03 Απριλίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Πρασίνων

Διεξήχθη το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Πράσινων, στο Ντακάρ, πρωτεύουσα της Σενεγάλης, για πρώτη φορά στην Αφρική, μεταξύ της 29ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν οι Πάνος Λογγινίδης και Ζωή Βροντίση, συνεκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ο Κώστας Λουκέρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου Έρευνας & Τεκμηρίωσης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από πάνω από 70 πράσινα κόμματα και κινήματα από όλες της άκρες του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας ότι η πράσινη πολιτική οικογένεια έχει και παρόν και μέλλον.

Ανάμεσα στα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η βιοποικιλότητα, η κλιματική αλλαγή και το μέλλον του παγκόσμιου πράσινου κινήματος. Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου δημιουργήθηκε ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Πράσινων Γυναικών, καθώς και ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Πράσινων Κοινοβουλευτικών, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος. Επιτυχής τέλος ήταν και η σχεδόν ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος αλληλεγγύης, που κατέθεσε η ελληνική αποστολή και υιοθετήθηκε από το συνέδριο.

Η ελληνική αποστολή επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις με αντιπροσωπείες κομμάτων από την Ευρώπη, ενώ δημιούργησε νέες με εκπροσώπους κομμάτων από άλλες ηπείρους. 

Οι σύνεδροι έδωσαν ραντεβού το 2017 στην Ευρώπη, η οποία μετά την Αφρική έχει τη σειρά της να διοργανώσει το 4ο Συνέδριο των Πράσινων όπου γης.

Last modified on Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:57