πράσινων κατέκτησε χθες την διακυβέρνηση του Δήμου της Στουτγάρδης και ανέδειξε δήμαρχο της πόλης τον επικεφαλής Φριτς Κουν.

Η χθεσινή εκλογική νίκη έρχεται να αφαιρέσει την διακυβέρνηση του Δήμου από τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ μετά από τέσσερις δεκαετίες και να ενισχύσει καταλυτικά την δυναμική των Γερμανών Πράσινων - μετά την περσινή επικράτηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης - ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη χώρα το φθινόπωρο του 2013. Στόχος τους, η ανατροπή των πολιτικών τύπου Μέρκελ, η ενδυνάμωση της πανευρωπαϊκής λύσης μπροστά στην κρίση και η αλληλεγγύη στις χώρες του Νότου.

Σε συγχαρητήρια επιστολή τους προς τον Φριτς Κουν και τους Γερμανούς Πράσινους, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν την ιδιαίτερη σημασία και αυτής της ιστορικής νίκης και τους εύχονται κάθε επιτυχία στις κυβερνητικές ευθύνες που αναλαμβάνουν.

 

 

(ακολουθεί το κείμενο της συγχαρητήριας επιστολής των Οικολόγων Πράσινων)


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2011

Αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων και του ελληνικού πράσινου κινήματος σας συγχαίρουμε για τη σημαντική επιτυχία σας στις εκλογές για τον Δήμο της Στουτγάρδης.

Η ανάδειξη της πρώτης «πράσινης» διακυβέρνησης στην ιστορία του Δήμου και της πρώτης σε πρωτεύουσα ομόσπονδου κρατιδίου, αποτελεί ιστορική στιγμή και ελπίδα καταγραφής πρότυπου «πράσινης στροφής», που θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες «πράσινες» επιτυχίες στη χώρα σας και διεθνώς.

Με τους θερμότερους «πράσινους» χαιρετισμούς,

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

Last modified on Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 13:22