19 Νοεμβρίου 2013

Οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα υπό αξιολόγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου, ώρα 10:30

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου με θέματα:

- Οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα υπό αξιολόγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρωτοβουλία των Πράσινων,

- Ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός 2014-2020 (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο)

- Μακρο-οικονομική αιρεσιμότητα, δηλαδή διακοπή πληρωμών αν σε μια χώρα παρατηρείται σημαντική μη συμμόρφωση με τις δημοσιονομικές επιταγές

Η Συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Θα συμμετάσχει, επίσης, η Ρεβέκκα Χάρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται στο πλαίσιο της σημαντικής απόφασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αξιολόγηση των ακολουθούμενων πολιτικών από την Τρόικα, ως αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Πράσινου ευρωβουλευτή Σβεν Γκίγκολντ. Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε μια σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των επιπτώσεων των πολιτικών της Τρόικα στις χώρες της κρίσης. Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, ο Νίκος Χρυσόγελος ζήτησε να ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία από την Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα τις επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα στους τομείς περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Η πρωτοβουλία αυτή των Πράσινων πέρα από την προφανή σημασία της για τις κοινωνίες που βιώνουν την επιβολή των μέτρων λιτότητας, έχει επίσης σημαντικές προεκτάσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι απόψεις των Πράσινων σχετικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2014-2020 και το άρθρο που προστέθηκε για «μακροοικονομική αιρεσιμότητα»