03 Οκτωβρίου 2012

Tο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Πάνω από 350 στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί των Πράσινων θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 9-11 Νοεμβρίου για το φθινοπωρινό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Η απόφαση για πραγματοποίησή του στην Αθήνα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των ευρωπαίων πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των ελλήνων πρασίνων. 

Το πρόγραμμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) στην Αθήνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλλει την πρόταση των πράσινων για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Τονίζει τα σημαίνοντα θέματα για την ΕΕ αυτή την χρονική περίοδο. Ψηφιακά δικαιώματα, μετανάστευση, το μέλλον της ΕΕ και η πράσινη διέξοδος από την κρίση, τα θέματα που κυριαρχούν στις προγραμματισμένες ολομέλειες, τα εργαστήρια και τις παράλληλες ομάδες εργασίας.

 

Παράλληλα με την πολιτική συζήτηση και τις δράσεις αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, να ανακαλύψουν την Ελλάδα, όπως και να γνωριστούν με τα μέλη του Ελληνικού Πράσινου κόμματος και με τους φιλοξενούμενους, ώστε να δούν από πρώτο χέρι πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την κρίση. Όποιες και αν είναι οι λύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τον αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις οικογένειές τους, στις ελπίδες τους και στο μέλλον τους τονίζουν συνεχώς οι πράσινοι. Οι συνέπειες των αποφάσεων μας σε ανθρώπινο επίπεδο δεν πρέπει να παραβλέπονται. Η άφιξή των μελών του ΕΠΚ στην Ελλάδα είναι πάνω απ’όλα μια σαφής δήλωση της αποφασής του ΕΠΚ να προτείνει μια βιώσιμη λύση για την οικονομική κρίση και να ενισχύσει το όραμα μιας Ευρώπης που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως καλοδεχούμενο, ισότιμο εταίρο.

 

Τα ψηφιακά δικαιώματα, απόλυτα συνυφασμένα με τα ατομικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα στον 21ο αι., βρίσκονται στο προσκήνιο με την ήττα της ACTA – μια ήττα που συντονίστηκε και γιορτάστηκε από τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην Αθήνα, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα συζητήσουν την τρέχουσα δομή των ατομικών δικαιωμάτων στην οποία αντικατοπρίζεται ο σκοπός και η δυναμική των ψηφιακών δικαιωμάτων. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε ύφος απλό και κατανοητό για το ευρύ κοινό.

 

Η μετανάστευση θα βρεθεί επίσης ψηλά στην αντζέντα. Όπως είδαμε στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά και στην περίπτωση των αναγκαστικών εξώσεων πάνω από 200 Ρομά στη Ρώμη, το ζήτημα είναι σημαντικό σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε προ κρίσης, είτε τώρα. Η ομάδας εργασίας για την μετανάστευση θα οργανώσει συζητήσεις πάνω στο θέμα και μια επίσκεψη σε κάποιο κέντρο κράτησης το Σάββατο το απόγευμα, ώστε να ρίξουμε φως ειδικά στην κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι διαπιστευμένοι όλων των ευρωπαϊκών πράσινων κομμάτων, θα εκλέξουν την νέα Επιτροπή, μια Επιτροπή που θα συνεχίσει την καθημερινή διαχείριση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αλλά και τον συντονισμού της ευρωπαϊκής εκλογικής καμπάνιας για το 2014. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την εκλογική σελίδα της Επιτροπής.

 

Για να καλωσορίσουν τα μέλη του Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του ΕΠΚ Jacqueline Cremers και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο εκφράζουν τις ελπίδες τους για το συνέδριο συνολικά και για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των Πράσινων από οπουδήποτε στην Ευρώπη.

 

Σας καλούμε όλους/ες στην Αθήνα, στην Ελλάδα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον Συνέδριο. Έχει έρθει η ώρα να εγγραφείτε.

 

Δείτε το βίντεο :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 16:58