26 Μαϊος 2019

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Νίκος Χρυσόγελος: κάντε δική σας υπόθεση την εκλογή πράσινου ευρωβουλευτή. Θα έρθει το Πράσινο Κύμα και στην Ελλάδα;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της καμπάνιας του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προσερχόμενος να ψηφίσει σήμερα το πρωί στο εκλογικό τμήμα 814, του 18ου Γυμνασίου στα Α. Πατήσια δήλωσε:

Θα έρθει το Πράσινο Κύμα και στην Ελλάδα; Κάντε το δική σας υπόθεση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τα ΜΜΕ δεν έδωσαν χώρο στις πράσινες πολιτικές απόψεις να παρουσιαστούν για να κρίνουν οι πολίτες, ούτε καν το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που απαιτεί ο νόμος. Μας απέκλεισαν τα περισσότερα γιατί "ήταν πολλά τα κόμματα και δεν έφτανε ο χρόνος"

Οι ευρωεκλογές οργανώθηκαν από την κυβέρνηση με πρόχειρο τρόπο και σε περιορισμένο χρόνο, αν και ήταν γνωστός ο χρόνος διεξαγωγής τους, ώστε να μην γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών αυτών, (Ευρώπη, κλιματική κρίση, οικονομία, κοινωνική συνοχή, περιβάλλον), και έτσι η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί τα ασήμαντα διλήμματα (Τσίπρας-Μητσοτάκης).

Όμως, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τα σημαντικά: για την προστασία του κλίματος, την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ιδέας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την επανένωση της κοινωνίας, την κοινωνική και πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, την ενίσχυση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, έναν ισχυρό κοινωνικό πυλώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις πολιτικές για τους νέους και τις νέες, την υγιή και ενεργή ρύπανση, την υγεία και βιώσιμη ευημερία, την δημιουργία πραγματικά χρήσιμων και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, την διάσωση του κοινωνικού μοντέλου και του ασφαλιστικού συστήματος μέσα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.

Αν θεωρείτε ότι αυτά είναι τα σημαντικά, ψηφίστε ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Γιατί θα είμαστε στο ευρωκοινοβούλιο να αγωνιστούμε για αυτά, για τα σημαντικά. 

 

Το Πράσινο Κύμα χτύπησε την Ιρλανδία, την Ολλανδία και θα περάσει και από πολλές άλλες χώρες. Θα είναι, όμως,  μέσα και η Ελλάδα σε αυτό το κύμα; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλους κινδύνους κατάρρευσης όχι μόνο του κλίματος και του οικοσυστήματος αλλά και του πολιτισμού μας; 2 χώρες και 500 περιφέρειες έχουν κηρύξει ήδη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κλιματικής και οικολογικής κρίσης. Εμείς, που ήδη έχουμε πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης (σε συνδυασμό με τις λάθος πολιτικές και πρακτικές που ακολουθούμε), φαίνεται να μην έχουμε συνειδητοποιήσει την τεράστια πρόκληση για το μέλλον μας που αντιπροσωπεύει η ανατροπή του κλίματος. Ή μήπως το έχουμε συνειδητοποιήσει; Η κάλπη θα δείξει. Μπορούμε έστω και στο παρα-πέντε να ενημερώσουμε και να προσκαλέσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν για το κλίμα #Vote4Climate

Last modified on Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 22:10