12 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να σταθούν στο πλευρό των Κούρδων

https://prasinoi.gr/wp-content/uploads/2019/10/1-1-1-1-1-3-300x170.jpg 300w, https://prasinoi.gr/wp-content/uploads/2019/10/1-1-1-1-1-3-768x434.jpg 768w, https://prasinoi.gr/wp-content/uploads/2019/10/1-1-1-1-1-3-1024x579.jpg 1024w" sizes="(max-width: 2000px) 100vw, 2000px" style="margin:0px;padding:35px 30px 30px 0px;font:inherit;vertical-align:baseline;height:auto;float:left;width:360px">

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να σταθούν στο πλευρό των Κούρδων για την ασφάλεια και το καλό όλων μας

Όσα δεν έγιναν εναντίον των φανατικών και τρομοκρατών του ISIS γίνονται τώρα εναντίον όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι Κούρδοι της ευρύτερης περιοχής είναι αυτοί που αγωνίστηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και συνέβαλαν καθοριστικά στην κατεδάφισή του, σχεδόν χωρίς άλλη βοήθεια στο πεδίο. Πάνω από 11.000 Κούρδοι μαχητές και πολλές μαχήτριες βρήκαν το θάνατο σε αυτόν το αγώνα, όχι στη βάση μιας αντιπαράθεσης θρησκειών ή εθνικισμών αλλά για χάρη της ελευθερίας και της συνύπαρξης.

Ο ανεκδιήγητος πλανητάρχης Ντ. Τραμπ είχε εδώ και καιρό δώσει το πράσινο φως στον σουλτάνο Ερντογάν για να εισβάλει όχι μόνο στην περιοχή του Αφίν αλλά και στην περιοχή της Ροχάβα, παρά το γεγονός ότι ήταν οι Κούρδοι των περιοχών αυτών που αντιστάθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και τελικά κατάφεραν να το διαλύσουν, απελευθερώνοντας χιλιάδες ανθρώπους που υπέφεραν. Η εισβολή των τουρκικών δυνάμεων έγινε εξάλλου μόλις ο Τραμπ απέσυρε τις αμερικάνικες δυνάμεις από την περιοχή, σε συνεννόηση με τον Ερντογάν.

Στην περιοχή όπου εξελίσσεται σήμερα η πολεμική εισβολή κρατούνται από τους Κούρδους μαχητές σε διάφορες φυλακές πάνω από 10.000 μαχητές του ISIS. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος είτε να δραπετεύσουν είτε να απελευθερωθούν από τις τουρκικές δυνάμεις. Ο Ντ. Τραμπ ανέφερε κυνικά ότι αν απελευθερωθούν ή διαφύγουν μαχητές του ISIS, αυτό θα είναι «πρόβλημα της Ευρώπης». Οι Κούρδοι έχουν δηλώσει ότι αν δεν σταματήσει η εισβολή θα αναγκαστούν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές που σήμερα κρατούνται οι τρομοκράτες του ISIS για να μπορέσουν να ενισχύσουν την άμυνα τους. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πραγματικά μεγάλο κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη, όχι μόνο για την Ευρώπη, και είναι πιθανόν να δούμε την τρομοκρατία να επιστρέφει πολύ πιο άγρια και να μεταφέρεται ο πόλεμος και στην Ευρώπη, με νέο κύκλο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάμε από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν άμεσα σε ένα σύνολο αποτελεσματικών κυρώσεων στο αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την στρατιωτική επίθεση και να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα. Μια ουσιαστική παρέμβαση θα ήταν να καλέσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν πρωτοβουλία και να αναπτύξουν ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ σε μια ζώνη που θα είναι ασφαλής για όλους κι όλες, μεταξύ δυο αυταρχικών καθεστώτων, του Άσαντ (Συρία) και του Ερντογάν (Τουρκία).

Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται η τουρκική επίθεση στη Ροχάβα, 4000 στρατιώτες από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων πολλοί από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ “Joint Warrior” στη Σκωτία και την Βόρεια Βρετανία. Θυμίζει επιχειρήσεις σαν αυτές που διεξάγει η Τουρκία τώρα στη Β. Συρία ή τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

#Syria #Rojava #RisingUp4Rojava #UNstopErdogan Πράσινοι Greens, Πράσινοι-Αλληλεγγύη
#KurdsBetrayedByTrump