Print this page
15 Οκτωβρίου 2012

Το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ – Ενθάρρυνση για μια καλύτερη Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης αναγνωρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ για την διατήρηση της ειρήνης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαωμάτων τα τελευταία εξήντα χρόνια, η ειρήνη όμως για τα επόμενα εξήντα χρόνια δεν είναι δεδομένη.

 

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χαιρετίζουν την ανακοίνωση απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αναφέρουν πως το βραβείο θα πρέπει να θεωρηθεί ως ενθάρρυνση προς την λήψη αποφασιστικών βημάτων για μια πιο πράσινη και περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη, καθώς οι τρέχουσες πολιτικές της ΕΕ, έχουν φανεί μέχρι σήμερα αναποτελεσματικές ως προς την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων και την διαχείριση της κρίσης.

 

«Αισθανόμαστε πως το βραβείο αφορά και στις προσπάθειές μας ως δύναμη πολιτική, στο παραχθέν έργο για την δόμηση μιας πιο δημοκρατικής και καλύτερης Ευρώπης, βασισμένης στην ειρήνη, την αλληλεγγύη, την δημοκρατία και σε λύσεις που θα διαρκέσουν» δήλωσε η Monica Frassoni, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ).

 

«Θα πρεπει να μεταφράσουμε αυτή την αναγνώριση σαν μια ενθάρρυνση για να διατηρήσουμε μια ήρεμη και ειρηνική Ευρώπη για όλους, αλλά να πάμε και πέρα από αυτό» συνέχισε η Frassoni.

 

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της, όπου οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές της δομές πιέζονται έντονα. Οι τρέχουσες πολιτικές της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν μέχρι τώρα αποτύχει και το τίμημα  πληρώνουν ακριβά οι ευρωπαίοι πολίτες. Το σημερινό βραβείο ειρήνης θα πρέπει να κινητοποιήσει την Ευρώπη, να χτίσει το μέλλον της, με επίκεντρο τις ανάγκες και ανυσηχίες των ανθρώπων και να μην επαναπαυθεί στις δάφνες της».

 

Δείτε το σχετικό video εδώ

 

Last modified on Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 20:01