05 Μαρτίου 2014

Τα προβλήματα των ασθενών που έχουν μείνει χωρίς Μονάδα Θεραπείας Πόνου μετά το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων

Συνέντευξη Τύπου με πρωτοβουλία του Ν. Χρυσόγελου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, ώρα 10:00

Αθήνα, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα

 

"Στη Μονάδα Θεραπείας Πόνου και Ανακουφιστικής Φροντίδας του Γ. Ν. A.«Πατησίων», πήγαιναν σε τακτά διαστήματα άτομα που υποφέρουν από χρόνιους πόνους που προέρχονται από διάφορες περιπτώσεις, όπως καρκίνο, μυοσκελετικά προβλήματα, νευροπαθητικό πόνο κ.a.. Εκεί υπήρχε μία μονάδα με ιατρό αναισθησιολόγο που συνοδευόταν από ψυχολόγο, φυσιοθεραπευτή και μία ομάδα έμπειρων νοσηλευτών για την εξυπηρέτηση των ασθενών από μια πολύ ευρεία περιοχή. Η μόνη μικρή ανακούφιση ήταν οι επισκέψεις στη "μονάδα πόνου". Όμως το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων έκλεισε.

 

Κάποιοι ασθενείς ακολούθησαν τις οδηγίες του Υπουργείου, να απευθυνθούν σε κάποιο από τα ιατρεία πόνου στα νοσοκομεία, που με την απάντησή του στη διαμαρτυρία μας, μας υποδείκνυε. Μετά από 6 μήνες, όμως, ούτε στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα γίνεται θεραπεία, ούτε στο Νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων στην Κηφισιά, όπου υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε η Μονάδα του Νοσοκομείου Πατησίων, λειτουργεί μέχρι τώρα η μονάδα. Και μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και συχνά πρέπει να πηγαίνουν 2-3 φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο για θεραπεία", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων.

 

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα) σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος, στην οποία θα μιλήσουν για τα προβλήματά τους οι ίδιοι οι ασθενείς που υποφέρουν, διότι έχουν μείνει χωρίςΜονάδα Θεραπείας Πόνου εδώ και 6 μήνες περίπου, μετά το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου «Πατησίων».

 

Θα μιλήσουν:

 

  • Ιωάννα Βλάσση, ασθενής της πρώην μονάδας θεραπείας πόνου και ανακουφιστικής φροντίδας του ΓΝΑ Πατησίων
  • Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος
  • Αθηνά Βαδαλούκα, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας
  • Ελένη Πλέσια, τέως Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας
  • Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων

 

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα:

http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/arthra/item/3417-finding-minister-to-phone και

http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/ekstrateies/item/3113-hospital-patision

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ: 21032238252103223825,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Last modified on Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 14:51